Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Co-ouderschap

<<

Janne

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1330

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:08

Bericht 14 Nov 2018 00:14

Co-ouderschap

Het hoge woord is eruit, wij gaan uit elkaar.
Onze grootste zorg is nu de kinderen. Die staan voorop bij alle beslissingen die wij nu nemen. Alleen lopen we een beetje vast op het puntje co-ouderschap.

Vooralsnog kiezen we ervoor om de kinderen in ons huis te laten en zelf ergens anders in te trekken. We neigen nu een beetje naar week op week af, waarbij we op vrijdag de wisseldag willen hebben. Ook willen we proberen om op deze wisseldag met elkaar te eten en dat na het eten de andere ouder weggaat.
De woensdag blijft mijn vaste middag thuis en de vrijdag de vaste middag van mijn (ex) man.
Kids zijn overigens 11 en 7.

Hebben mensen hier ervaring mee? Of welke vorm hebben jullie gekozen?
Onze voorkeur is wel zo min mogelijk wisseldagen.

Verder nog tips waar we rekening mee moeten houden?
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8166

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:36

Bericht 14 Nov 2018 07:18

Re: Co-ouderschap

Ik heb geen tips voor je maar wat verdrietig dat jullie uit elkaar gaan. Het klinkt als een heel mooi plan voor de kinderen. Hoe moet ik het verder voor me zien? Dat jullie dan samen een ander huis erbij nemen en dat jullie die samen delen zonder dat jullie er samen zijn? Dat lijkt me best lastig omdat je dan geen plekje hebt wat echt van jou is. Voor de kinderen is het echter wel ideaal denk ik.
Veel sterkte!
Laatst gewijzigd door Kees op 14 Nov 2018 08:25, in totaal 1 keer gewijzigd.
30-04-2017
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6815

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:33

Bericht 14 Nov 2018 08:13

Re: Co-ouderschap

Het klinkt voor de kinderen echt super fijn. Zeker als jullie na de scheiding nog echt goed overleg kunnen en samen eten. Maar is dat wisselen een tijdelijke oplossing?
Beetje dezelfde vraag als Kees.
Dan heb je dus nooit een plekje helemaal voor jezelf. En STEL er komen nieuwe relaties dan lijkt het me erg ingewikkeld.
Zeker als beide huizen zowel van jou en me ex zijn.
2016
<<

Lookie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2630

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:20

Bericht 14 Nov 2018 12:07

Re: Co-ouderschap

Wat verdrietig Janne.
Het punt van Salome vind ik een goede. Zoals je misschien wel weet zijn de vader van H. en ik ook uit elkaar, nu alweer 4,5 jaar. H. woont het meest bij mij en is eens in de twee weken het weekend bij zijn vader. En hij eet daar op dinsdagavond altijd. In het begin aten we op dinsdag altijd met z'n drieën (ene keer bij mij, andere keer bij hem) maar toen mijn ex-vriend al vrij snel een nieuwe vriendin kreeg en binnen enkele weken ging samenwonen (haar 2 kinderen kwamen er ook bij in toen), toen vond ik het lastiger worden en wilde ik daar liever niet meer eten. En hij wilde niet elke week bij ons eten, dus vanaf toen eet H altijd gewoon alleen bij hem op de dinsdag. Mijn ervaring is dat met met nieuwe partners echt lastiger wordt. Wij hebben gelukkig een goede band gehouden maar ik vind het niet altijd makkelijk. Je mag me altijd pmmen als je meer wilt weten.
Veel sterkte.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 14 Nov 2018 12:11

Re: Co-ouderschap

Wat verdrietig dat jullie gaan scheiden.

De vorm die jullie willen kiezen (kinderen die in het huis blijven, ouders die wisselen van plek) heet "bird nesting", voor ervaringen en informatie zou ik daar eens op googelen. Ik vind het overigens juist heel goed dat jullie dat overwegen.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 14 Nov 2018 12:21

Re: Co-ouderschap

Wat verdrietig voor jullie. Mooi dat jullie het zo goed mogelijk voor de kinderen willen oplossen en dat jullie daarin samen staan.
Hoe voelt het voor jezelf om half om half in jullie oude huis te wonen? Ga je dan in hetzelfde bed/kamer slapen als waar de andere week je ex zal slapen?
Ik vind het zelf een beetje gek klinken maar misschien voelt het voor jou nog wel heel fijn vertrouwd en hoef je zo inderdaad zo min mogelijk op te geven. Ik denk wel dat dat een stuk lastiger gaat worden als er nieuwe partners komen. Slapen jullie dan om en om inderdaad in hetzelfde bed of krijgen jullie ieder een eigen kamer die om de week leeg staat? Een beetje gekke vraag misschien maar ik denk dat ik emotioneel dat best lastig zou vinden en dit is wat in mij op komt als ik aan de invulling denk van hoe jullie het willen doen. Vandaar.

Maar hoe dan ook sterkte, goed dat jullie het samen zo goed willen doen, dat lijkt me echt al een enorme stap.
Let's discover the world together.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 14 Nov 2018 12:36

Re: Co-ouderschap

Janne wat een verdrietig nieuws. Veel sterkte!

♥♥
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11210

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 14 Nov 2018 12:38

Re: Co-ouderschap

Sterkte Janne, verdrietig nieuws. Maar het klinkt wel alsof jullie op goede voet uit elkaar gaan gelukkig en ik vind jullie oplossing heel mooi klinken voor de kinderen. En als er nieuwe partners in het spel komen zal er heus wat gaan veranderen, maar dat zie je tegen die tijd wel.
26 september 2013
30 december 2015
11 juni 2019
<<

Janne

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1330

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:08

Bericht 14 Nov 2018 14:32

Re: Co-ouderschap

@Kees; Op dit moment zijn er gewoon te weinig huizen te huur in de omgeving waar we wonen en allebei een eigen huis kopen is ook met onze salarissen niet nodig in deze omgeving. Maar we zijn nu nog op hele goede speaking terms en dit willen we graag zou houden. We zijn bang dat als we wel bij elkaar blijven wonen dat onze relatie absoluut niet ten goede komt. Vandaar dat we op dit moment voor deze optie kiezen. Ik zal dan voorlopig bij mijn broertje intrekken, mijn man bij zijn broer. En idd we hebben dan geen plekje meer wat echt van ons is. Maar uiteindelijk is het nu wel beter voor de kinderen. En dat is wat wij het belangrijkste vinden.

@Salome; Uiteindelijk zal dat wisselen niet meer plaats vinden in ons huidige huis, maar zullen we een eigen huis hebben. Maar voordat we een eigen huis hebben gaat wel een flinke tijd overheen. En voor de tussentijd moeten we toch ook een goede oplossing voor de kinderen hebben. Dat is uiteindelijk wel waar het allemaal om draait.

@ Lookie, nee klopt. Het zal ook niet altijd makkelijk zijn. Maar daar praten we nu ook al over, wat als. Ik heb zelf het voorbeeld van mijn ouders die uit elkaar zijn gegaan toen ik nog heel jong was en dit heb ik, als kind zijnde, nooit als naar ervaren. Vanuit deze basis willen we dit ook graag voor onze kinderen.

@Susan; ja klopt had ik ook al op gezocht. Maar vind het ook prettig om ervaringen van mensen hier op het forum te horen over eventuele andere vormen. Het zou overigens niet voor altijd zijn. De bedoeling is wel dat we uiteindelijk het huis verkopen en allebei een eigen huis zullen betrekken. Maar dit kan nog wel een jaar duren.

@Marin; ja, het is heel verdrietig. Maar uiteindelijk voor ons de beste keuze. Ik heb daar denk ik niet zo'n moeite mee om half en half in ons oude huis te wonen. We gaan op zeer goede voet uit elkaar. Het is daarnaast ook voor ons een mogelijkheid om langzaam afscheid te nemen van wat is geweest. Beetje gek misschien, maar ja we zijn toch 16 jaar samen geweest. Onze levens zijn nog zo met elkaar verbonden. Het voelt voor ons niet goed om dat ineens volledig af te breken.

@Elliot; dank je wel.

@Suus; ja, zo staan wij er ook in.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43723

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 14 Nov 2018 14:35

Re: Co-ouderschap

Weloverwogen Janne. En ook mooi dat jullie het dan zo samen los kunnen laten. Heel veel sterkte.
Let's discover the world together.
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6123

Geregistreerd: 11 Sep 2013 12:54

Bericht 14 Nov 2018 14:55

Re: Co-ouderschap

Oh, wat een verdrietig nieuws. Veel sterkte. Fijn dat jullie goed met elkaar kunnen praten. Gaat het een beetje met jullie kinderen?
<<

Janne

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1330

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:08

Bericht 14 Nov 2018 15:55

Re: Co-ouderschap

Dank je wel Marin.

De kids weten het nog niet SoGood. We willen eerst onderdak voor ons zelf geregeld hebben en voor onszelf op een rijtje hebben hoe nu verder. Waarschijnlijk gaan we dit weekend de kinderen inlichten en onze ouders en alles. Dat zal nog wel heel lastig worden.
Ik verwacht dat vooral onze oudste wel even een klap gaat krijgen. Daar zien we toch het meeste tegenop.
<<

Anoniem313

Bericht 14 Nov 2018 16:07

Re: Co-ouderschap

Heel verdrietig. Ik vind bird nesting wel echt een supergoede oplossing, eentje waarbij je het belang van je kinderen echt voorop zet en niet dat van de ouders. Inderdaad zal het best eens lastig zijn om niet echt je eigen plek te hebben maar voor je kinderen zal dit zoveel fijner zijn. Sterkte!
<<

Misoe

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 633

Geregistreerd: 22 Jun 2017 13:15

Bericht 16 Nov 2018 16:08

Re: Co-ouderschap

Wat spijtig zeg. Veel sterkte.
Als je vragen hebt of zomaar wat wil kletsen, mag je ook altijd een privé bericht sturen. (volgens mij volgen we elkaar op IG)
<<

Janne

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1330

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:08

Bericht 16 Nov 2018 17:06

Re: Co-ouderschap

Dank je wel Caulfield! Ja, we willen het voor de kinderen gewoon zo goed mogelijk regelen. Er zal in een korte periode zo verschrikkelijk veel veranderen. Dan willen we ze tijdens deze veranderingen toch een veilige plek kunnen bieden. Uiteindelijk is het helaas niet haalbaar om het op die manier te houden, maar sowieso voor ruim een half jaar denk ik wel.

Erg spijtig idd Misoe. Maar goed soms is wat er was "gewoon" niet meer. Maar dat zul jij vast zelf ook herkennen. Wij volgen elkaar idd op IG, dus als ik vragen heb oid dan weet ik je te vinden. Lief!
<<

DoubleFun

Noob

Berichten: 82

Geregistreerd: 25 Okt 2017 14:50

Bericht 16 Nov 2018 21:58

Re: Co-ouderschap

Toen wij uit elkaar gingen, hebben we ook een tijdje zo'n constructie gehad, wij hadden er alleen een klein huisje op een camping naast gehuurd waar we om en om waren. Uiteindelijk ben ik heel erg blij dat we dit in de eerste periode zo gedaan hebben. De scheiding was voor de kinderen op die manier veel minder heftig. Voor hen bleef alles hetzelfde, alleen papa en mama waren niet meer samen in één huis (was toch al weinig het geval).
Uiteindelijk ben ik in dit huis blijven wonen en toen mijn ex een eigen huis kon kopen, zijn we gestopt met bird nesting. Ik merkte toen al wel dat er wrijving begon te ontstaan, omdat we niet dezelfde standaard hadden als het ging op opruimen en schoonhouden bijvoorbeeld. En zo waren er nog wel wat meer dingen wat voor ergernis ging zorgen.

Na een half jaartje zijn we gestopt met birdnesten en hebben we een 50/50-verdeling, waarbij we steeds een halve week de kinderen hebben en het weekend is ook om en om. Voordeel hiervan is dat je de opvang makkelijker kunt regelen. Voor ons was het allebei moeilijk te regelen om de ene week wel opvang af te nemen en de andere week niet (we wonen niet in dezelfde plaats). Mijn vrije dagen zijn dus altijd de dagen waarop de kinderen thuis zijn. Onze kinderen waren nog ietsje jonger (4 en 5) toen we uit elkaar gingen, voor hen was een week destijds te lang geweest, nu zou het wel kunnen (7 en 8).

Oh, en mocht je wellicht toch voor co-ouderschap kiezen, zorg er dan voor dat jullie allebei gewoon alles hebben en de kinderen dus niet hoeven slepen met spullen. Wij hebben allebei eigen speelgoed, eigen kleding, eigen sportkleding, schoenen, jassen etc etc. De kinderen hoeven dus niks mee te nemen.
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8609

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 16 Nov 2018 23:03

Re: Co-ouderschap

Verdrietige beslissing Janne, maar het klinkt weloverwogen en met het belang van de kinderen voorop. Hopelijk vinden jullie een balans met elkaar die rust brengt!
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers