Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Dilemma fysio.

<<

caribbeanlover

Bericht 28 Feb 2019 15:14

Dilemma fysio.

Ik heb een goede/leuke klik met mijn fysiotherapeute en dat moet ook wel aangezien ik voorlopig nog niet van haar af ben. Op aanraden van haar ben ik een aantal keren bij iemand geweest die gespecialiseerd is in staalbehandelingen, maar ook gewone fysio doet. Mijn fysio zit trouwens op locatie A en die andere op B wat een stuk dichterbij is.
Exact een week geleden ging ik weer naar hem en daarna vroeg hij of ik de week erop ook kon dus ik zei ja. Eenmaal thuis herinnerde mijn man dat de auto voor keuring weg moest dus ik had geen vervoer. De volgende dag heb ik die afspraak verzet en kon gister op locatie A terecht waar hij ook werkt.
Toen ik zat te wachten kwam hij eraan en zei ik gedag iets wat hij naar mijn idee niet zou doen. Hij had het direct over de afspraak van morgen, maar ik zei dat ik die verzet had en dus vandaag er was ( had hij overigens kunnen weten ). Toen kwamen de vragen en opmerkingen waar ik mij op den duur aan begon te ergeren. Doe je je oefeningen?
Hij had het meerdere keren erover dat naar buiten gaan goed voor je is en ik dacht alleen maar ja nu weet ik het wel 1x zeggen is voldoende. Kom je wel eens buiten? Toen zei ik met de hond waarop hij vroeg hoe lang ik dan wel liep. Gekke ik gaf nog antwoord ook en nog best uitgebreid ook nog.
Ook opmerkingen en vragen wat doelde op mijn gewicht. Ik ben nou eenmaal niet sportief en ga dat ook nooit worden. Ik haat sporten, maar heb het vroeger wel gedaan. Dat al die fysio's nou zo healthy zijn en 1x in het jaar een patatje eten moeten ze zelf weten, maar dan zegt lang niet dat anderen ook zo zijn.
Hij begon ook over fietsen, maar ondanks dat ik meerdere keren zei dat ik het nog niet aandurf ivm vallen vroeg hij ook dit meerdere keren. Als ik nee zeg is het nee klaar!
Ik weet het beste hoe het voelt en wanneer ik daar klaar voor ben. Ik heb de fiets niet nodig en over een paar maanden wil ik het wel proberen, maar voorlopig dus niet!
Wat als ik ergens val, niet overeind kom en er is geen hulp? Dan zou ik tegen hem zeggen nou goed avies, maar niet heus. Ik moest op zo'n fitnessfiets oefenen en zo'n ding waarbij je je voeten op een plaat zet en je rug achteruit duwt.
Op een gegeven moment zei hij 4 x 10x met 30 sec. rust ertussen en liep hij weg. Geen gedag, niet zeggen tot de volgende keer (heb al een aantal afspraken ingepland bij hem) helemaal niks!
Je moet toch zien of de patient wel doet wat er gevraagd wordt? Vond het zo raar en dat gaf min of meer de doorslag om niet meer bij hem te gaan.
Mijn fysio is binnenkort 6 wkn afwezig dus is het wel belangrijk dat ik fysio volg. Ik zou dan naar hem gaan, maar zie dat echt niet zitten. Dan gaat hij tig keer (onnodige) dingen vragen en hetzelfde meerdere keren daar zit ik niet op te wachten.
Laatst gewijzigd door caribbeanlover op 28 Feb 2019 21:51, in totaal 2 keer gewijzigd.
<<

Anoniem279

Bericht 28 Feb 2019 15:20

Re: Dilemma fysio.

Wat is het precieze dilemma?
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9734

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 28 Feb 2019 15:28

Re: Dilemma fysio.

Ik neem aan dat je dus liever niet 6 weken naar deze fysio gaat. Is er een andere optie voor je?
<<

Skyler

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1376

Geregistreerd: 06 Dec 2014 13:58

Bericht 28 Feb 2019 15:32

Re: Dilemma fysio.

Als zijn werkwijze niet bij je past mag je dat best bespreekbaar maken. Je moet je wel op je gemak kunnen voelen bij een behandelaar. De vragen die hij stelde zijn om inzicht te krijgen in je huidige bewegingspatroon. Zo kan hij beoordelen wat hij voor je kan betekenen in verdere behandelingen. Afgaande op je verhaal voelde het misschien als een ongewenste bemoeienis. Spreek je twijfel vooral uit, dan kunnen ze je beter helpen.
<<

caribbeanlover

Bericht 28 Feb 2019 15:56

Re: Dilemma fysio.

Tabbie schreef:Ik neem aan dat je dus liever niet 6 weken naar deze fysio gaat. Is er een andere optie voor je?


Vast wel. Ga het morgen aan mijn fysio vragen. Zij moet sowieso vervanging regelen dus ipv bij hem zijn er vast anderen waar ik terecht kan.
<<

caribbeanlover

Bericht 28 Feb 2019 16:03

Re: Dilemma fysio.

Skyler schreef:Als zijn werkwijze niet bij je past mag je dat best bespreekbaar maken. Je moet je wel op je gemak kunnen voelen bij een behandelaar. De vragen die hij stelde zijn om inzicht te krijgen in je huidige bewegingspatroon. Zo kan hij beoordelen wat hij voor je kan betekenen in verdere behandelingen. Afgaande op je verhaal voelde het misschien als een ongewenste bemoeienis. Spreek je twijfel vooral uit, dan kunnen ze je beter helpen.


Ik snap dat hij vragen moet stellen, maar ik houd er niet van als men tig keer hetzelfde vraagt ook als ik vaak al antwoord heb gegeven. Ik ben van het uitleggen en soms iets teveel/uitgebreid en dat moet ik eens afleren. Men heeft een antwoord doe ermee wat je wilt. Ik hoef en ben niet verplicht om er verder nog woorden aan vuil te maken. Ga het zeker erover hebben met mijn fysio.
Zei al tegen mijn man dat ze wel tig alternatieven kan opperen naast haar behandelingen, maar als ik het niet wil wil ik het niet. Zo had ze ook iemand die ontspanningstherapie gaf waar ik 2x ben geweest (zo'n 6x zou voldoende zijn), maar na 2x zag ik het nut er niet van in. Was ook een aparte vrouw en praatte tegen me alsof ik een kleuter was met een hoge toon. Toen ik voor mijn behandeling aan het wachten was hoorde ik haar praten (haar behandelkamer zit naast mijn fysio en de muren zijn zeer dun daar je hoort alles). Was een totaal andere toon nou toen was ik alleen maar meer zeker van mijn besluit toen ik zei dat het niks voor mij is.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9734

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 28 Feb 2019 16:34

Re: Dilemma fysio.

caribbeanlover schreef:
Tabbie schreef:Ik neem aan dat je dus liever niet 6 weken naar deze fysio gaat. Is er een andere optie voor je?


Vast wel. Ga het morgen aan mijn fysio vragen. Zij moet sowieso vervanging regelen dus ipv bij hem zijn er vast anderen waar ik terecht kan.


Goed idee!
<<

Radler

Yipyapper

Berichten: 1692

Geregistreerd: 31 Dec 2018 17:26

Bericht 28 Feb 2019 17:45

Re: Dilemma fysio.

Zou idd overleggen wat de opties zijn straks als ze 6 weken afwezig is.
Met sommige heb je geen klik en hij doet het vast uit beste bedoelingen, maar als je het irritant vind dan is dat zeker niet prettig
Juli 2019
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11346

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 28 Feb 2019 21:07

Re: Dilemma fysio.

Wat is een staalbehandeling?

Overigens niet alle fysiotherapeuten zijn healthy en sportief.

Vervelend dat je je er zo onder voelt
Ik zou het bespreekbaar maken met je behandelend fysio dat je geen klik voelt met deze meneer en liever naar iemand anders gaat die 6 weken.

Succes!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

caribbeanlover

Bericht 28 Feb 2019 21:43

Re: Dilemma fysio.

Jip schreef:Wat is een staalbehandeling?

Overigens niet alle fysiotherapeuten zijn healthy en sportief.

Vervelend dat je je er zo onder voelt
Ik zou het bespreekbaar maken met je behandelend fysio dat je geen klik voelt met deze meneer en liever naar iemand anders gaat die 6 weken.

Succes!


Een staalbehandeling is een soort van boomerangachtige vorm van staat (zo omschrijf ik het). Daarmee wrijft hij heen en weer over mijn kuit wat het dus losser maakt. De 1e keer moest ik de volgende dag naar mijn fysio en zij zag verbetering. Zij heeft dit aangeraden, maar als ze er niet mee kwam was het nooit voorgekomen. Ze kan wel van alles opperen, maar als ik het niet wil of niet meer wil houd het op. Ik vind het vooral heel raar dat de laatste oefening bij hem woe. op dat apparaat dat hij zei dat ik het een x aantal keren moest doen en toen gewoon weg ging ook nog eens zonder gedag te zeggen! Dan denk ik vind je dat normaal?
Heb nu nog pijn door dat laatste apparaat een andere pijn die ik heb nar behandeling bij mijn fysio. Het voelt niet goed en het maakt het lopen erg rot wat ik anders met pijn niet zo ervaar.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11831

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 01 Mrt 2019 09:04

Re: Dilemma fysio.

CBL is snap dat je niet sportief bent en dat je het vervelend ervaart dat een fysio aangeeft dat je iets meer zou mogen bewegen. Ik haal hier wel een boodschap uit en dat is dat je op het punt bent gekomen dat bewegen je herstel bevorderd. Een zin waarin je zegt 'als ik het niet wil' is voor een fysio heel lastig om mee te werken, want je bent zelf verantwoordelijk voor je herstel. De fysio begeleidt je hierin.

Dat je een oefening krijgt en dat hij wegloopt kan gebeuren, hij heeft er dus vertrouwen in dat je de oefening goed kan uitvoeren. Dat hij verder niks zegt is niet netjes, daarin geef ik je gelijk. De pijn die je nu ervaart is dat niet spierpijn? Je hebt namelijk wel je spieren op een andere manier belast als dat ze gewend zijn.

Verder eens met de rest, even aangeven dat je het niet als prettig ervaart zoals het nu gaat.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

caribbeanlover

Bericht 01 Mrt 2019 09:39

Re: Dilemma fysio.

Silly-One schreef:CBL is snap dat je niet sportief bent en dat je het vervelend ervaart dat een fysio aangeeft dat je iets meer zou mogen bewegen. Ik haal hier wel een boodschap uit en dat is dat je op het punt bent gekomen dat bewegen je herstel bevorderd. Een zin waarin je zegt 'als ik het niet wil' is voor een fysio heel lastig om mee te werken, want je bent zelf verantwoordelijk voor je herstel. De fysio begeleidt je hierin.

Dat je een oefening krijgt en dat hij wegloopt kan gebeuren, hij heeft er dus vertrouwen in dat je de oefening goed kan uitvoeren. Dat hij verder niks zegt is niet netjes, daarin geef ik je gelijk. De pijn die je nu ervaart is dat niet spierpijn? Je hebt namelijk wel je spieren op een andere manier belast als dat ze gewend zijn.

Verder eens met de rest, even aangeven dat je het niet als prettig ervaart zoals het nu gaat.


Bewegen is goed en dat snap ik. Ik vind dat ik genoeg heb aan die van mij ook omdat zij gespecialiseerd is in wat ik heb en het is ook nog eens sportfysio.
<<

Biscotti

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 116

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:11

Bericht 01 Mrt 2019 11:33

Re: Dilemma fysio.

Hij als sportfysio zou juist positief kunnen uitpakken voor je. Daar omdat zij zich ook richten op je gehele lichaam en de gewrichten die wel volledig belastbaar zijn ipv. alleen op je enkel.

Zijn manier van communicatie kan echt beter, maar persoonlijk denk ik dat je best iets kan hebben aan deze persoon of soortgelijk persoon. Ook om je herstel te bevorderen. Of bedoel je dat je eigen fysio een sportfysio is ?
<<

caribbeanlover

Bericht 01 Mrt 2019 11:36

Re: Dilemma fysio.

Biscotti schreef:Hij als sportfysio zou juist positief kunnen uitpakken voor je. Daar omdat zij zich ook richten op je gehele lichaam en de gewrichten die wel volledig belastbaar zijn ipv. alleen op je enkel.

Zijn manier van communicatie kan echt beter, maar persoonlijk denk ik dat je best iets kan hebben aan deze persoon of soortgelijk persoon. Ook om je herstel te bevorderen. Of bedoel je dat je eigen fysio een sportfysio is ?


Mijn eigen fysio is sportfysio van hem weet ik dat niet zou kunnen, maar heb genoeg aan haar.
<<

Biscotti

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 116

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:11

Bericht 01 Mrt 2019 11:40

Re: Dilemma fysio.

caribbeanlover schreef:
Biscotti schreef:Hij als sportfysio zou juist positief kunnen uitpakken voor je. Daar omdat zij zich ook richten op je gehele lichaam en de gewrichten die wel volledig belastbaar zijn ipv. alleen op je enkel.

Zijn manier van communicatie kan echt beter, maar persoonlijk denk ik dat je best iets kan hebben aan deze persoon of soortgelijk persoon. Ook om je herstel te bevorderen. Of bedoel je dat je eigen fysio een sportfysio is ?


Mijn eigen fysio is sportfysio van hem weet ik dat niet zou kunnen, maar heb genoeg aan haar.


Dan aangeven bij haar dat je met hem geen klik hebt zodat ze een ander kan zoeken.
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3624

Geregistreerd: 08 Sep 2013 09:40

Bericht 01 Mrt 2019 15:17

Re: Dilemma fysio.

Ik zou ook aangeven dat je geen klik hebt met deze fysiotherapeut zodat er andere gezocht kan worden. Heb ik zelf ook een keer gedaan.
<<

caribbeanlover

Bericht 01 Mrt 2019 18:37

Re: Dilemma fysio.

Ben weer terug en heb gezegd dat het niks voor me is. Verder niks uitgelegd en zij vroeg ook niks. Ze gaat een vervanger regelen op locatie A.

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers