Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Carrière maken

<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:28

Bericht 07 Nov 2013 09:24

Carrière maken

Wat versta jij onder carrière maken?
Ben je daarmee bezig?
Ben je tevreden met hoe je werkende leven op dit moment verloopt?


Als ik aan carrière maken denk dan betekend dat voor mij toch wel blijven groeien in je werk.
Zo werk ik op dit moment als algemeen verpleegkundige maar ben er wel mee bezig om wijkverpleegkundige te worden.
Uiteindelijk wil ik graag een leidinggevende functie. Ik twijfel op dit moment nog of ik een universitaire studie moet gaan oppakken. Ik vind het prettig om te zien dat ik nog steeds beter word in mijn werk. Op dit moment pak ik ook alles aan wat er op mijn pad komt maar ik denk wel dat als ik een kindje mag krijgen ik tijdelijk wat rustiger aan wil doen.
Maar wil wel voor die tijd doorgegroeid zijn als wijkverpleegkundige.

Hebben jullie al ideeën hoe je de komende jaren wil invullen op werkgebied?
Afbeelding
Afbeelding
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 07 Nov 2013 09:28

Re: Carrière maken

Ja en nee. Ik ben niet echt het prototype carrièrevrouw, heb ook jarenlang weinig uur gewerkt, maar ik heb wel bepaalde plannen die ik de komende jaren wil waarmaken en daar ben ik nu ook hard voor aan het werk. Als dat zou lukken en ik zou iets van de grond krijgen dan zou dat voor mij wel voelen als een carrière.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem124

Bericht 07 Nov 2013 14:37

Re: Carrière maken

Ik heb m'n carrière in de wilgen gehangen.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 07 Nov 2013 14:41

Re: Carrière maken

Ik denk dat jouw tijd wel weer komt, Cheese. Misschien heel anders vormgegeven, met andere ambities, een andere indeling van tijd en andere prioriteiten, maar ik geloof niet dat jij vanaf nu niks meer gaat bereiken op werkgebied.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:18

Bericht 07 Nov 2013 14:50

Re: Carrière maken

Ik was al niet mega carrièreminded, maar nu ik anderhalf jaar werkloos ben voelt het eerder als stilstaan dan als carrière maken. Een baan waar ik het naar mijn zin heb zou ik al heel waardevol vinden, dan hoef ik echt niet perse omhoog te klimmen.
<<

Anoniem100

Bericht 07 Nov 2013 17:47

Re: Carrière maken

Ik wil wel graag nog doorgroeien. Hetzij binnen de organisatie waar ik pas begonnen ben, of wanneer er een functie/vacature ergens is die nog beter aansluit bij mijn opleiding en wensen.

Voor nu vind ik het even prima zo, na een half jaar thuis ben ik allang blij dat ik weer aan het werk kan. Fijn om van de organisatie al te weten dat er doorgroeimogelijkheden zijn, dus dat maakte de stap minder moeilijk om iets lager in functie te beginnen, ervaring op te doen en mezelf over een tijdje op te werken.
<<

Anoniem28

Bericht 07 Nov 2013 20:01

Re: Carrière maken

Cheese schreef:Ik heb m'n carrière in de wilgen gehangen.


Ik ben nog steeds erg benieuwd wat jij precies deed. Wij hebben dezelfde opleiding gehad toch?



Ik ben 2 jaar geleden afgestudeerd als l og o pedist, ondertussen gespecialiseerd in a f a sie therapie en ik ben bezig met vrijstelling aanvragen voor de doc entenopleiding Nederlands 2e graad. Daarna zou ik graag verder willen met 1e graad bevoegdheid. Daarna maar weer eens verder zien.
<<

Pippin

Kwebbel

Berichten: 434

Geregistreerd: 19 Sep 2013 14:18

Bericht 07 Nov 2013 20:52

Re: Carrière maken

Ik zie carrière maken als het blijven groeien in je werk.

Momenteel gaat het goed wat mij betreft. Ik werk sinds 2 jaar op een afdeling waar ik zoveel kan leren (en ook al heb gedaan). Daarnaast ben ik nu ook aan het studeren om er nog meer over te weten te komen. Ben hier een aantal jaar geleden per toeval ingerold, maar dit is echt mijn passie aan het worden, inclusief de ambitie om over een aantal jaar mijn master in dit onderwerp te halen.
<<

Anoniem286

Bericht 08 Nov 2013 22:48

Re: Carrière maken

Ik wil wel graag 'carriere' maken tot op zekere hoogte. Ik heb mezelf doelen gesteld en elke keer als ik iets behaal bedenk ik weer iets anders wat ik wil halen.
Ik ben nu met een twee jarige hbo master opleiding bezig en ik heb inmiddels bedacht dat ik daarna ook weer een opleiding wil gaan doen.
<<

Anoniem285

Bericht 09 Nov 2013 00:15

Re: Carrière maken

Ik ben ambitieus en ik vind het belangrijk om carrière te maken, daaronder versta ik het maximum van mijn potentieel bereiken. Ik heb bepaalde carrièredoelen en daarvoor zet ik andere dingen aan de kant, al vind ik werken niet het belangrijkste in het leven. Ik ben erg tevreden met wat ik tot dusver in relatief korte tijd bereikt heb en ik ben blij met de vooruitzichten die ik heb.
<<

Anoniem124

Bericht 09 Nov 2013 16:16

Re: Carrière maken

Rejoy schreef:
Cheese schreef:Ik heb m'n carrière in de wilgen gehangen.


Ik ben nog steeds erg benieuwd wat jij precies deed. Wij hebben dezelfde opleiding gehad toch?



Ik ben 2 jaar geleden afgestudeerd als l og o pedist, ondertussen gespecialiseerd in a f a sie therapie en ik ben bezig met vrijstelling aanvragen voor de doc entenopleiding Nederlands 2e graad. Daarna zou ik graag verder willen met 1e graad bevoegdheid. Daarna maar weer eens verder zien.


Ik zal je pmen!
<<

Anoniem318

Bericht 09 Nov 2013 18:52

Re: Carrière maken

September schreef:Wat versta jij onder carrière maken? Je grenzen binnen een bepaald vakgebied of beroep verleggen, oftewel op vlak van kennis ofwel op vlak van verantwoordelijkheden / taken, of beiden.
Ben je daarmee bezig? Ja, maar vooral op de eerste manier. Ik hoef niet per se leidinggevende te zijn. Ik heb 't wel gedaan, maar het gaat me niet zo makkelijk af, dus voorlopig heb ik besloten dat het niet voor mij is.
Ben je tevreden met hoe je werkende leven op dit moment verloopt? Ja, ik heb mijn doelen tot nu toe altijd gehaald zonder al te veel vertraging en heb mezelf alweer nieuwe doelen gesteld voor de komende 2 jaar.

Hebben jullie al ideeën hoe je de komende jaren wil invullen op werkgebied? Ja dus.
<<

Chickster

Noob

Berichten: 208

Geregistreerd: 26 Okt 2013 14:29

Bericht 10 Nov 2013 12:17

Re: Carrière maken

Polly Dot schreef:Ik ben ambitieus en ik vind het belangrijk om carrière te maken, daaronder versta ik het maximum van mijn potentieel bereiken. Ik heb bepaalde carrièredoelen en daarvoor zet ik andere dingen aan de kant, al vind ik werken niet het belangrijkste in het leven. Ik ben erg tevreden met wat ik tot dusver in relatief korte tijd bereikt heb en ik ben blij met de vooruitzichten die ik heb.


Eens. Ik merk inmiddels dat ik me meer interesseer voor het aansturen van mensen en coördinatie van de afdeling, dan voor mijn vakinhoudelijke werk. Ik heb in overleg met mijn leidinggevende al een aantal van dit soort taken op mijn bord, maar zou graag binnen een aantal jaar een coördinerende functie hebben.
<<

Anoniem66

Bericht 10 Nov 2013 12:35

Re: Carrière maken

Ik heb genoeg plannen en ambities! Ben daarom ook eigenlijk wel heel blij dat ik eerst kinderen gekregen heb voordat ik al die plannen en ambities ga uitvoeren.

Ik doe nu een academische studie en ben voor mezelf begonnen. Wil na deze studie nog een paar vervolgstudies doen, specialisatie. En ik volg nu regelmatig cursussen voor mijn eigen bedrijf. Dat alles wil ik samenvoegen om deels mijn eigen bedrijf te houden en het liefst ook deels in loondienst te werken voor ervaring. Geen idee of dat me gaat lukken, maar ik hoop het wel!

Het lijkt me heel fijn dat als ik klaar ben en meer ga werken etc ik zwangerschappen en de babytijd allemaal achter de rug heb en over dat soort dingen dus niet meer na hoef te denken. Dat zie ik nu bij vriendinnen. Die zijn bezig met carriere maken, maar willen ook kinderen en minder gaan werken. Ben blij dat ik dat straks achter de rug heb :)

Carriere maken betekent voor mij me steeds blijven ontwikkelen op een hoger niveau. Ik hoef niet perse 60 uur te maken, maar ik wil het liefst wel minimaal 4 dagen werken.
<<

Anoniem44

Bericht 10 Nov 2013 14:28

Re: Carrière maken

Ja, ik ben wel gericht op mijn carrière. Ik heb eerst mijn Master gehaald aan de universiteit en nu heb ik een baan die naadloos op mijn studie aansluit. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf opgericht. Het werk dat ik hiervoor doe is tegelijkertijd mijn hobby/passie. Ik zou echt niet zonder willen, al zou ik morgen een miljoen winnen. Het geeft veel vervulling om je talenten te gebruiken en je persoonlijk te ontwikkelen!
<<

Anoniem285

Bericht 10 Nov 2013 21:26

Re: Carrière maken

Luce schreef:Ik heb genoeg plannen en ambities! Ben daarom ook eigenlijk wel heel blij dat ik eerst kinderen gekregen heb voordat ik al die plannen en ambities ga uitvoeren.

Ik doe nu een academische studie en ben voor mezelf begonnen. Wil na deze studie nog een paar vervolgstudies doen, specialisatie. En ik volg nu regelmatig cursussen voor mijn eigen bedrijf. Dat alles wil ik samenvoegen om deels mijn eigen bedrijf te houden en het liefst ook deels in loondienst te werken voor ervaring. Geen idee of dat me gaat lukken, maar ik hoop het wel!

Het lijkt me heel fijn dat als ik klaar ben en meer ga werken etc ik zwangerschappen en de babytijd allemaal achter de rug heb en over dat soort dingen dus niet meer na hoef te denken. Dat zie ik nu bij vriendinnen. Die zijn bezig met carriere maken, maar willen ook kinderen en minder gaan werken. Ben blij dat ik dat straks achter de rug heb :)

Carriere maken betekent voor mij me steeds blijven ontwikkelen op een hoger niveau. Ik hoef niet perse 60 uur te maken, maar ik wil het liefst wel minimaal 4 dagen werken.


Ik kan me voorstellen dat het fijn is om zwangerschappen/babytijd achter de rug te hebben op het moment dat je carrière wilt maken. Het is inderdaad voor veel hoogopgeleide/carrière vrouwen een struikelblok dat ze op een gegeven moment moeten beslissen of ze wel of geen kinderen willen. Ik vind het ook altijd fijn om te zien dat er vrouwen zijn die carrière en kinderen kunnen combineren, dat lijkt me namelijk niet makkelijk. Ik heb geen idee of ik zelf ooit aan kinderen wil beginnen, maar ik denk dat ik het heel moeilijk zou vinden om te beslissen om te proberen zwanger te worden - ik krijg het al benauwd als ik eraan denk wat ik dan allemaal op zou moeten geven, maar misschien denk ik daar over een paar jaar anders over.

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers