Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Buikjestopic #3

<<

JustMeDaan

Major Yipyapper

Berichten: 3186

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:39

Bericht 21 Jan 2018 23:46

Re: Buikjestopic #3

Maar je bent zwanger. Jij groeit omdat de kleine groeit.
D. 💙14-01-2019💙
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8476

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 21 Jan 2018 23:55

Re: Buikjestopic #3

Ik heb toevallig je blog gelezen Ell en je hebt zoveel positieve reacties gekregen op IG op hoe prachtig je zwanger bent. Het geeft niet dat je dat zelf niet voelt of anders ervaart maar je legt in de blog en in je reacties hier zó de nadruk op het (in jouw ogen) vele aankomen en wat mensen voor rotte dingen zeggen. Er zullen vast negatieve en bizarre opmerkingen zijn gemaakt, dat geloof ik meteen. Maar vaak bedoelen mensen het niet zo slecht en weten ze gewoon niet zo goed wat ze wél kunnen zeggen. En het is maar net wat je zelf belicht.
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Anoniem247

Bericht 22 Jan 2018 00:18

Re: Buikjestopic #3

Maar Ell, hoe moet het dadelijk niet als je bevallen bent en je je lichaam de eerste dagen ziet? Ik kan je vertellen dat je er de eerste paar dagen/weken echt niet flatteus uitzien hoor. Je hebt dan ook een pasgeboren kindje en je moet daar echt je focus opleggen hoor. Dit kan al een reden zijn om een postnatale depressie te kweken. Echt waar. En Believe Me dat wens ik niemand toe want ik spreek uit ervaring. Hou jezelf alsjeblieft in de gaten want dit is echt een soort van obsessie. Heb je dit al tegen je versloskundige gezegd? Zo nee echt doen! Dan is er tenminste iemand die je in de gaten kan houden.

Dit is trouwens niet aanvallend bedoeld maar echt een advies. Dit mag niet belangrijker worden dan je baby.
<<

Anoniem223

Bericht 22 Jan 2018 09:41

Re: Buikjestopic #3

Ik wilde hier niet wederom een discussie mee uitlokken! Ik ben niet achterlijk, dus ik snap dat ik dikker word en dat mijn lichaam na de bevalling er niet al te best aan toe is dat snap ik ook wel. Alleen om er nou depressief van te worden, zo erg is het nou ook weer niet. Ik vind het alleen heel vervelend, dat lijkt me logisch. Niemand hoopt tijdens een zwangerschap 10 kilo meer aan te komen dan het gemiddelde. Dat zijn toch 10 vetkilo's die eraf moeten. Maar ik ben me er ook wel heel erg van bewust dat mijn kind het belangrijkst is. Ik ben er alleen zelf ook nog, je bent toch ook nog een persoon, behalve alleen moeder? Je goed in je vel voelen lijkt me dan wel heel belangrijk. Ik streef dat na, wat vooralsnog niet lukt.

Kennelijk is het taboe toch te groot om dit uit te spreken (nav mijn artikel kreeg ik die reactie ook heel vaak). Vaak zijn het juist dames die zwanger zijn wel heel fijn vinden/vonden die hier aansotot aan nemen. Ieder zijn eigen mening en gevoel.

Ik laat mijn account verwijderen, want ik word hier erg onzeker en verdrietig van. Blijkbaar kan ik me niet uitdrukken zoals ik het bedoel.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43718

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 22 Jan 2018 09:52

Re: Buikjestopic #3

Jammer Ell, niet je account verwijderen joh! Iedereen heeft z'n eigen struggle. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook niet snap vanuit m'n eigen perspectief, maar vanuit het jouwe wel.
Misschien moet je accepteren dat niemand je écht snapt omdat het jouw eigen gevoel is. Ik heb ook vaker gedachtengangen die niet iedereen hier volgt. Dat vind ik soms ook lastig maar het zij zo. Iedereen is zo uniek en denkt en beredeneert vanuit z'n eigen denkwijze.
Ik hoop dat je toch blijft hier.
Let's discover the world together.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 22 Jan 2018 10:00

Re: Buikjestopic #3

Ell schreef:Ik wilde hier niet wederom een discussie mee uitlokken! Ik ben niet achterlijk, dus ik snap dat ik dikker word en dat mijn lichaam na de bevalling er niet al te best aan toe is dat snap ik ook wel. Alleen om er nou depressief van te worden, zo erg is het nou ook weer niet. Ik vind het alleen heel vervelend, dat lijkt me logisch. Niemand hoopt tijdens een zwangerschap 10 kilo meer aan te komen dan het gemiddelde. Dat zijn toch 10 vetkilo's die eraf moeten. Maar ik ben me er ook wel heel erg van bewust dat mijn kind het belangrijkst is. Ik ben er alleen zelf ook nog, je bent toch ook nog een persoon, behalve alleen moeder? Je goed in je vel voelen lijkt me dan wel heel belangrijk. Ik streef dat na, wat vooralsnog niet lukt.

Kennelijk is het taboe toch te groot om dit uit te spreken (nav mijn artikel kreeg ik die reactie ook heel vaak). Vaak zijn het juist dames die zwanger zijn wel heel fijn vinden/vonden die hier aansotot aan nemen. Ieder zijn eigen mening en gevoel.

Ik laat mijn account verwijderen, want ik word hier erg onzeker en verdrietig van. Blijkbaar kan ik me niet uitdrukken zoals ik het bedoel.

Ik vind dit eigenlijk wel een beetje flauw. Ik vond zwanger zijn ook niet leuk, ik heb bijna 30 weken gekotst, voelde me klote en had gewoon niet dat roze wolk idee. Ik neem helemaal geen aanstoot aan wat je zegt, en anderen volgens mij ook niet. Je legt zelf enorm de nadruk op hoe dik je je voelt, hoe stom je het allemaal vindt en hoe vreselijk het is om dikker te worden. Prima, je hoeft zwanger zijn niet leuk te vinden. Maar ik zie alleen maar reacties van mensen die zich oprecht zorgen maken over hoe je je nu gedraagt. Je focust zo op het negatieve. Wat Ava ook aangeeft, je kunt hier zo een postpartum depressie door krijgen en dat lijkt me echt afschuwelijk. Praat erover, probeer te focussen op het positieve en laat je niet zo opjutten door kritische reacties.

En daarbij; als het niet je bedoeling is om een discussie uit te lokken moet je misschien niet continu klagen. Het lijkt een enorme rol in jouw leven te spelen en dan is het niet gek dat mensen daarop reageren. Je kunt niet A blijven roepen en vervolgens beledigd zijn dat mensen B reageren.

♥♥
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17373

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 22 Jan 2018 10:02

Re: Buikjestopic #3

Nou Ell, taboe? Dat vind ik niet eerlijk, gezien de enorm lieve reacties die je hier van verschillende meiden krijgt. Wat makkelijk het daar maar op te gooien. volgens mij is hier de laatste tijd echt enorm veel begrip voor hoe jij het ervaart, krijg je goede en fijne adviezen en kun je hier echt oprecht je hart luchten. Alleen als je dan een erg geposeerde foto, erg bloot, die je zelf duidelijk mooi vindt omdat je ‘m ook op je blog plaatst, post... tja dan snappen mensen het gewoon niet helemaal meer geloof ik.
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Amandine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4569

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:35

Bericht 22 Jan 2018 10:13

Re: Buikjestopic #3

Ik was ook ‘bang’ veel aan te komen tijdens mijn zwangerschap, maar mijn buik groeide erg langzaam (waardoor ik weer opmerkingen kreeg over hoe klein mijn buik wel niet was. Of mijn baby niet te klein was en zo). Uiteindelijk ben ik iets van 12kg aangekomen en was ik ook ‘bang’ dat ik die kg niet meer zo makkelijk kwijtraakte na de bevalling. Twee weken na de bevalling zat ik alweer op mijn gewicht van voor de zwangerschap.
Moraal van het verhaal; wacht eerst eens af hoe eea gaat verlopen. Sowieso is het merendeel van het extra gewicht baby, extra bloed, de placenta, etc.

Oh en ik vond zwanger zijn ook niet super geweldig, maar ook niet verschrikkelijk. Nu kijk ik er fijner op terug dan toen ik er middenin zat.
Laatst gewijzigd door Amandine op 22 Jan 2018 10:15, in totaal 1 keer gewijzigd.
A 06-11-2017
M 23-03-2020
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8609

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 22 Jan 2018 10:14

Re: Buikjestopic #3

Ik vind het vervelend dat je het op deze manier oppakt. In je posts zie ik soms opmerkingen staan die ik niet realistisch vind. Wanneer je dat nastreeft, zal het voor jezelf heel lastig zijn. Medeforummers wijzen je (met hun eigen ervaring) erop dat hoe het bij anderen gaat, geen lat voor jou hoeft te zijn.

En ja, het aankomen tijdens je zwangerschap kan heel erg rot zijn. Ik zat zelf na jaren op een gewicht waar ik me prettig bij voelde en ben ruim twintig kilo aangekomen. En daarvan was er maar 6/7 af na de bevalling, ook al kreeg ik een baby van ruim acht pond. Om de overige kilo's eraf te krijgen ben ik al in mijn verlof gestart met doelbewust afvallen. Ik probeerde hier niet de nadruk op te leggen door het veel uit te spreken naar anderen, ook hier op het forum heb ik er weinig over geschreven dat ik daar heel erg van baalde, omdat het er bij mijn lichaam blijkbaar bij hoort. En natuurlijk was ik jaloers op meiden die na de bevalling of in hun verlof al weer al hun kleding aan konden. Helaas heb je dat niet voor het zeggen. Zo heb ik een zwangerschap gehad zonder kwalen, dat was mijn 'geluk'.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Anoniem304

Bericht 22 Jan 2018 10:19

Re: Buikjestopic #3

Elliot schreef:
Ell schreef:Ik wilde hier niet wederom een discussie mee uitlokken! Ik ben niet achterlijk, dus ik snap dat ik dikker word en dat mijn lichaam na de bevalling er niet al te best aan toe is dat snap ik ook wel. Alleen om er nou depressief van te worden, zo erg is het nou ook weer niet. Ik vind het alleen heel vervelend, dat lijkt me logisch. Niemand hoopt tijdens een zwangerschap 10 kilo meer aan te komen dan het gemiddelde. Dat zijn toch 10 vetkilo's die eraf moeten. Maar ik ben me er ook wel heel erg van bewust dat mijn kind het belangrijkst is. Ik ben er alleen zelf ook nog, je bent toch ook nog een persoon, behalve alleen moeder? Je goed in je vel voelen lijkt me dan wel heel belangrijk. Ik streef dat na, wat vooralsnog niet lukt.

Kennelijk is het taboe toch te groot om dit uit te spreken (nav mijn artikel kreeg ik die reactie ook heel vaak). Vaak zijn het juist dames die zwanger zijn wel heel fijn vinden/vonden die hier aansotot aan nemen. Ieder zijn eigen mening en gevoel.

Ik laat mijn account verwijderen, want ik word hier erg onzeker en verdrietig van. Blijkbaar kan ik me niet uitdrukken zoals ik het bedoel.

Ik vind dit eigenlijk wel een beetje flauw. Ik vond zwanger zijn ook niet leuk, ik heb bijna 30 weken gekotst, voelde me klote en had gewoon niet dat roze wolk idee. Ik neem helemaal geen aanstoot aan wat je zegt, en anderen volgens mij ook niet. Je legt zelf enorm de nadruk op hoe dik je je voelt, hoe stom je het allemaal vindt en hoe vreselijk het is om dikker te worden. Prima, je hoeft zwanger zijn niet leuk te vinden. Maar ik zie alleen maar reacties van mensen die zich oprecht zorgen maken over hoe je je nu gedraagt. Je focust zo op het negatieve. Wat Ava ook aangeeft, je kunt hier zo een postpartum depressie door krijgen en dat lijkt me echt afschuwelijk. Praat erover, probeer te focussen op het positieve en laat je niet zo opjutten door kritische reacties.

Ik moest dus vorige week naar de internist en die vroeg of mijn gewicht een issue voor me was. Ik zei; Ja.
Toen keek hij echt vet verschrikt. Dus ik vroeg aan hem; Bedoelt u nu tijdens de zwangerschap, of normaal gezien?
Zegtie; Ja ik bedoel echt nu tijdens je zwangerschap.

Dus toen hebben we er uitvoerig over gesproken, want ik bedoelde dus niet nu tijdens de zwangerschap. Ik ben niet voor niks 23 kilo afgevallen in 2016, dusja gewicht is wel een issue, maar nu hoort het erbij (ook al zoog ik 2x dit jaar zo 6-8 kilo op in de eerste weken, niet tof). Maar ik ben wel positief dat ik het er weer af kan krijgen.
De internist was blij met m'n antwoord, want anders had hij me doorverwezen naar iemand om er uitgebreid over te praten i.v.m. depressies die anders op de loer liggen (ondanks dat ik daar helemaal geen historie in heb).
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43718

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 22 Jan 2018 10:26

Re: Buikjestopic #3

Ik denk ook wel dat dat echt een serieus issue is wat je niet moet onderschatten. Zeker na de bevalling straks, die hormonen kunnen echt (negatieve) invloed hebben. Ik zou het in elk geval goed in de gaten houden, zeker wanneer het nu al zo'n wederkerend onderwerp is.
Let's discover the world together.
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9634

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:06

Bericht 22 Jan 2018 11:36

Re: Buikjestopic #3

Ell: Je geeft aan dat je ook veel vocht vasthoudt. Dan zijn het sowieso niet allemaal vetkilo's natuurlijk! Van wat ik begrepen heb, is dat vocht (en dus ook die kilo's) zo weg na de bevalling.
Dikke kans dat je lichaam nooit weer 100% hetzelfde wordt als voor je zwangerschap, maar die kilo's kunnen er echt wel weer af.

Ik ben net als Taeda vorige keer iets van 20kg aangekomen. Zonder er enige moeite voor te doen, is daarvan uiteindelijk 18kg er ook weer af gegaan. Als je sport ed, denk ik dat het qua kilo's echt wel goedkomt.

Dat je gewicht iets is wat je in de gaten houdt snap ik wel hoor. Ik ben nooit echt slank geweest en zou nu heel graag minder aankomen dan vorige keer. Tegelijk denk ik nu al dat het ongeveer hetzelfde zou zijn. Door de misselijkheid moet ik gewoon echt elk uur wat eten en ik moet ook zin hebben in dat eten. Staat het me tegen, dat wordt ik alleen maar beroerd. En tsja, dat eten is nou eenmaal niet altijd gezond.. Het is vervelend, maar sommige dingen zijn voor nu even belangrijker. Ik houd me er maar aan vast dat het na E. ook best wel weer goedgekomen is.
Ik hou van jou, van heel jou

augustus 2015 - juni 2018 - januari 2022
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17373

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 22 Jan 2018 15:45

Re: Buikjestopic #3

Ik zal ook maar weer eens een buikje posten! :)

Mensen blijven maar zeggen dat het zo klein is. Ik vind het wel een goed formaatje iig :D
Laatst gewijzigd door Zora op 29 Jan 2018 14:27, in totaal 1 keer gewijzigd.
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Anoniem304

Bericht 22 Jan 2018 15:48

Re: Buikjestopic #3

Prachtig Zora!
<<

Anoniem243

Bericht 22 Jan 2018 15:49

Re: Buikjestopic #3

Heel mooi Zora, prachtig zwanger ben je!
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25115

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 22 Jan 2018 15:51

Re: Buikjestopic #3

Wow echt een mooi buikje joh! Cute! En het is gewoon al bijna zover, spannend man!
❤ 7 juni 2018
<<

Anoniem250

Bericht 22 Jan 2018 16:21

Re: Buikjestopic #3

Mooi hoor! Ik vind het een compacte buik. Je ziet er goed uit!
<<

Geel

Bericht 22 Jan 2018 16:24

Re: Buikjestopic #3

Voor 38 weken zeker een lekker formaatje! Nog even, wat leuk :-)
<<

Anoniem304

Bericht 22 Jan 2018 16:26

Re: Buikjestopic #3

Afbeelding

Zo, 30 weken!
<<

Geel

Bericht 22 Jan 2018 16:27

Re: Buikjestopic #3

Ah menn, zo leuk, jij met zo'n zwangerbuik.
<<

Burn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9471

Geregistreerd: 19 Jul 2014 17:27

Bericht 22 Jan 2018 16:27

Re: Buikjestopic #3

Heel mooi bolletje Zora!

Mooi Cotton! 30 weken alweer.. Gaat snel!
08♡02♡2018
07♡04♡2020
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17373

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 22 Jan 2018 16:34

Re: Buikjestopic #3

Nou zeg wat een lieve reacties! Dank jullie!

Cotton, wat is je haar lang! En wowie, ik vind het echt zo gek dat jij gewoon al 30 wk bent! Voor m'n gevoel gaat het zo snel allemaal. Mooie buik hoor!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Anoniem250

Bericht 22 Jan 2018 16:38

Re: Buikjestopic #3

Mooie buik Cotton!
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15406

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 22 Jan 2018 16:41

Re: Buikjestopic #3

Prachtig Cotton en Zora!

♥♥
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1489

Geregistreerd: 11 Okt 2015 20:55

Bericht 22 Jan 2018 16:43

Re: Buikjestopic #3

Zora mooi in verhouding en leuk jurkje.
Cotton alweer 30weken, jeetje de tijd vliegt. Het lijkt wel of het bij anderen nog sneller gaat.
Afbeelding
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers