Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Draadjesvlees

<<

Anoniem248

Bericht 11 Nov 2018 21:25

Draadjesvlees

Ik heb nou nog nooit draadjesvlees gemaakt, maar ik vind het wel heel erg lekker. Misschien wil ik het morgen eens proberen. Wat is jullie succesrecept, hoe maken jullie het? En wat eten jullie erbij?
<<

Anoniem335

Bericht 11 Nov 2018 21:30

Re: Draadjesvlees

Zorg voor een goede pan. Heb het geprobeerd in een koekenpan maar dat ging veel te hard. Heb nu eindelijk een braadpan maar nog niet geprobeerd om er draadjesvlees mee te maken.
<<

Anoniem248

Bericht 11 Nov 2018 21:34

Re: Draadjesvlees

Oh daar ga ik al, die heb ik niet :silent:

Edit: ik heb wel zoiets, een koekenpan met hogere rand waar een deksel op kan
Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43577

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 11 Nov 2018 21:46

Re: Draadjesvlees

Toevallig vandaag net dit op de insta van een andere forumster geschreven die hetzelfde vroeg over zo'n pan:

Afbeelding


Een echt recept voor draadjesvlees heb ik echter niet. Ik maak vaak meer chili achtige schotels.
Let's discover the world together.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 11 Nov 2018 22:17

Re: Draadjesvlees

Ik had een tijdje geleden zo'n blikje van Jonnie Boer, Zwolse stoof, dat vond ik erg lekker bij het stoofvlees.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9406

Geregistreerd: 25 Nov 2015 15:30

Bericht 12 Nov 2018 10:21

Re: Draadjesvlees

De laatste keer dat ik het gemaakt heb heb ik dit recept gebruikt. Vond het erg lekker. Ik gebruik dan wel echt een braadpan, dat maakt echt het verschil voor mijn gevoel.

https://www.24kitchen.nl/recepten/stoofvlees-met-friet
⁠♡♡♡
<<

Romie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1128

Geregistreerd: 02 Sep 2013 12:38

Bericht 12 Nov 2018 10:50

Re: Draadjesvlees

Het precieze recept heb ik niet maar gebruik altijd sucadelappen, heb ook stooflappen geprobeerd maar die werden niet zacht genoeg. Verder doe ik er azijn in, uien, laurier blaadje, kruidnagels en om de saus te binden stroop en peperkoek. Dit " basis" recept vind je veel op internet, ik vind het heerlijk.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5873

Geregistreerd: 02 Sep 2013 05:56

Bericht 12 Nov 2018 11:22

Re: Draadjesvlees

Ik heb van mijn moeder geleerd dat draadjesvlees en stoofvlees twee verschillende dingen zijn, geen idee of dat officieel ook zo is. Maar voor draadjes vlees braad ik het vlees aan in ruim roomboter nadat het op smaak gebracht is met wat peper en zout en giet er een heel klein laagje water op en laat dat een uur of twee sudderen totdat het vlees heel zacht is maar nog wel zijn originele vorm heeft zeg maar en dus lekker in de jus ligt. Het is dus echt een stukje vlees wat ik dan op tafel zet.

Stoofvlees maak ik door sucade in blokjes te snijden en aan te bakken met roomboter en wat olie. Dat dek ik vervolgens helemaal af met uienringen en ik hang er een thee-ei in met laurier, jenerverbessen en kruidnagel en schenk er vervolgens zoveel vleesbouillon op dat de uien ongeveer 1 cm onder het vocht staan. Dat laat ik dan 4 uur pruttelen op het sudderpitje zonder te roeren, daarna roer ik het door en valt het vlees helemaal uit elkaar en zijn de uien niet meer te herkennen, deze saus bindt ik dan met plakjes ontbijtkoek en ik voeg nog wat peper en zout toe.

Ik weet dat ze in Limburg azijn gebruiken in zuurvleis en dat wordt bij ons in de regio dan weer weg gelaten, volgens mij zijn de recepten van origine per regio verschillend.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Anoniem248

Bericht 12 Nov 2018 11:34

Re: Draadjesvlees

Het wordt uiteindelijk goulash. Maar ik hou de tips hier in gedachten, bedankt!
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5349

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 12 Nov 2018 11:55

Re: Draadjesvlees

Ik ken draadjesvlees en stoofvlees ook als twee verschillende dingen Minoes.
Draadjesvlees maak ik eigenlijk nooit, vond dat vroeger niet zo lekker. Maar laatst had een collega het gemaakt en dat was erg lekker. Misschien binnenkort thuis maar eens doen dan.
10.04.17

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers