Biologisch eten
An sich vind ik dat een heel mooi streven. Ik doe het zelf eigenlijk te weinig al koop ik wel lokaal waar het kan, dat vind ik wel mooi. (eieren bij de boer op de hoek, hert uit de duinen hier, ons vlees van de slager komt van de koeien uit het veldje in de buurt).
Maar wat mij altijd opvalt in de supermarkt is dat het aanbod van biologische groenten echt superklein is. Er is maar een klein hoekje bij ons in de Albert Heijn (een rijke gemeente dus zeker wel genoeg vraag) met een paar soort groenten maar lang niet alles. Hoe doe je dat dan als je biologisch eet? Beperk je je dan tot die groenten? Idem dito met vlees. Bio biefstuk, kip en gehakt is er wel maar lang niet al het vlees. Haal je dat dan speciaal bij de slager? Ga je voor je groenten ook naar een speciale groentenwinkel of biologische supermarkt?
Dus dat is eigenlijk mijn vraag aan de mensen die biologisch eten: Waar haal je je producten vandaan? Eet je altijd compleet biologisch of haal je biologische producten waar het kan en rest niet biologisch?