Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Bijenzwerm

<<

Minx

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5209

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 23 Mei 2018 13:31

Bijenzwerm

Er is tegenover mijn huis een zwerm bijen neergestreken. De overbuurman had geen idee wat te doen. Ik heb net ff een paar appjes en telefoontjes gepleegd en als het goed is komt er zo een imker. Maar wat is dit fascineren om te zien. Ik vind het echt fantastisch maar midden in een woonwijk niet echt het meest handige natuurlijk
08-08-2015

Afbeelding
<<

Plien

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1964

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:03

Bericht 23 Mei 2018 15:50

Re: Bijenzwerm

Dat hebben wij hier pas ook gehad! Ook een imker gebeld idd. Na een paar uur was de zwerm zelf alweer vetrokken. Soms zaten ze met een hele kluit op elkaar op een bloempot en dan ineens vlogen ze in een hele zwerm uit. Hier idd ook bij een speeltuintje, niet zo handig.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2244

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 23 Mei 2018 15:51

Re: Bijenzwerm

Inderdaad niet handig in een woonwijk. Maar het lijkt mij ook heel bijzonder om te zien!
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5209

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 23 Mei 2018 16:09

Re: Bijenzwerm

Ja echt heel gaaf,

De imker was er na een half uurtje. De zwerm hing dus bij de overbuurman in de tuin die niet thuis was. Eerst heeft hij een paar kleine takken weggeknipt. Ik durfde daar wel toestemming voor te geven want de buurman doet toch niets aan zijn tuin. En toen de zwem voor de helft ongeveer in een doos geschud. Toen werden ze wel een beetje agressief. Vervolgens heeft hij de doos op de grond gezet met een gat erin. Toen kwam de buurman thuis en die was heel blij dat hij er niets meer aan hoefde te doen. Na ongeveer een kwartiertje werden de bijen die nog in de struik hingen heel druk. Ze hadden door dat de koningin er niet meer was. Op de doos gingen inmiddels steeds meer bijen zitten en je ging de doos ook steeds meer ruiken. Echt een heel lekker zoet geurtje kwam er af. Je kon ook heel goed zien welke bijen de geur aan het verspreiden waren. Op een gegeven moment hoorde ik alleen maar gezoem en vlogen er ontzettend veel bijen om me heen. Echt in een straal van een meter of 10 om me heen overal waar ik keek bijen. Inmiddels zitten bijna alle bijen in of op de doos. De imker komt vanavond de doos ophalen omdat dan alle bijen er in zitten.
08-08-2015

Afbeelding
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2244

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 23 Mei 2018 16:12

Re: Bijenzwerm

Oh wat leuk, ik ben jaloers :D

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers