Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Camera gezocht

<<

Truus

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 302

Geregistreerd: 28 Dec 2013 15:39

Bericht 10 Jun 2017 20:59

Camera gezocht

Hoi meiden,

Ik ben opzoek naar een camera maar er is zoveel keuze! Ik dacht, misschien kunnen jullie me op weg helpen :-)
Ik heb op dit moment een spiegelreflexcamera, maar ben op zoek naar iets compacters voor een grote reis die ik ga maken. Ik vind die camera voor deze reis te veel gesleep, maar ik ben ook eigenlijk niet iemand die het leuk vindt (of vooral: Het geduld heeft) om te sleutelen met de juiste ISO en diafragma bij elke foto.

Ik zoek dus eigenlijk: Een (redelijk) compacte camera, die op de autostand mooie foto's kan maken. Mijn budget weet ik niet precies. €600,- vind ik echt te gek, maar het hoeft niet perse €100,- te zijn. Ik wil best meer betalen voor een camera die echt goed naar m'n zin is. Als het goed is gaat 'ie dan toch even mee. Ik zoek ook niet perse een echte compactcamera. Ik zag vandaag ook van die camera's die enorm kunnen zoomen, niet superklein en plat, maar wel mooi handzaam.

Heel erg bedankt voor het meedenken alvast!
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7948

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: G.elderland

Bericht 10 Jun 2017 21:27

Re: Camera gezocht

Ik heb vorige jaar een Sony cybershot dsc-rx 100 gekocht. Heel fijn cameraatjes, maar super foto's. Verschillende opties en ook de mogelijkheid om, beperkt, te spelen met diafragma etc. Tevens beschikt deze camera over een Carl Zeiss lens.
Hij was niet goedkoop. Ik begreep dat te eigenlijk de beste camera van Sony onder de compact is. De eerst volgende camera van kwaliteit is een spiegelreflex. Daarom heb ik deze ook gekozen, omdat mijn ex al een spiegel reflex camera had.
_
BAM
<<

Zero

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1648

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:54

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 12 Jun 2017 00:26

Re: Camera gezocht

Op automatische stand mooie foto's kunnen maken vind ik nogal een hele brede eis, gezien de automaat sowieso gaat falen op de meest lastige momenten, welke camera je ook gebruikt.
Als je op klaarlichte dag een foto maakt zal je daar geen kwaliteitsverschil aan af kunnen lezen.

Anyway, ik snap je punt - het moet een no-brainer zijn. Dus dan kom je eigenlijk al uit op compact, omdat een systeemcamera net als een SLR weer verwisselbare lenzen heeft en wat meer poespas is om mee te nemen. Mijn eerste ingeving is een Canon Powershot G7, maar als ik heel eerlijk ben vraag ik me af of deze alsnog niet veel te veel toeters en bellen heeft die jij niet zal gebruiken. Als je op automaat fotografeert, ga je daar toch niets van gebruiken en kun je best zakken in je budget.
Laatst gewijzigd door Zero op 23 Oct 4004 BC 10:06, in totaal 121 keer gewijzigd.Volg mijn Instagram voor meer schattige camera's! <3

Afbeelding
<<

Tiara

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 357

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:05

Bericht 12 Jun 2017 11:12

Re: Camera gezocht

Truus, kijk eens naar systeemcamera's.
Die zijn wat compacter dan een spiegelreflex, maar ook veel mogelijkheden.
En anders kom je inderdaad al snel uit op een compact. Ik moet zeggen vond het zelf erg veel verschil met mijn oude compact en mijn systeemcamera. Qua kwaliteit.
Ik heb een Olympus.
<<

Truus

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 302

Geregistreerd: 28 Dec 2013 15:39

Bericht 21 Jun 2017 12:57

Re: Camera gezocht

Bedankt voor jullie reacties! Ik ga verder met me erin verdiepen. Ik denk inderdaad misschien wel bij een systeemcaemra uit te komen... Maar welke.
<<

Truus

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 302

Geregistreerd: 28 Dec 2013 15:39

Bericht 21 Jun 2017 13:08

Re: Camera gezocht

Kennen jullie de Sony A5000? Kunnen jullie me helpen bedenken of dit wat zou kunnen zijn?

> Ik zie ook de A6000. Stukje duurder weer, eigenlijk duurder dan wat ik wilde, maar misschien wel heel erg de moeite waard...
<<

Fientje

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1093

Geregistreerd: 27 Feb 2015 23:10

Bericht 21 Jun 2017 14:16

Re: Camera gezocht

Ik heb de a5000. Toenertijd met een combi-deal gekocht, waardoor bij de mijne ook nog een telelens zit.
Ik ben heel erg blij met mijn camera. Destijds was de a6000 net op de markt en mij werd geadviseerd om in overweging te nemen of ik het de moeite waard vond om meer uit te geven aan alleen de draaiknop die bovenop de a6000 zit. Bij de a5000 zit het menu 'onder' de knop naast het schermpje, bij de a6000 hebben ze het menu een eigen plekje bovenop de camera gegeven. Vanwege het prijsverschil en de lens die bij de a5000 kwam, heb ik die gekozen. Nog geen minuut spijt van gehad.
De camera is ook lekker robuust, vind ik. Mijn zusje heeft hem ook en ook die is er zeer over te spreken. Zij heeft al heel wat verre en lange reizen gemaakt en altijd ging haar camera (en lens) trouw met haar mee. Het is echt een fantastisch ding.
Trotse mama van M. 23.08.2017
Afbeelding

Terug naar Hobby's, uitgaan & vrije tijd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers