Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Complottheorie: Elvis alive?

<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 16 Aug 2016 12:04

Complottheorie: Elvis alive?

Vandaag is het 39 jaar geleden dat Elvis Presley overleed. Nu heb ik misschien onder een steen gelegen, maar schijnbaar zijn er allerlei complottheorieën over zijn dood, en zijn er mensen die denken dat hij nog leeft. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar ik ben dol op complottheorieën dus ik heb een beetje gegoogled en wat artikeltjes gelezen.

De meest waanzinnige verhalen komen voorbij (bijvoorbeeld dat hij zou zijn ontvoerd door buitenaardse wezens) maar één theorie vond ik nog best plausibel klinken:
Er wordt gezegd dat Elvis een band had met de toenmalige president van de VS, Richard Nixon. Samen werkten zij aan een streng anti-drugs beleid. Elvis heeft toen veel van zijn vrienden en kennissen verlinkt als drugsgebruiker. Hier waren deze mensen natuurlijk op z'n zachtst gezegd niet blij mee, en zij bedreigden Elvis en ook zijn familie met de dood. Omdat het leven van Elvis niet meer veilig was is hij een soort witness protection program ingegaan. Zijn dood werd in scene gezet.

Klinkt allemaal als een redelijk slechte soap, maar er zijn schijnbaar aardig wat dingetjes die niet kloppen:
- het autopsierapport van Elvis is streng geheim en mag tot zeker 50 jaar na zijn dood niet openbaar gemaakt worden van Elvis' vader. Dit is tevens (naast de artsen) de enige persoon die de akte ooit heeft gezien.
- handschriftexperts claimen dat de handtekening op Elvis' overlijdensakte Elvis' eigen handtekening is.
- op de grafsteen van Elvis staat zijn naam geschreven als Elvis Aaron Presley, terwijl hij volgens zijn geboorteakte Elvis Aron Presley heet.
- de dag na Elvis' dood is er een onbekende man onder de naam John Burrows van Memphis naar Argentinië gevlogen. Elvis gebruikte bij het boeken van hotels altijd deze schuilnaam. Gezegd wordt ook dat deze John Burrows heel duidelijk op Elvis leek.
- in een film van Home Alone wordt een figurant gebruikt die enorm op Elvis lijkt en ook dezelfde tic heeft als 'the King': https://www.youtube.com/watch?v=cOYbXeLTnf0
Ex Jakhals Matthijs Kleyn (fervent aanhanger van de 'Elvis leeft nog-theorie') zegt hierover: "Jarenlang gingen er geruchten van mensen dat het Elvis was. De regisseur was het zo zat, hij ging uitzoeken wie die figurant was. Maar hij kwam op geen enkele figurantenlijst voor. Zelfs op CNN heeft hij een oproep gedaan om te achterhalen wie die kerel is, maar niemand heeft zich gemeld. Terwijl: als je in een film figureert, wil je beroemd worden of rijk. Dus reageer je echt wel op zo'n oproep.'' Overigens zegt deze Matthijs ook het volgende: "Ja, je zult wel denken dat ik gek ben, maar heb jij wel eens naar zijn hoofd in zijn doodskist gekeken? Elvis was opgeblazen en had warrig haar, maar in zijn kist leek hij wel 25 jaar met een strak neusje en een perfect vetkuifje. Daar klopt niets van.”
- er wordt gezegd dat het DNA van het lijk in de kist van Elvis niet overeenkomst met Elvis' DNA.
- de favoriete film van Elvis Presley was 2001: A Space Odyssey van Stanley Kubrick. Hij begon al zijn concerten met de muziek van de film, waarin de hoofdpersoon besluit zijn leven opnieuw te beginnen. Als je de sterfdatum van Elvis optelt, 16-8-1977, krijg je: 2001.
- de levensverzekering van Elvis is nooit geïnd en er schijnt een miljoen van zijn bankrekening te zijn verdwenen vlak voor of vlak na zijn dood.

Onlangs is er een man op Graceland gespot waarvan men claimt dat het Elvis is. Het is een man met een witte baard die in zijn gezicht wel wat weg heeft van Elvis. Gezegd wordt dat het de groundkeeper is van Graceland en dat deze man Jon Cotner heet. Alleen: van die man had tot augustus 1977 niemand gehoord. Matthijs Kleyn heeft via Facebook contact met de kleinzoon van Elvis' privé-chauffeur. Hij heeft zijn opa op diens sterfbed een foto van Cotner laten zien. Zijn antwoord: 'Dat is Elvis'.

Al met al dus voldoende materiaal om twijfels te zaaien. Maar eerlijk is eerlijk: ik heb nu specifiek naar artikelen over deze complottheorie gezocht en niet naar artikelen om de dood te bewijzen. Ik vind dit soort dingen altijd heel leuk, en zou het echt hilarisch vinden als blijkt dat dit waar is. Al denk ik dat het niet zo is hoor... Wat denken jullie?

Overigens wordt over een jaar of 11 het autopsierapport van Elvis openbaar gemaakt, dus dan weten we het zeker.

Hier nog wat artikeltjes die ik heb gelezen:
http://www.ad.nl/show/elvis-presley-hee ... ~a7ad48b1/
http://cult.tpo.nl/2014/07/14/ex-jakhal ... nog-leeft/
http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenla ... d-is.dhtml
http://www.express.co.uk/news/weird/683 ... ng-aged-81 (dit is een hele slechte site, maar er staat een filmpje op van de 'man met de witte baard' die laatst gespot is op Graceland, waarvan wordt gezegd dat het Elvis is)

♥♥
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 16 Aug 2016 12:35

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Ik hoorde dit gisteren op Q! En tot die tijd dacht ik dat het onzin zou zijn, maar na dat verhaal gisteren op Q begon ik ernstig te twijfelen hoor!
Laatst gewijzigd door Caro op 16 Aug 2016 12:40, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem304

Bericht 16 Aug 2016 12:36

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Caro schreef:Ik horde dit gisteren op Q! En tot die tijd dacht ik dat het onzin zou zijn, maar na dat verhaal gisteren op Q begon ik ernstig te twijfelen hoor!

Haha same here. Ik hoorde het ook op Q.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43708

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 16 Aug 2016 13:00

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Als je dat zo allemaal bij elkaar leest geloof je er zo in inderdaad. Het blijft typisch.
Maar zouden ze zo'n autopsie rapport dan sowieso niet hebben kunnen vervalsen? Dus als dat over 11 jaar vrij komt dat we nog niks wijzer worden?
Het zou wel echt een mooie stunt zijn zeg, vooral als ie gewoon op Graceland rondwandelt.
Let's discover the world together.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 16 Aug 2016 13:06

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Haha Caro en Cotton, waar denken jullie dat ik deze wijsheid vandaan heb? :angel:

Marin, dat zou natuurlijk makkelijk kunnen, ik weet ook niet goed hoe je dat kunt checken (of zo'n rapport echt is). Die Matthijs Kleyweg zegt ook dat hij denkt te weten waar Elvis nu woont, hij schijnt van plan te zijn om hem op te zoeken. Ben benieuwd :wink:

♥♥
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8845

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 16 Aug 2016 13:11

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Ik heb me er nooit zo mee bezig gehouden. Maar als je inderdaad nu alles bij elkaar leest, dan zou je inderdaad wel geloven dat hij nog zou leven. Ik vind het wel heel bijzonder, dat iemand zijn dood zo in scène kan zetten zonder dat het echt uit komt.
2012
2016
2020
oktober 2024

Instagram
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1554

Geregistreerd: 17 Jan 2016 11:10

Bericht 16 Aug 2016 14:12

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Het klinkt best aannemelijk wat je schrijft Elliot. Ik vind complot theorieën ook wel interessant.

En de man in het filmpje heeft wel wat overeenkomsten ja. Het zou een goed verhaal zijn als het waar is, toch geloof ik er niet echt in. Hoe zou zo'n bekend man 39jaar als "onbekende" door het leven kunnen gaan zonder dat iemand iets merkt.
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Anoniem168

Bericht 16 Aug 2016 15:05

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Ik geloof er geen barst van. Toevalligheden, en mensen zien graag wat ze willen zien. Desalniettemin is het wel grappig om te lezen inderdaad.
<<

Anoniem313

Bericht 16 Aug 2016 15:09

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Haha, ik heb normaliter niks met complottheorieën, maar over deze heb ik ook weleens een en ander gelezen en ik vind hem leuk. Wat ik me afvraag: als dit waar zou zijn, waarom zou 'Elvis' dan al die moeite doen om nèt niet ontmaskerd te worden? Figureren in Home Alone, vette kans dat mensen je herkennen, je zoekt dus publiciteit, maar als er dan zo'n oproep komt, houd je je stil? En waarom wandelen over Graceland - waar je de hoogste concentratie Elvis-fans ter wereld hebt?
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 16 Aug 2016 15:15

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Caulfield schreef:Haha, ik heb normaliter niks met complottheorieën, maar over deze heb ik ook weleens een en ander gelezen en ik vind hem leuk. Wat ik me afvraag: als dit waar zou zijn, waarom zou 'Elvis' dan al die moeite doen om nèt niet ontmaskerd te worden? Figureren in Home Alone, vette kans dat mensen je herkennen, je zoekt dus publiciteit, maar als er dan zo'n oproep komt, houd je je stil? En waarom wandelen over Graceland - waar je de hoogste concentratie Elvis-fans ter wereld hebt?

Ja dat vraag ik me ook af! Waarom ook een vlucht boeken, een dag na je dood, vanaf het dichtstbijzijnde vliegveld onder een schuilnaam waarvan bekend is dat het je reguliere schuilnaam is...
Volgens mij las ik ergens dat hij dat doet om aan zijn 'trouwe fans' te laten weten dat hij er nog is, maar het is natuurlijk wel dom. Anyway, ik vind het wel een leuke complottheorie en het verhaal is niet eens zo heel onaannemelijk verder :D

♥♥
<<

Anoniem304

Bericht 16 Aug 2016 15:17

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Elliot schreef:
Caulfield schreef:Haha, ik heb normaliter niks met complottheorieën, maar over deze heb ik ook weleens een en ander gelezen en ik vind hem leuk. Wat ik me afvraag: als dit waar zou zijn, waarom zou 'Elvis' dan al die moeite doen om nèt niet ontmaskerd te worden? Figureren in Home Alone, vette kans dat mensen je herkennen, je zoekt dus publiciteit, maar als er dan zo'n oproep komt, houd je je stil? En waarom wandelen over Graceland - waar je de hoogste concentratie Elvis-fans ter wereld hebt?

Ja dat vraag ik me ook af! Waarom ook een vlucht boeken, een dag na je dood, vanaf het dichtstbijzijnde vliegveld onder een schuilnaam waarvan bekend is dat het je reguliere schuilnaam is...
Volgens mij las ik ergens dat hij dat doet om aan zijn 'trouwe fans' te laten weten dat hij er nog is, maar het is natuurlijk wel dom. Anyway, ik vind het wel een leuke complottheorie en het verhaal is niet eens zo heel onaannemelijk verder :D

Ja, want personen die hem zoeken snappen dat natuurlijk totaal niet. :eyes:

Ik vind het altijd leuk zulke dingen haha. Zou wat zijn als over 5 jaar ofzo hij gewoon nog leeft. Hi guys!
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 16 Aug 2016 15:18

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Ja daarom, dom :D Al zullen die personen hem na bijna 40 jaar misschien niet meer zo op de hielen zitten. Ik weet 't niet. We zullen er vast nooit achter komen :wink:

♥♥
<<

Anoniem304

Bericht 16 Aug 2016 15:20

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Ik kijk ook altijd graag Disappeared. Dat mensen gewoon compleet van de aardbodem kunnen verdwijnen en na 20 jaar gewoon weer opduiken. Of dood aangetroffen worden, meestal, natuurlijk. Of gewoon niet gevonden worden :(
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 16 Aug 2016 15:23

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Ja disappeared vind ik ook altijd zo maf!

Maar in dit geval denk ik: of je duikt helemaal onder, maar niet zo half. Die figurant in Home Alone geloof ik niet zo. Je gaat daar toch niet zo staan? En een regisseur moet toch wel weten hoe iemand daar komt? Iemand heeft hem daar toch neergezet?

Maar goed. Dat hij dan maar nu eens naar buiten komt! Niet dat die man nu het loodje gaat leggen en dat we er niet achter gaan komen!
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 16 Aug 2016 15:24

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Ja ik kijk dat ook graag, al vind ik het een ontzettend onbevredigend programma als er zo'n onopgeloste zaak in wordt behandeld. Dan zit je al die tijd te kijken en uiteindelijk weet je nog niet waar de persoon is. Hoe rot is dat ook voor de familie, dat je gewoon geen idee hebt waar iemand uithangt. Afschuwelijk.

♥♥
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 16 Aug 2016 15:29

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Ik vind het al rot om te kijken, laat staan als het familie is!

Maar in dit geval, als ik kijk naar dat filmpje van die grijze man dan den ik 'ja, het kan. Loopt ie wel nog kwiek voor iemand van in de 80' en van de andere kant denk ik 'hoeveel mannen lijken er dan wel niet soort van op hem??'.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 16 Aug 2016 15:31

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Ja dat is het ook Caro. Mensen zien wat ze willen zien natuurlijk. Alleen een DNA test kan uitsluitsel bieden. Volgens mij is zijn graf ooit ook verplaatst omdat mensen probeerden om het open te breken om bewijs te verzamelen dat hij niet dood is. En nu wordt het dag en nacht bewaakt.

♥♥
<<

Anoniem304

Bericht 16 Aug 2016 15:44

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Elliot schreef:Ja ik kijk dat ook graag, al vind ik het een ontzettend onbevredigend programma als er zo'n onopgeloste zaak in wordt behandeld. Dan zit je al die tijd te kijken en uiteindelijk weet je nog niet waar de persoon is. Hoe rot is dat ook voor de familie, dat je gewoon geen idee hebt waar iemand uithangt. Afschuwelijk.

Ja je hoopt zo`n hele aflevering op closure en vaak komt het niet.
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10385

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 16 Aug 2016 15:44

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Ik dacht altijd dat het onzin was.. Maar nu ik dit allemaal lees begin ik te twijfelen.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 16 Aug 2016 15:50

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Sam schreef:Ik dacht altijd dat het onzin was.. Maar nu ik dit allemaal lees begin ik te twijfelen.

Maar dat is natuurlijk vaak zo. Tenminste, misschien ben ik ook wel gewoon heel makkelijk over te halen omdat ik complottheorieën zo spannend vind, maar toen ik me ging verdiepen in 9/11 en de theorie dat het allemaal door de Amerikaanse overheid is georganiseerd ging ik dat ook bijna geloven. Al die gekke dingen onder elkaar geven natuurlijk een heel eenzijdig beeld.

♥♥
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 16 Aug 2016 16:09

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Elliot schreef:Ja dat is het ook Caro. Mensen zien wat ze willen zien natuurlijk. Alleen een DNA test kan uitsluitsel bieden. Volgens mij is zijn graf ooit ook verplaatst omdat mensen probeerden om het open te breken om bewijs te verzamelen dat hij niet dood is. En nu wordt het dag en nacht bewaakt.


Ja dat zeiden ze gisteren he? Het lag ooit op ene openbare begraafplaats en toen wilden mensen het openbreken voor zijn DNA. Nu ligt het op Graceland met bewaking eromheen.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 16 Aug 2016 16:10

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Ja dat was op de radio inderdaad. Super informatieve zender hoor, Qmusic :D

♥♥
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 16 Aug 2016 16:53

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Ik wil naar dat restaurant!
<<

Carra

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3086

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:50

Bericht 16 Aug 2016 17:03

Re: Complottheorie: Elvis alive?

Ik vind complottheorieën heel leuk. Elvis die nog leeft. Paul McCartney die dood is, de aliens bij Roswell.

Als je alles van Elvis zo op een rij zet klinkt het best aannemelijk. Alleen vraag ik me wel af of de politie destijds dan ook veel mensen heeft opgepakt. De mensen die hij heeft verlinkt.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11400

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 16 Aug 2016 20:55

Re: Complottheorie: Elvis alive?

In het filmpje lijkt De vermeende Elvis niks ouder. Dat is toch ook gek?
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
Volgende

Terug naar Algemeen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron