Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Boedapest

<<

Derpy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1964

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:58

Bericht 16 Mei 2014 09:51

Boedapest

Heeft iemand nog leuke tips? Ik ga zondag een weekje met m'n moeder.
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 09 Feb 2014 15:55

Bericht 16 Mei 2014 09:55

Re: Boedapest

Jaaa leuke en mooie stad!!

Eehm, concrete tips. Even denken hoor! Wij hebben volgens mij gewoon alle toeristische dingen gedaan en vooral veel op terrasjes gezeten en 's nachts de kroeg in (ik was er met mijn studievereniging).
<<

Derpy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1964

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:58

Bericht 16 Mei 2014 12:07

Re: Boedapest

Mijn moeder is niet zo'n kroegtijger :laughcry: Die Gellertbaden lijken me wel leuk.
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 09 Feb 2014 15:55

Bericht 16 Mei 2014 12:15

Re: Boedapest

Ja die badhuizen zijn heel fijn! Volgens mij zijn wij ook in die geweest die jij noemt.
<<

Jip

Bericht 16 Mei 2014 12:37

Re: Boedapest

De beklimming doen aan de Buda kant. Daar is een mooi kerkje en mooi uitzicht op de Ketting brug.

Aan de Pest kant heb je de mooie parlementsgebouwen en een plein met standbeelden van allerlei ' oudheden'
<<

Vanya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3729

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:43

Bericht 16 Mei 2014 15:02

Re: Boedapest

Boedapest is geweldig! :heart: Wij zijn in april geweest en willen terug!

Wat echt een aanrader is, is dit http://www.lathatatlan.hu/en/ Je kan het beter even lezen omdat het best moeilijk is om het precies uit te leggen. Je krijgt een rondleiding van een blinde gids en je wordt rondgeleid in verschillende ruimtes en door te voelen weet je waar je bent, zo 'ervaar' je dus hoe het is om niks te kunnen zien. Hierdoor besef je des te meer hoe gelukkig we mogen zijn dat we kunnen zien.

De Sint-Stefanusbasiliek bezoeken en beklimmen, echt prachtig!

Als je gek bent op thee moet je echt naar 1000 tea gaan, dat is een schattig, gezellig theehuisje met heel veel soorten thee, je kan daar gezellig thee drinken/proeven en ook ice tea's (de beste die ik ooit op heb heb ik daar op!) en even heerlijk ontspannen.

We zijn naar het Holocaust Memorial Center geweest, dat was heftig en ook interessant, zeker ook een bezoekje waard!

Waar we niet heen zijn geweest (hadden te weinig tijd) is het Hospital in the Rock Museum. We willen heel graag terug naar Boedapest en willen het museum dan zeker bezoeken.

Het Hongaarse parlementsgebouw hebben we niet bezocht maar zijn er wel langs gelopen (er stonden redelijk wat mensen te wachten om naar binnen te gaan) en van buiten is echt prachtig.
Als je daar in de buurt bent kan je ook langs de Schoenen op de Donaukade/Shoes on the Danube lopen en wat foto's maken (info over dit monument http://nl.wikipedia.org/wiki/Schoenen_op_de_Donaukade).

Waar je heerlijk kunt eten is Hachapuri, dat is een Georgisch restaurant, echt een heerlijke keuken!
Tegenover ons hotel zat het Angelo Party Cafe, we hebben daar een aantal keer gegeten want ze hebben zo'n uitgebreide kaart en zo goedkoop! En het personeel is daar heel vriendelijk.
Verder is het Café Jubilee ook heel gezellig! Het ziet er vanbinnen ook heel leuk uit.

Heel veel plezier alvast, geniet ervan!
If you cannot do great things, do small things in a great way.
<<

Birdie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2099

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:20

Bericht 16 Mei 2014 17:31

Re: Boedapest

Het parlementsgebouw is van binnen ook heel mooi en rondleiding was interessant. Kaartje is geloof ik maar iets van 6 euro of zo (had het van te voren online geboekt om niet te lang in de rij te hoeven staan). Ook heel mooi van binnen: het operagebouw. Had ook daarvoor online een 3e rangskaartje gekocht voor een opera voor welgeteld 1,50 euro en in de pauze lekker rondgekeken en champagne gedronken op het dakterras met uitzicht over belangrijkste winkelstraat. Verder vond ik aanraders Szechenyi baden (veel verschillende thermische baden en gewone zwemdelen, heeeeel mooi van buiten om te zien ook), de door Eiffel ontworpen markthal, stukje meerijden met gele trammetje dat langs de rivier rijdt en wat ook een aanrader schijnt te zijn maar zelf niet gedaan is House of Terror, een museum over wandaden tijdens communistische tijd. Ga trouwens zeker ook 's avonds even langs de rivier lopen, het kasteel, de Kettingbrug en andere gebouwen zijn dan mooi verlicht.

Veel plezier alvast!
<<

Rouxxxe

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 649

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:06

Bericht 16 Mei 2014 17:36

Re: Boedapest

Naar het vissersbastion! Zo een mooi uitzicht daar :heart:
En de badhuizen zijn idd ook erg fijn.
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7544

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 17 Mei 2014 10:46

Re: Boedapest

Wij zijn toen we in Budapest waren naar het badhuis Szezceni (ofzo) geweest. Heel veel verschillende baden en zowel binnen als buiten. En er komen niet alleen maar toeristen (wel veel uiteraard) maar ook Hongaren. En het ligt in een mooi deel van de stad, mooi park en plein, waar je anders niet zo snel komt.
De kathedraal is ook schitterend en je hebt daar een mooi uitzicht. Ik vond het daar echter wel heel druk. Daar in de buurt, in het rustigere deel, zit ook een ontzettend leuk Italiaans restaurant, maar ik zou niet meer weten hoe het heet en uitleggen hoe je er komt is ook lastig (hoewel ik er vermoedelijk wel zo naar toe zou kunen lopen). Hier heb je dus ook weinig aan. :P
<<

Jip

Bericht 17 Mei 2014 11:21

Re: Boedapest

Oh en Margiteiland is ook mooi!
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7297

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 17 Mei 2014 23:28

Re: Boedapest

Ik heb er ooit in mijn blog over geschreven:

http://wendeljacobs.wordpress.com/2011/ ... -budapest/
http://wendeljacobs.wordpress.com/2011/ ... -budapest/

Maar wij waren twee malloten die op vouwfietsjes waren gegaan (met de trein hoor, haha). Ik vond het een hele mooie stad, maar dat fietsen in zulk soort steden moesten we nog wel een beetje ontdekken :smile: .

Edit: ik zit het nu terug te lezen...manoman :palm: . Maar goed er staan wel nuttige tips in. Dat Hongaarse Restaurantje uit de eerste blog bijvoorbeeld en de warmwaterbaden.

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron