Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Creditcard als borg

<<

Anoniem315

Bericht 02 Apr 2018 14:13

Creditcard als borg

Voor onze vakantie in Frankrijk over een paar maanden moeten we als borg voor het chalet ons creditcardnummer achterlaten. Probleem: we hebben geen creditcard.

Kunnen we bv die van onze schoonouders lenen? Zelf eentje aanschaffen? (Liever niet!) Of contact opnemen met de verhuurders en iets anders proberen te regelen? Iemand die hier ervaring mee heeft of gewoon een goed idee heeft?
<<

Anoniem249

Bericht 02 Apr 2018 14:16

Re: Creditcard als borg

Je kunt inderdaad iemand anders z'n cc daarvoor gebruiken. Uiteindelijk halen ze namelijk niks van je rekening. Of gewoon zelf een creditcard aanschaffen. Waarom wil je dat niet?
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11842

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 02 Apr 2018 14:20

Re: Creditcard als borg

Ik zal als eerste contact opnemen met de verhuurders, kijken of je het anders kan oplossen.

Als dat niet kan, dan zal ik toch kiezen om zelf een CC aan te schaffen. Ik heb er ook ooit eentje aangeschaft ( zit trouwens bij mijn betaalrekeningpakket van de bank) en ik moet zeggen het is wel handig voor dit soort situaties.
Ik heb wel eens in Frankrijk gestaan bij een hotel en mijn bankpas pakte het apparaat daar niet. Dan ben ik blij dat ik zo een situatie een CC heb om toch te kunnen betalen. Ik betaal trouwens zonder rente terug, gelijk de volgende maand met behulp van automatische incasso. Ik onthoud ook dat mijn CC rekening nog betaald moet worden. Ik zie het gewoon als een stukje betaal rekening, waarvan ik pas later de afschrijving zie.
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 02 Apr 2018 14:22

Re: Creditcard als borg

Je kunt inderdaad een andere creditcard gebruiken, volgens mij is het zodat ze het geld kunnen afschrijven als je niet op komt dagen zonder op tijd te hebben gecanceld.

Ik heb geen eigen creditcard maar ga regelmatig alleen met Y een dagje weg en gebruik dan de creditcard van mijn man. En ik heb ook wel eens de creditcard van mijn moeder gebruikt. Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik die creditcard ook echt moest betalen. Ik heb wel een keer meegemaakt dat ik per ongeluk een pretparkkaartje te veel had gekocht (ook met de creditcard, had kaartjes online gekocht want korting) en dat ik het geld wel teruggestort kon krijgen, maar alleen als de eigenaar van de creditcard tekende voor toestemming - en hij was er dus niet bij. Uiteindelijk heb ik het toen contant teruggekregen, het ergste wat er toen had kunnen gebeuren was dat ik het dus NIET had teruggekregen. Maar gedoe bij accomodaties omdat het niet mijn creditcard was, dat heb ik nooit gehad. Je betaalt toch gewoon, daar gaat het ze om.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem248

Bericht 02 Apr 2018 14:23

Re: Creditcard als borg

Wat Silly-One zegt. Ik gebruik mijn creditcard buiten vakanties om trouwens nooit. Ik heb ‘m puur voor het buitenland en inderdaad ook als eventuele borg voor accommodaties.
<<

Anoniem315

Bericht 02 Apr 2018 14:43

Re: Creditcard als borg

Ik wil liever geen lening afsluiten. Het is vast een kleine moeite, maar het idee staat me tegen.

Ik zal het morgen eens vragen aan de mensen van Belvilla.
<<

Anoniem248

Bericht 02 Apr 2018 14:50

Re: Creditcard als borg

In principe wordt een creditcard niet BKR geregistreerd volgens mij, zolang je niet de optie op je creditcard hebt dat je in termijnen kunt betalen. Mocht het je vanwege de BKR-registratie te doen zijn dan zit je volgens mij goed zolang je het openstaande bedrag maar binnen 30dagen moet terugbetalen. Maar mocht het zónder creditcard geregeld kunnen worden dan is dat natuurlijk nog prettiger!
<<

Islandgirl

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1155

Geregistreerd: 08 Aug 2017 07:14

Bericht 02 Apr 2018 15:20

Re: Creditcard als borg

Wat Maple zegt, als je niet kiest voor betalen in termijnen wordt het niet gezien als lening en wordt het niet BKR geregistreerd. Je krijgt gewoon aan het einde van de maand de rekening ervan en dan kun je zelf het gehele bedrag overmaken, of ze machtigen om dat automatisch te incasseren.

Overigens wordt er voor borg meestal niets van de credit card gehaald. Dat zullen ze alleen doen als je niet komt opdagen bijvoorbeeld zonder geannuleerd te hebben.
11-4-2018
Instagram

Afbeelding

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers