Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Biechttopic #2

<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10718

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 02 Jul 2018 11:25

Re: Biechttopic #2

Gympie, ik zou dit niet via de app doen maar even bellen met ze. Om nog meer gedoe te voorkomen. Juist omdat het nu voor irritatie en gedoe lijkt te gaan zorgen: niet over de app.
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6531

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 02 Jul 2018 11:28

Re: Biechttopic #2

Volgens mij kan je hier wel wat harder in zijn hoor. Je kan toch uitspreken wat je vindt en dat de verantwoording echt niet maar bij twee van de vier hoort te liggen.

Wat een gek iets ook. Ik woon ook verder weg bij mijn familie, en mijn moeder is verder helemaal goed gelukkig maar als er echt iets zou zijn zou ik er ook omheen werken. Je zorgt toch gewoon voor elkaar? Ja toch?

En ik zou ze bellen en niet appen. Zeg ook maar wat het met jou doet, en probeer het uit te praten. Via de app kunnen toch dingen anders over komen.
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1100

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 02 Jul 2018 12:56

Re: Biechttopic #2

Ik heb het eerste bericht niet gelezen, maar op basis van wat ik verder lees: Ik weet geloof ik niet zo goed wat ik vind. Ik zou zelf persoonlijk het ook belangrijk vinden en inderdaad me verantwoordelijk voelen voor de zorg. Maar ik vind ergens ook dat je niet voor een ander kunt bepalen dat het voor hen ook dezelfde prioriteit moet hebben. Je kunt natuurlijk wel uitspreken dat je dat vervelend vindt. Ik vind dit soort dingen ook altijd irritant en voel me er dan rot over. En dat er bij jou dan helemaal niet gereageerd wordt is wel echt heel stom, vindt dat je daar best wat van mag zeggen. Als ze niet bereid zijn om zelf iets te doen zeg dat dan want dan weet de rest tenminste waar ze aan toe zijn of denk even mee over een alternatief oid.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2243

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 02 Jul 2018 13:38

Re: Biechttopic #2

Wat irritant Gympie, vooral dat je nu gewoon geen reactie krijgt ook. Ik zou een volgende keer niet zonder overleg alles op me nemen qua regelen, maar de rest er meteen bij betrekken. Of afspreken dat jij het overzicht maakt en dat er dan gezamenlijk bedacht wordt hoe dit ingevuld wordt. Zij lijken die verantwoordelijkheid nu blijkbaar niet te voelen en gaan er misschien vanuit dat jij het gewoon wel regelt. Want op zich doe je dat ook, alleen krijg je het nu niet helemaal rond.
Je kunt misschien niet van anderen verwachten dat ze de gaten daadwerkelijk opvullen en die tijd kunnen (of willen) vrijmaken. Maar het 'zorgen dat het geregeld wordt', zou ik wel tot een gedeelde verantwoordelijkheid maken. Ik ga er even vanuit dat zij hun moeder ook niet aan haar lot over willen laten.
Ik zou nu ook niet meer appen, maar bellen inderdaad. En vragen hoe zij denken dat dit het beste geregeld kan worden.
<<

Gympie

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 922

Geregistreerd: 30 Jun 2014 15:48

Bericht 02 Jul 2018 14:45

Re: Biechttopic #2

Harrison schreef:. Maar ik vind ergens ook dat je niet voor een ander kunt bepalen dat het voor hen ook dezelfde prioriteit moet hebben.


Dit is inderdaad wat ik lastig vind.

Bedankt voor de tips meiden. Ik ga er even over denken.
Afbeelding
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1393

Geregistreerd: 13 Jul 2016 16:13

Bericht 02 Jul 2018 17:26

Re: Biechttopic #2

Meestal ben ik het wel eens met prioriteiten hebben en dat het soms niet lekker uitkomt. Maar persoonlijk vind ik wel dat ouders een uitzondering op de regel zijn, helemaal als het gaat om ziekte e.d. Ik zou (ook) echt teleurgesteld zijn in mijn broers/zussen.

Wel zou ik inderdaad ook bellen in plaats van appen. Lijkt me duidelijker qua communicatie.
<<

Gympie

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 922

Geregistreerd: 30 Jun 2014 15:48

Bericht 05 Jul 2018 20:43

Re: Biechttopic #2

Bedankt nogmaals, meiden. We hebben erover gepraat en nu voel ik me een stuk beter. Het heeft niet geresulteerd tot meer hulp, maar daar ga ik me maar bij neerleggen. Gelukkig met hulp van de kerk het rond gekregen.
Afbeelding
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3329

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 24 Jul 2018 18:56

Re: Biechttopic #2

Ik weet niet goed waar dit onderwerp hoort. Als hij verkeerd staat, dan merk ik het vanzelf. Als ik herkend word, is dat geen probleem. Ik wil het alleen absoluut niet onder mijn eigen naam hebben. Daar heb ik al teveel onder gezegd.

Afgelopen zondag werd mijn man gebeld door de moeder van zijn dochter. We waren op visite bij mijn beide ouders voor ik mijn man naar het ziekenhuis zou brengen voor een operatie. De moeder vertelde dat hun dochter was weggelopen en dat ze niet wist waar ze was. Ze had alle deuren op slot gedraaid, behalve de tuindeur en moeder vond dat ze daardoor niet weg kon om dochter te zoeken. De politie kwam langs en er werd een Amber Alert uitgezet. Daarop reageerde de buurman van de ex-man van mijn man's ex. Hij had hun dochter in het zwembad van de ex-man gehoord, las de Amber-Alert en heeft de politie gebeld. Hij heeft dochter uit het zwembad gehaald, haar drinken en een koekje gegeven. Politie en moeder zijn ter plaatse gekomen. Dochter wilde niets over de situatie zeggen en dus heeft de politieagent dochter apart genomen. Toen vertelde ze dat ze van huis was weggelopen, omdat ze dit jaar voor het eerst niet mee mocht met haar oudere zus en haar vader op vakantie. Ze ging als het ware verhaal halen.

Nadat moeder en dochter naar huis zijn gegaan, is mijn man gebeld door de politie. Ze hadden het één en ander geconstateerd (wij vermoeden dat moeder dronken was. Weten het niet zeker. Mag ook niet door de politie over gesproken worden, over wat er is geconstateerd, i.v.m. privacy) en gingen melding doen bij Veilig Thuis. Maandag heb ik melding proberen te maken bij Veilig thuis en zij zeiden me dat ik de melding van de politie moest afwachten. Dat politie sneller werkt, dan wij als 'gewone mensen'.

De brief van de politie aan de ouders/verzorgers van de dochter van mijn man kwam vanochtend binnen. Ze is daadwerkelijk aangemeld bij Veilig Thuis, omdat ze zich ernstig zorgen maken over de thuissituatie/veiligheid van het kind. En nu? Wat kan ik nog doen? Ik heb mijn man verteld over de brief, hem deze laten lezen en moeder moet hem ook hebben gehad? Wat moet ik doen? Moet ik iets doen?
<<

Anoniem248

Bericht 24 Jul 2018 19:13

Re: Biechttopic #2

Je man Veilig Thuis laten bellen en hem laten uitleggen dat jullie niet ‘gewone mensen’ zijn maar dat hij de vader van dat meisje is. En dat hij graag als dusdanig betrokken wil worden in dit geheel. En als de sodemieter je rechtsbijstandsverzekering inschakelen en zorgen dat hij een advocaat achter zich heeft staan.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3329

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 24 Jul 2018 19:19

Re: Biechttopic #2

Het probleem voor ons is dat mijn man in het ziekenhuis ligt, nog minstens een week, en onder de morfine e.d. zit. Ik ben niets van zijn dochter en volgens mij kan ik niets?

Ik heb contact met de kinderpsycholoog, omdat mama het onzin vindt dat haar dochter een ID moet. (Zonde van het geld, gaat liever op vakantie) En wij willen wel betalen, maar we weten niet eens waar ze wonen. En geld storten doe ik niet, want ik weet dat het in de supermarkt eindigt en dan heeft het meisje nog geen ID. De kinderpsycholoog is in overleg met gemeente. Maar kan ik nu iets doen? Want zoals ik al zei kan mijn man even helemaal niets.
<<

Anoniem248

Bericht 24 Jul 2018 19:24

Re: Biechttopic #2

Zorgen dat jullie een advocaat achter jullie krijgen.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3329

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 24 Jul 2018 19:29

Re: Biechttopic #2

Maple schreef:Zorgen dat jullie een advocaat achter jullie krijgen.


Ga ik morgen gelijk regelen. Dan doe ik toch nog iets in deze situatie.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9771

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 25 Jul 2018 06:45

Re: Biechttopic #2

Je bent getrouwd met haar vader dus jij bent wettelijk denk ik wel degelijk iemand, zeker nu vader in het ziekenhuis ligt. Je zou Veilig Thuis kunnen bellen en proberen een gesprek te plannen over hoe verder.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5667

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:36

Bericht 25 Jul 2018 07:21

Re: Biechttopic #2

Lady schreef:Je bent getrouwd met haar vader dus jij bent wettelijk denk ik wel degelijk iemand, zeker nu vader in het ziekenhuis ligt. Je zou Veilig Thuis kunnen bellen en proberen een gesprek te plannen over hoe verder.


Ik zou dit doen idd en zorgen voor een advocaat.
Chocolate is the answer, who cares what the question is
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3329

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 25 Jul 2018 07:27

Re: Biechttopic #2

Over tien minuten bel ik met ons assurantiekantoor over de situatie. Ik moet het via het assurantiekantoor spelen, omdat wij een eigen risico van 500 euro hebben gekregen m.b.t. rechtsbijstand. Komt door langslepende zaak en het feit dat we naar de rechter gaan, dus rechtsbijstandsverzekering is niet zo heel blij met ons als klant. We zijn dure klanten.

Over een half uur bel ik wederom naar Veilig Thuis. Ik wil graag weten wat de vervolgstappen zijn. En in hoeverre wij, of in ieder geval ik, van dienst kunnen zijn.

Ik dacht er ook aan om de politie te bellen. Er staat een contactpersoon op de brief, dus ik neem aan dat je daarmee contact kunt opnemen?

Ik weet niet of het raadzaam is om de kinderpsycholoog weer te bellen? Ik heb gisterochtend nog contact gehad, maar ik vond 's middags pas de brief van de politie. Dus op moment van contact was ik nog niet op de hoogte van de brief.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3329

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 25 Jul 2018 08:14

Re: Biechttopic #2

Inmiddels contact gehad met Veilig Thuis. Ik heb het verhaal van A tot Z uitgelegd en vragen beantwoord. Ze vinden de situatie dusdanig zorgwekkend dat ze het willen oppakken als spoed (melding politie was binnengekomen, maar ze hebben achterstand door vakantie e.d.). Het gesprek is alleen wel op advies gezet, omdat de situatie erom vraagt. Zetten ze het op melding, dan komt mijn naam bij moeder terecht en dan trekken kind en vader aan het kortste eind. De man die ik heb gesproken gaat nu in overleg met zijn team om te kijken wat het beste is en daarover word ik teruggebeld.

Het assurantiekantoor heeft vakantie, dus ik moet het via rechtsbijstand spelen. Daar bel ik zo naartoe.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9771

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 25 Jul 2018 08:16

Re: Biechttopic #2

Ik zou het voor nu denk ik laten bij de instanties en personen die direct betrokken zijn: Veilig Thuis en de politie. Bel gerust met jullie contactpersoon bij de politie, al is het alleen maar om even bijgepraat te worden. Jullie betrokkenheid zal alleen maar als positief gezien worden lijkt mij.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3329

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 25 Jul 2018 09:11

Re: Biechttopic #2

Inmiddels ook contact gehad met de politie. De agent die de melding heeft gedaan, de zaak in behandeling heeft, is de komende twee weken met vakantie. Degene aan de telefoon zet het door naar een andere collega, gezien de melding bij Veilig Thuis, en we worden per email op de hoogte gehouden. Heb het mailadres van mijn man gedaan, dus hem moet ik even waarschuwen dat er dus mail binnenkomt van de politie. Niet dat hij daarvan schrikt. Hij weet wel dat ik ermee bezig ben, maar hij is natuurlijk ook nog herstellende van zijn operatie.

Dank jullie wel voor het meedenken. :)
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9771

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 25 Jul 2018 09:45

Re: Biechttopic #2

Moeilijke situatie hoor. Ik hoop dat deze hele nare gebeurtenis wel een opening zal zijn voor de hulp die nodig is.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3329

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 25 Jul 2018 10:29

Re: Biechttopic #2

En dit is al de tweede keer. De eerste keer is er geen politie bij betrokken geweest en dacht ze het buiten de vader (met ouderlijk gezag) om te kunnen doen. Ze weet alleen niet dat we vaak fysiek op bezoek zijn geweest bij alle instanties die ermee gemoeid waren. Het was eigenlijk wachten op de tweede keer. Hoe slecht die uitspraak ook is...
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1350

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 25 Jul 2018 17:29

Re: Biechttopic #2

Dit is niets voor de rechtsbijstand joh, echt je hebt een advocaat gespecialiseerd in familierecht nodig. Misschien dat je daar via de rechtsbijstand ook wel aan kan komen, geen idee of familierecht uberhaupt gedekt wordt, maar je hebt ook kans dat iemand van hen je saak gaat behandelen. Zijn niet altijd de beste juristen. Bij een advocaat kan je toevoeging krijgen, dan betaal je niet zoveel. Ga anders naar juridisch loket, zij kunnen je verwijzen.

En over dat gewone mensen, dat is toch gewoon als tegenstelling voor politie? Klinkt mij niet onlogisch dat er adequater op meldingen van politie wordt gereageerd.
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1350

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 25 Jul 2018 17:38

Re: Biechttopic #2

Maar wie je ook inschakeld, doe het asap en zet eens door! Ik weet ook wel dat jullie genoeg andere dingen aan jullie hoofd hebben, maar ik snap echt niet meer dat jullie zo passief zijn en kennelijk nog altijd geen juridisch advies ingewonnen hebben.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3329

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 25 Jul 2018 18:00

Re: Biechttopic #2

Juridisch advies is allang ingewonnen. Wij hoeven niet naar de rechtbank, want de oude uitspraak van de rechtbank geldt nog steeds. We moeten ons dan ook wenden tot de instantie die ons drie jaar geleden niet verder kon helpen, omdat moeder niets wilde.

Ik heb vandaag gebeld met Veilig Thuis, Politie en op aanraden van de politie; Raad van de kinderbescherming. Wat ben ik daarmee verder gekomen? Wij zullen in actie komen. Als jullie het niet vertrouwen, dan bellen jullie de politie of halen jullie haar op.

En natuurlijk zijn we niet passief. Maar ook wij zijn afhankelijk van instanties. En als een moeder niet meewerkt, wat dan? Ik ben zo blij dat wij mogelijk één van de weinigen zijn in deze situatie.
<<

Biechtje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3329

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:53

Bericht 25 Jul 2018 18:15

Re: Biechttopic #2

En met moeder die niet meewerkt, bedoel ik ook echt een moeder die aan niets meewerkt.

Mijn man heeft contact met zijn dochter, omdat haar ex-man niet meer voor zijn niet biologische dochter wil zorgen. Mijn man weet niet waar zijn dochter woont. Mijn man wordt gebruikt als strafmaatregel. Dochter lief, vader bellen. Dochter stout, vader niet bellen. Zondag is ze weggelopen en heeft km's afgelegd. Ze lag al tijden in het zwembad, ze heeft geen zwemdiploma. Als mama zegt dat dochter liegt, dan liegt dochter. Dochter praat niet waar moeder bij is. Kind wordt zoetgehouden met Youtube en chips/chocolade/popcorn. Ze is twee weken geleden zes geworden, maar ze heeft de kledingmaat voor een meisje van 12. Alle badpakken, ik wilde haar een nieuwe kopen, oude is namelijk te klein, hebben voorgevormde cups, want meisjes van 12 hebben daar meestal ontwikkeling. Als er een instantie wordt ingeschakeld, omdat er zorgen zijn, dan zegt moeder ja en amen. Ze is gediagnosticeerd met autisme en borderline en nee, daar is niet makkelijk mee om te gaan. Plus dat ze op zondagmorgen aan de Vieux met cola zat en zondagmiddag met haar dochter onderweg was met de auto naar Amsterdam. We blijven politie bellen, we blijven melding maken. Maar ja, wij wonen niet om de hoek.
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1350

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 25 Jul 2018 18:35

Re: Biechttopic #2

Maar waarom zoek je dan nu een jurist als je die al hebt?
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron