Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Draadjes/ stoofvlees

<<

Elaine

Noob

Berichten: 56

Geregistreerd: 15 Okt 2017 10:00

Bericht 20 Nov 2017 18:07

Draadjes/ stoofvlees

Ik wil morgen graag draadjes/ stoofvlees maken. Wat is jullie succes recept?
<<

Anoniem313

Bericht 20 Nov 2017 19:12

Re: Draadjes/ stoofvlees

Ligt er aan wat je zoekt. Klassiek Vlaams (met frieten) of rendang of boeuf bourgignon, er zijn zoveel manieren om stoofvlees te maken.
Klassiek is bij mij met mosterd, ui, ontbijtkoek en bokbier.
<<

Anoniem247

Bericht 20 Nov 2017 19:29

Re: Draadjes/ stoofvlees

Toevallig staat het hier nu op het fornuis te pruttelen en het ruikt heerlijk hier!

Ik neem altijd runder poulet. Ik heb er nu bijna 800 gram inzitten.
Die snij ik in kleine blokjes en die bak ik aan in een braadpan met een groot stuk margarine en wat peper en zout.
Als het vlees goed bruin is haal ik ze met de spatel eruit. En in het vocht wat nog in de pan zit laat ik zitten.
Daar bak ik de uien in. Ik heb er nu 4 grote uien inzitten die ik in ringen heb gesneden.
Die bak ik tot ze lekker zacht zijn en dan doe ik er wat bloem bij (30-35 gram). Dat bak ik dan nog even samen voor een paar minuutjes. Dan doe ik er 2 rundvleesbouillonblokjes bij, 4 eetlepels ketjap, 5 eetlepels azijn, 4 laurierblaadjes, 5 kruidnagels, klein teentje knoflook en 500 ml water. Dat breng ik even goed aan de kook en daarna doe ik het vlees er weer bij en laat het een paar uur op staan. Hier staat het nu sinds 16.00 uur op en het blijft tot vanavond 22.00-23.00 op staan. En morgen voordat we het gaan eten laat ik het nog een uurtje of twee pruttelen. Dan de laurier en kruidnagels eruit en dan eten we het met wortelstamp. Ik heb het nu al een paar keer gemaakt op deze manier en het blijft heerlijk!
<<

Anoniem231

Bericht 20 Nov 2017 19:59

Re: Draadjes/ stoofvlees

Allerhande site kijken op hollands draadjesvlees. Heerlijk! Hier is laatst ook een topic over geweest volgens mij.
<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3787

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:55

Bericht 20 Nov 2017 20:53

Re: Draadjes/ stoofvlees

Heb geen recepten, mijn vriend (kok) maakt het altijd. Thuis, maar ook op zijn werk natuurlijk. Zijn beste tip: bespaar niet op vlees, dat merk je echt heel goed. In hun restaurant gebruiken ze bijv. Argentijnse steak om stoofvlees te maken. De Indische versie die hij maakt is mijn favoriet.
<<

Anoniem316

Bericht 20 Nov 2017 21:35

Re: Draadjes/ stoofvlees

Hier met ontbijtkoek, azijn, laurier, kruidnagel en appelstroop. Is een recept van oma's suddervlees van smulweb.nl geloof ik. Heb er nu ook zin in haha.
<<

Anoniem243

Bericht 20 Nov 2017 21:53

Re: Draadjes/ stoofvlees

Oeh, heb ik ook zin in! Ik moet alleen nog even receptje zoeken zonder alcoholische toevoegingen, normaal gooit man er ook bier in geloof ik.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15897

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 21 Nov 2017 06:51

Re: Draadjes/ stoofvlees

Ik gebruik een zakje stoofvleeskruiden uit de supermarkt, ui, scheutje azijn, scheur rode wijn, laurierblad, eetlepel mosterd en een flinke plak ontbijtkoek.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5873

Geregistreerd: 02 Sep 2013 05:56

Bericht 21 Nov 2017 07:15

Re: Draadjes/ stoofvlees

Volgens mij was hier laatst ook een topic over, kan je misschien nog wel terug vinden.

Ik neem altijd sucade of runderlappen, gesneden in blokjes die ik even aanbak in de roomboter en wat olie, vervolgens dek ik dat af met lekker veel uien en giet ik er runderbouillon op tot de uien ongeveer een centimeter onder staan (en daarna roer ik niet meer dus de uien dekken het vlees af). Dan doe ik in een thee-ei 2 jeneverbessen, 2 kruidnagel en een laurierblad ( op ongeveer een kilo vlees), dat hang ik in de pan en dan zet ik de pan op laag vuur met de deksel er op zodat hij nog net pruttelt en dat laat ik dan 4 uur op staan. Dan valt het vlees helemaal uit elkaar en roer ik alles door elkaar en voeg 1 a 2 plakjes ontbijtkoek toe en peper en zout, dat even door laten pruttelen zodat het wat bindt en klaar, het is dan echt een vleessaus.
En dat eten met friet uiteraard en dingen zoals rode kool en zelfgemaakte appelmoes.

Ook vind ik dit Griekse stoofvlees lekker en ideaal dat je het in de oven schuift en er niet meer naar om kijkt. https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... it-de-oven
25-11-2014 & 09-06-2017

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers