Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


burenoverlast

<<

Anoniem223

Bericht 16 Okt 2017 11:37

Re: burenoverlast

Ik zit ziek thuis, heb knallende koppijn en kan hier geen rust vinden, de buurman is weer keihard op zijn piano aan het rammen. Mijn vriend wordt gek van mij, dus is maar weer naar de buurman gegaan. Ben benieuwd...
<<

Anoniem223

Bericht 16 Okt 2017 11:58

Re: burenoverlast

De buurman vond dat mijn vriend zeurde. Hij gaf al 30 jaar muziekles en moest zijn werk doen. Hij was nu aan het oefenen dan denk ik, want er was geen student. Mijn vriend zei nog dat we werkelijk elke dag muziek of tv horen en in 7 jaar pas 2x hebben aangebeld, dus dat we echt niet zeuren, maar alleen iets zeggen als het echt teveel wordt.
Maar goed, hij wil er dus niks aan doen en vindt dat we zeuren.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12026

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 16 Okt 2017 12:01

Re: burenoverlast

Wat vervelend Ell, heb je de woningbouwvereniging inmiddels gesproken? Dit is ook niet echt een constructief overleg te noemen zo, als hij het probleem niet ziet. Jammer dat hij zich niet in jullie kan/wil verplaatsen.
<<

Cotton

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 22843

Geregistreerd: 10 Feb 2014 17:21

Bericht 16 Okt 2017 12:03

Re: burenoverlast

Wat jammer. Ik zou dan toch naar de woningbouwvereniging bellen. Wat een vervelende vent.
29032018
<<

Anoniem223

Bericht 16 Okt 2017 12:24

Re: burenoverlast

Ik heb dit weekend gemaild, ik wilde zo de woningbouwvereniging bellen, maar ben nog even overstuur. Vrees dat ik ga huilen als ik ze nu ga bellen. Erg vervelend, inmiddels is dit de hoofdreden geworden waarom we willen verhuizen.
<<

Dee

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4429

Geregistreerd: 03 Aug 2015 17:18

Bericht 16 Okt 2017 12:32

Re: burenoverlast

Ik zou juist bellen, omdat daar ook uit blijkt hoe hoog het je zit. Hopelijk kunnen zij iets voor jullie betekenen.
For all the things my hands have held, the best by far is you
L. 2016 :heart:
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6075

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 16 Okt 2017 12:48

Re: burenoverlast

Eens met Dee. En kan je vriend anders niet bellen?
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem223

Bericht 16 Okt 2017 13:07

Re: burenoverlast

Ava schreef:Heeft je buurvrouw aan de andere kant ook zoveel last van hem? Anders zou ik eens samen met haar bij je buurman aankloppen. Ben wel duidelijk maar ook mild voor die man. Hij is 85 en waarschijnlijk is muziek zijn lust en zijn leven en het enige sociale contact dat hij nog heeft. En dat die tv zo hard staat zal zijn dat hij het anders niet goed hoort. Bedenk gelijk oplossingen als je voor de deur staat. Dan voelt hij zich waarschijnlijk meer begrepen. Bijv. of hij de tv meer van de muur kan plaatsen en de tv wat dichterbij zijn stoel kan zetten. En als hij muziek gaat maken het na 9.00 uur wil doen en proberen om het na 20.00 niet meer te doen.


Nee, die buurvrouw woont aan de andere kant van mij, onze huizen zitten niet tegen elkaar aan. Maar ik heb gevraagd of zij iets van haar buren hoort en daar hoort ze helemaal niks van. De buurman aan de andere kant van onze buurman schijnt er niks van te merken.
Hij is inderdaad slechthorend, maar je kunt een saxofoon moeilijk zachter zetten. De laatste tijd gaat echter zijn piano ook zo enorm hard, ik hoorde het vanmorgen zelfs keihard op de badkamer. Dat was voorheen echt niet. HEt frustrerende is alleen dat de buurman dat zelf echt niet vindt, hij vindt dat hij alle recht heeft omdat hij al 30 jaar lesgeeft (dat ie dat voorheen merendeels buitenshuis deed is hij denk ik even voor het gemak vergeten).
<<

Anoniem223

Bericht 16 Okt 2017 13:11

Re: burenoverlast

Fiederilsje schreef:
Ell schreef:
Dee schreef:Wat lijkt me dat frustrerend Ell. Je geeft aan dat in gesprek gaan waarschijnlijk niet veel uit haalt. Zijn er wellicht kinderen van hem die je er op aan kan spreken? En anders moet je het inderdaad maar spelen via de gemeente o.i.d. Lastig hoor!


Zijn kinderen ken ik niet, maar volgens de buurvrouw aan de andere kant hebben ze geen contact meer met elkaar. Er komt nooit iemand op bezoek (tenminste niet dat ik het zie) die ik even kan aanspreken.


Haha, die zijn vast over een gehoorapparaat begonnen! Zo heeft mijn buurman ook weken niet met z'n dochter gesproken :laughcry:.

Wat een bedachtzame, lieve suggestie Ava!


Nee, ze kregen ruzie omdat niemand de grafsteen van mevrouw wilde betalen (ze heeft er nu na 2 jaar nog steeds geen). De buurman schold vroeger altijd kinderen uit, omdat ze op straat speelden waar hij blijkbaar last van had. Hij heeft mij ook meerdere malen verzocht mijn voortuin te veranderen, die was getegeld en omdat ik naast een paadje woon, namen kinderen met hun skeelers van mijn voortuin als shortcut als ze in of uit dat paadje gingen. Waarom hij daar zoveel last van had is mij een raadsel, maar ik heb dus wel mijn voortuin aangepakt. Feit is dat alle mensen uit de straat hem niet mogen, omdat hij iedereen hun kinderen heeft uitgescholden. Het is dus absoluut geen gemakkelijk persoon om mee in discussie te gaan.
<<

Anoniem223

Bericht 16 Okt 2017 13:13

Re: burenoverlast

Dee schreef:Ik zou juist bellen, omdat daar ook uit blijkt hoe hoog het je zit. Hopelijk kunnen zij iets voor jullie betekenen.


Ik heb net gebeld. Ze vroegen natuurlijk of ik hem al had aangesproken (ja, maar hij zei dus dat we zeurden en dat hij er niks aan ging doen). Toen werd me verteld dat ik af moest wachten tot ze me gingen bellen n.a.v. mijn mail. Nog even afwachten dus. Volgens mijn vader moet de overlast wel heel hard gaan als ze het komen meten, om die grens over te gaan dat er iets aan gedaan moet worden.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1674

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 16 Okt 2017 13:14

Re: burenoverlast

Nou, na je laatste reactie lijkt het me ook heel duidelijk dat je hier helaas de woningbouw bij moet halen, wat je dus ook al doet. Goed dat je vriend nog wel langs is gegaan, want daar zullen ze toch vast eerst op aansturen. Maar met wat je allemaal vertelt, lijkt het me onbegonnen werk om tot je buurman door te dringen. Ben wel heel benieuwd of en wat de woningbouw met de situatie gaat doen.

Edit: inmiddel je eennalaatste reactie :P
<<

Anoniem223

Bericht 16 Okt 2017 13:21

Re: burenoverlast

Ik vrees dat ze er niks aan gaan doen. Snel verhuizen dus! Ik maak me vooral zorgen omdat ik in februari met zwangerschapsverlof ga. Weinig rust dus als dat zo doorgaat.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12026

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 16 Okt 2017 13:23

Re: burenoverlast

Vrees je dat n.a.v. een reactie van hun of gewoon op voorhand al?
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1674

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 16 Okt 2017 13:30

Re: burenoverlast

Vanuit mijn werk heb ik wel de ervaring dat de woningbouw als bemiddelaar optreedt (was bij mij tussen cliënten) en openstond voor overleg. Maar ik was in die zin een professional van een ander bedrijf, dus ik weet niet of ze daar met particulieren anders mee omgaan. Wie weet hebben ze hier gewoon richtlijnen voor of wie weet moet je gewoon mazzel hebben met je woningbouw of wie je treft. Ik denk niet dat ze per definitie niks doen, maar ben wel benieuwd.
Je wilt sowieso verhuizen maar met dit nu als hoofdreden? Dat zou ik ook zéker bij de woningbouw aangeven, mbt de nieuwe bewoners die in het huis komen te wonen.
<<

Anoniem223

Bericht 16 Okt 2017 13:31

Re: burenoverlast

Elliot schreef:Vrees je dat n.a.v. een reactie van hun of gewoon op voorhand al?


Ik heb er zelf gewerkt, dus ik ken de gang van zaken een beetje (ik zat zelf op financien, dus kreeg daar verder niet veel van mee hoor). Maar n.a.v. google onderzoek denk ik dat ik pech heb. Hij speelt niet op rare tijdstippen en het volume is denk ik niet te hard als je het laat meten. Meneer is zelf stug en niet bereid iets te veranderen (het is zijn werk, zegt hij. Maar waarom gaat hij op zijn 85ste niet gewoon met pensioen dan, of minder werken?) en isoleren is behoorlijk duur en brengt je muur 10 cm naar voren, wat een probleem is in de keuken (anders had ik dat zelf al lang gedaan).
<<

Anoniem223

Bericht 16 Okt 2017 13:33

Re: burenoverlast

Joey schreef:Vanuit mijn werk heb ik wel de ervaring dat de woningbouw als bemiddelaar optreedt (was bij mij tussen cliënten) en openstond voor overleg. Maar ik was in die zin een professional van een ander bedrijf, dus ik weet niet of ze daar met particulieren anders mee omgaan. Wie weet hebben ze hier gewoon richtlijnen voor of wie weet moet je gewoon mazzel hebben met je woningbouw of wie je treft. Ik denk niet dat ze per definitie niks doen, maar ben wel benieuwd.
Je wilt sowieso verhuizen maar met dit nu als hoofdreden? Dat zou ik ook zéker bij de woningbouw aangeven, mbt de nieuwe bewoners die in het huis komen te wonen.


De hoofdreden was (is nog steeds wel) dat we meer ruimte willen, maar met dit erbij ben ik eerder bereid een huis te kopen wat niet volledig mijn droomhuis is, om hier maar weg te zijn.
Ik heb het in mijn mail ook vermeld. Mijn huis moet ook weer door de woningbouwvereniging worden teruggekocht, dus waarschijnlijk gaat een nieuwe bewoner deze overlast ook ervaren. Gelukkig voor mij heb ik dus geen last met verkopen. Er zouden maar net kijkers zijn op het moment dat hij gaat toeteren. Dan verkoop je het huis dus niet.
<<

Anoniem223

Bericht 16 Okt 2017 13:37

Re: burenoverlast

Van 10.00 tot 13.30 heeft ie piano gespeeld, met een onderbreking van een kwartier (lunchen denk ik). Nu heeft ie een toeter gepakt, zo te horen een saxofoon. Ik sta inmiddels stijf van de stress. Ben bijna in staat zelf keihard iets aan te zetten (als ik niet zo'n hoofdpijn had), maar dan bereik ik natuurlijk ook helemaal niks. En hij hoort het waarschijnlijk niet eens.
<<

Carrie

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10376

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:39

Bericht 16 Okt 2017 13:38

Re: burenoverlast

Ell schreef:
Elliot schreef:Vrees je dat n.a.v. een reactie van hun of gewoon op voorhand al?

(het is zijn werk, zegt hij. Maar waarom gaat hij op zijn 85ste niet gewoon met pensioen dan, of minder werken?) en isoleren is behoorlijk duur en brengt je muur 10 cm naar voren, wat een probleem is in de keuken (anders had ik dat zelf al lang gedaan).

Blijkbaar omdat hij er plezier uit haalt? Zo te horen is het een eenzame man, al dan niet door zijn eigen toedoen. Kan me voorstellen dat hij zijn werk daardoor nog heel fijn vindt, anders zou hij helemaal altijd alleen zijn. Sneu.
dit is mijn Instagram, ik maak graag stories.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1674

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 16 Okt 2017 13:39

Re: burenoverlast

Ell schreef:
Joey schreef:Vanuit mijn werk heb ik wel de ervaring dat de woningbouw als bemiddelaar optreedt (was bij mij tussen cliënten) en openstond voor overleg. Maar ik was in die zin een professional van een ander bedrijf, dus ik weet niet of ze daar met particulieren anders mee omgaan. Wie weet hebben ze hier gewoon richtlijnen voor of wie weet moet je gewoon mazzel hebben met je woningbouw of wie je treft. Ik denk niet dat ze per definitie niks doen, maar ben wel benieuwd.
Je wilt sowieso verhuizen maar met dit nu als hoofdreden? Dat zou ik ook zéker bij de woningbouw aangeven, mbt de nieuwe bewoners die in het huis komen te wonen.


De hoofdreden was (is nog steeds wel) dat we meer ruimte willen, maar met dit erbij ben ik eerder bereid een huis te kopen wat niet volledig mijn droomhuis is, om hier maar weg te zijn.
Ik heb het in mijn mail ook vermeld. Mijn huis moet ook weer door de woningbouwvereniging worden teruggekocht, dus waarschijnlijk gaat een nieuwe bewoner deze overlast ook ervaren. Gelukkig voor mij heb ik dus geen last met verkopen. Er zouden maar net kijkers zijn op het moment dat hij gaat toeteren. Dan verkoop je het huis dus niet.


Nou, idd! En heel fijn dat dát niet jouw probleem is.
Ik hoop voor je dat de woningbouw er toch werk van maakt.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1674

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 16 Okt 2017 13:40

Re: burenoverlast

Ell schreef:Van 10.00 tot 13.30 heeft ie piano gespeeld, met een onderbreking van een kwartier (lunchen denk ik). Nu heeft ie een toeter gepakt, zo te horen een saxofoon. Ik sta inmiddels stijf van de stress. Ben bijna in staat zelf keihard iets aan te zetten (als ik niet zo'n hoofdpijn had), maar dan bereik ik natuurlijk ook helemaal niks. En hij hoort het waarschijnlijk niet eens.


:( :( :(
Volgens mij is het al eerder genoemd, maar hou je het ook bij in een logboekje? Als het zo constant is, dan is kan het wel zijn dat het binnen alle normen valt, maar dan moet er toch beseft worden dat dit voor jullie niet te doen is?
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12026

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 16 Okt 2017 13:41

Re: burenoverlast

Joh Ell wat een rotsituatie. Ik denk echt dat je dit moet aankaarten bij de woningbouw en niet vooraf er al vanuit moet gaan dat ze toch niks kunnen doen. Anderzijds denk ik ook dat jij je er nu extreem over opwindt juist omdat je het zo irritant vindt. Ik kan me dat voorstellen hoor, je gaat er nu extra op letten en als je al hoofdpijn hebt helpt dat ook niet. Maar zo kan het toch niet?
<<

Anoniem223

Bericht 16 Okt 2017 13:43

Re: burenoverlast

Carrie schreef:
Ell schreef:
Elliot schreef:Vrees je dat n.a.v. een reactie van hun of gewoon op voorhand al?

(het is zijn werk, zegt hij. Maar waarom gaat hij op zijn 85ste niet gewoon met pensioen dan, of minder werken?) en isoleren is behoorlijk duur en brengt je muur 10 cm naar voren, wat een probleem is in de keuken (anders had ik dat zelf al lang gedaan).

Blijkbaar omdat hij er plezier uit haalt? Zo te horen is het een eenzame man, al dan niet door zijn eigen toedoen. Kan me voorstellen dat hij zijn werk daardoor nog heel fijn vindt, anders zou hij helemaal altijd alleen zijn. Sneu.


Het is ook sneu, maar daardoor zit ik dus wel in de herrie de godganse dag. Hoe sneu het ook is, ik wil echt heel erg graag dat dit stopt. En als hij zich eenzaam voelt had hij misshcien niet met iedereen ruzie moeten maken. Toen ik hier aan het verbouwen was (oke anderen waren aan het verbouwen en ik zat op mijn werk) bleef hij me maar bellen, want met die klusgeluiden kon hij niet goed muziek maken. Echt, mijn empathie voor die man is min of meer volledig verdwenen.
<<

Anoniem223

Bericht 16 Okt 2017 13:46

Re: burenoverlast

Hoera! Hij rijdt weg, ik ga even rusten en van de stilte genieten. Vanavond geeft hij weer les.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1674

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 16 Okt 2017 13:49

Re: burenoverlast

Voor zolang dit toch nog wel gaat duren, nog even een tip. Ik heb een koptelefoon met noise cancelling. Zo ontzettend blij mee! Ik heb het afgelopen jaar heel veel thuis gezeten terwijl ze naast mijn huis een nieuw appartementencomplex bouwden, echt niet grappig.. Ik herken dat stressgevoel van wat je nu beschrijft ook helemaal. Nou stopte het lawaai bij mij gelukkig tussen 16 en 17u altijd en had ik er in het weekend geen last van. En kun je moeilijk 24 uur met een koptelefoon op gaan lopen.. Maar het kan je wel op momenten even wat rust bieden. Die koptelefoon sluit geluid van buitenaf echt best wel goed af, ook als een rustig muziek of een podcast of radio afspeelde.
<<

Carrie

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10376

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:39

Bericht 16 Okt 2017 13:52

Re: burenoverlast

Ja dat snap ik heel goed hoor, dat het je hoog zit. Ik reageerde alleen even puur op het feit dat je je afvroeg waarom hij niet stopte met werken.

Geniet van je rust!
dit is mijn Instagram, ik maak graag stories.
VorigeVolgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers