Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


De kogel is door de kerk!

<<

Geel

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3710

Geregistreerd: 28 Apr 2015 15:24

Bericht 31 Mrt 2017 10:37

Re: De kogel is door de kerk!

Mooie laatste alinea Charlesey.
Caulfield schreef:Misschien bind ik wel een theedoek om m’n hoofd.
<<

Charles

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 270

Geregistreerd: 17 Okt 2016 10:32

Bericht 31 Mrt 2017 10:39

Re: De kogel is door de kerk!

Geel schreef:Mooie laatste alinea Charlesey.


Dankje poes. :ja:
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6173

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 31 Mrt 2017 10:46

Re: De kogel is door de kerk!

Charles schreef:
Caro schreef:Wat een waardevolle reactie Charles. Ook lastig te lezen hoe het jou beïnvloed heeft. Ik ben blij dat het nu weer beter met je gaat!


Ik vind jou lief :love:


Ahhhh! Maar dat is ook de grap, in de basis ben ik best lief ;-)
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 3681

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 31 Mrt 2017 12:42

Re: De kogel is door de kerk!

Charles schreef:Ik vind het op een bepaalde manier lastig te lezen dat je het ziet als een soort tovermiddel waarbij mensen de chachacha gaan dansen en ineens weer 'de oude' worden.

Je wordt in het leven constant geslepen door ervaringen en veranderen hoort erbij. Ik denk dat EMDR met de juiste instelling een geweldig redmiddel is. Maar hoe je ervan opknapt, heeft te maken met hoe je er zelf naar kijkt en mee omgaat. Ik denk als je er gewoon aan begint en wonderen verwacht die je gedrag verklaren, je bedrogen uit kan komen.


Ik denk dat zo'n houding altijd lastig is om te lezen als je zelf weet dat iets niet zo simpel is en ik denk dat je hele wijze woorden zegt. Elke therapievorm vergt keihard werken en over het algemeen ook een flinke dosis zelfreflectie. De houding van Fedora komt nogal externaliserend over en dat is inderdaad niet echt een sterke basis voor therapie.

Ook eens dat "de oude" worden niet zo simpel is. Je wordt nooit meer onschuldig en onbevangen en wat je hebt meegemaakt kun je verwerken en mee om leren gaan en je gedrag dat erdoor beïnvloed is, kun je leren weer te normaliseren... Maar je blijft altijd gevormd. Dat is ook een stukje acceptatie denk ik. En dit klinkt nu dramatischer dan dat het is, want over het algemeen leer je ook een heleboel mooie dingen van nare dingen en als je leert blij te zijn met jezelf als persoon kun je ook leren daarom je verleden te accepteren en waarderen.
<<

Ysa

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 525

Geregistreerd: 08 Dec 2013 12:23

Bericht 31 Mrt 2017 13:47

Re: De kogel is door de kerk!

Wat hebben jullie dat mooi omschreven Jip, Charles en Whatever!

Verder eigenlijk niets aan toe te voegen. Ik zit middenin een stukje trauma verwerking middels EMDR en ik vind het ook loodzwaar. Ik word dagelijks geconfronteerd met mijn trauma en de sessies voelen veelal als zout in de wonden, maar ik kom steeds een stukje dichterbij wie ik was/ben.

De reacties van jou,Fedora, komen op mij over als of EMDR fungeert als een soort hoestdrankje en met die instelling vraag ik mij af of deze vorm van therapie bij je past. Heb je wel eens gelezen/gedacht over cognitieve gedragstherapie? Gezien de struggelingen die je omschrijft en wat ik in reacties van je lees, zou dat misschien ook heel waardevol kunnen zijn.
<<

Anoniem221

Bericht 31 Mrt 2017 13:51

Re: De kogel is door de kerk!

Ik geloof niet dat ik emdr als wondermiddel zie. En al helemaal niet dat ik het wel even doe of dat ik er zelf niet hard voor hoef te werken. Ik weet dat het emotioneel zwaar zal gaan zijn. Ik wil iets van mijn oude ik terug, maar als je me vraagt wat dat iets dan is? Daar heb ik geen antwoord op, want voor zover ik weet is dit, wie ik nu ben, ook mijn oude ik.

Mijn ouders hebben niet altijd juist gehandeld. Meestal niet. Ze vonden me lastig, omdat ik op alles een weerwoord had en alles beter dacht te weten. Op mijn 22e heeft mijn vader zijn excuses al aangeboden voor het feit dat hij losse handjes kreeg van het feit dat ik slimmer leek te zijn dan hij was en is. Na de excuses zijn we normaal met elkaar omgegaan, maar ik blijf bang voor hem. Hij hoeft zijn stem maar te verheffen of een vraag te stellen die ik niet goed begrijp en ik kruip in elkaar. Natuurlijk slaat mijn vader mij niet meer op deze leeftijd, maar iets in mij is bang om hem boos te maken. En dat mag toch niet zo zijn op deze leeftijd? Dat wil ik voor mezelf aanpakken. Want wat maakt dat ik nog steeds bang voor hem ben? De rest heb ik hem heus allang vergeven en vergeten ben ik het deels ook. Ik had mezelf bij elkaar moeten rapen en had moeten doen wat ik had moeten doen en dat heb ik niet gedaan, omdat ik niet durfde. Te bang om afgekraakt te worden. En nu kraak ik mezelf op voorhand al af, waardoor ik nooit een stap verder kom. Ook daar zou ik graag een oplossing voor willen, als dat mogelijk is. Niet roepen en geen actie, maar actie en gaan.

Ik weet niet of ik begrepen wordt. Maar ik weet dat ik hard moet werken. Het is voor mij geen wondermiddel, maar ik hoop wel dat het een oplossing is voor bepaalde zaken.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2062

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 31 Mrt 2017 19:59

Re: De kogel is door de kerk!

Ik herken het wel een beetje. Toen ik net in therapie ging had ik de hoop daar een jaar later (of wanneer ik er klaar voor zou zijn) de deur uit te lopen en dan 'genezen' te zijn. Dat is dus niet waar, je leert veel maar je moet ook altijd nog veel blijven leren. Eigenlijk een beetje wat de dames hierboven ook al schrijven.

Wat jij een paar posts terug schrijft over 'ik wil me zo krachtig voelen als ik mezelf doe overkomen' wil ik ook nog even op reageren. Misschien leer je straks wel dat dat krachtige een houding is die je jezelf hebt aangemeten en is dat niet de echte Fedora. Het is juist krachtig om echt te zijn wie je bent, dus ook te laten zien wat je eng vindt, waar je moeite mee hebt, wat jouw valkuilen en zwaktes zijn en op zijn tijd hulp te vragen en te aanvaarden. Als je dicht bij jezelf blijft en jezelf kan accepteren ben je het meest gelukkig denk ik.
Afbeelding
Vorige

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers