Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Basisschool keuze

<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:28

Bericht 19 Mrt 2017 07:16

Basisschool keuze

Ik ben mij nu aan het orienteren op een basisschool voor A. Hier in de wijk moet je extreem vroeg hiermee zijn.
Ik zie dat er vele verschillende onderwijsvormen zijn. Montessori, dalton, vrije school en dan ook nog verschillende levensovertuigingen.
Hoe maakten jullie de keuze voor een school?
Heb je gekozen voor een specifiek soort onderwijs? Waarom?
Afbeelding
Afbeelding
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2213

Geregistreerd: 24 Dec 2013 22:54

Bericht 19 Mrt 2017 07:53

Re: Basisschool keuze

Wij hebben gekozen voor Montessori oa omdat de manier van onderwijs ons aansprak en de locatie. We gaan nu naar de andere kant van het land verhuizen en hebben bewust gekozen voor een woonplaats met Montessorischool omdat we ze daar graag weer naartoe laten gaan en zoeken nu een huis die daar niet al te ver vanaf ligt (max 10 min fietsen).
Wat ons voornamelijk aansprak is dat ze zoveel mogelijk inspelen op de interesse en tempo van het kind. Zo is mijn zoon qua rekenen en lezen al op groep 4 niveau (zit in groep 3) en doet dus ook al een tijdje de werkjes van groep 4 zonder dat hij dan opvalt of zich hoeft te vervelen.
Mijn dochter is gewoon op niveau en weer typisch iemand die bij klassikaal onderwijs niet graag haar vinger opsteekt om een vraag te stellen als ze iets niet begrijpt omdat ze door de rest niet voor dom aangezien wil worden.
Bij hun loopt de juf door de klas langs ieder zijn tafel waar ze 1 op 1 aandacht krijgen waarbij ze de vragen kunnen stellen en wanneer ze voor hun beurt niet verder komen kunnen ze vast met andere werkjes verder die ze wel volledig begrijpen.
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 19 Mrt 2017 08:38

Re: Basisschool keuze

Mijn kleuter zit ook op een montessorischool. Net als Chaos ben ik erg tevreden, ik ben er erg voor dat de kinderen deels hun eigen interesse kunnen volgen. Ik vind het ook fijn dat dat ze dus met sommige onderwerpen 'vooruit' kunnen werken. En het hele idee van verschillende groepen in 1 klas (dus de 'bouw') spreekt me aan vanwege de socialisatie binnen zo'n groep.
Ik leer steeds meer over montessori sinds m'n zoon er op zit en ik ben echt heel erg voor! Het past heel goed bij mijn zoon.
#teammaple🍁
<<

Lexi

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1688

Geregistreerd: 13 Jul 2015 08:12

Bericht 19 Mrt 2017 08:45

Re: Basisschool keuze

Mijn kinderen zitten ook op een montessorischool. De reden was inderdaad vooral het op eigen niveau werken. Mijn zoon doet ook werkjes van groep 4 (zit in groep 3) en dochter doet werkjes van groep 2, soms 3 (zit in groep 1). Dat is niet raar en ze zijn geen uitzondering want iedereen doet iets anders. Ik vind het ook fijn dat ze veel zelfstandig werken en plannen, ik denk dat dat een goede voorbereiding is voor de middelbare school waar ze ook zelf hun werk moeten plannen. En verder vond ik de school ook heel leuk. Toen ik daar was voelde het echt een beetje zoals mijn eigen school vroeger en de leraren waren allemaal heel open en aardig. We zijn op ongeveer 5 scholen gaan kijken en deze voelde alsof het het beste zou passen bij onze kinderen.
2010 2012
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3293

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:20

Bericht 19 Mrt 2017 08:46

Re: Basisschool keuze

Onze dochter gaat ook naar montessori. Wat eentonig hier! :razz:
Mijn voorkeur lag eigenlijk echt bij de Vrije school maar die vond ik te ver weg.
Het was voor ons belangrijk dat ze kijken naar het kind en dat een prettige sfeer voor een kind centraal staat. Ik kan nog niet zeggen hoe het bevalt omdat ze in juni pas 4 wordt.
<<

Anoniem219

Bericht 19 Mrt 2017 09:59

Re: Basisschool keuze

ik heb gekeken naar de scholen die hier in de buurt zitten... op 5 min lopen zitten er 3. dalton, christelijk en katholiek.

We hebben voor de kleinste gekozen, katholiek, en gewoon reguliere basisschool. Ik vind het fijn dat het een kleine school is.
<<

MrsMath

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2655

Geregistreerd: 02 Sep 2013 13:28

Bericht 19 Mrt 2017 10:11

Re: Basisschool keuze

Maar wat dan als ze in groep 7 of 8 zitten en de werkjes voor die klassen al af hebben?
Ik vind het juist wat gemakzuchtig overkomen om werkjes van de volgende klas aan te bieden ipv verdieping.

OT, er is 1 basisschool hier in het dorp, dus niet echt een bewuste keuze gemaakt.
L 7-10-2011
N 23-5-2013
<<

Anoniem315

Bericht 19 Mrt 2017 10:18

Re: Basisschool keuze

Je hoeft geen Montessorischool te kiezen om er zeker van te zijn dat de leerling op zijn tempo kan werken. Ik werk op een reguliere Christelijke basisschool, maar wij sluiten ook aan bij de ontwikkeling van het kind. Ons reken-, spellings- en leesonderwijs is helemaal gericht op het kindniveau en niet op groepsgemiddeldes. Dat is de toekomst en veel scholen zijn daar al (jaren) mee bezig.

Voor mij zou gevoel sterk tellen: voelt de sfeer goed? Zijn de leerkrachten enthousiast? Is er beweging in de school?
Je kunt ook letten op het lesaanbod: wordt er Engels gegeven vanaf groep 1? Wordt er met moderne apparatuur gewerkt? Is er een goede sociale methode aanwezig? (Bv Kanjertraining)
<<

Anoniem219

Bericht 19 Mrt 2017 10:34

Re: Basisschool keuze

Wij hebben inderdaad ook kanjertraining. heel fijn programma en de kinderen leren daar veel van
<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3787

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:55

Bericht 19 Mrt 2017 11:28

Re: Basisschool keuze

N. zit ook op een reguliere (Christelijke) basisschool, maar daar wordt ook aardig op individueel niveau gewerkt. N. loopt met wat dingen aardig voor. Ook is nu opgevallen dat ze zo goed Engels spreekt. Daar gaat de juf gelijk mee aan de slag om dat als uitdaging te zien. En zo zal het ongetwijfeld bij meer kinderen uit de klas gaan op bepaalde gebieden. Tegenwoordig zijn daar geloof ik hele goede methodes voor om beter te kunnen kijken naar het individuele kind.

Wij vonden Christelijk onderwijs belangrijk. Daarnaast ook de sfeer van de school, de visie, bepaalde lesmethodes, mogelijkheid voor een eventuele Plusklas, etc.
<<

Lexi

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1688

Geregistreerd: 13 Jul 2015 08:12

Bericht 19 Mrt 2017 12:16

Re: Basisschool keuze

MrsMath schreef:Maar wat dan als ze in groep 7 of 8 zitten en de werkjes voor die klassen al af hebben?
Ik vind het juist wat gemakzuchtig overkomen om werkjes van de volgende klas aan te bieden ipv verdieping.

OT, er is 1 basisschool hier in het dorp, dus niet echt een bewuste keuze gemaakt.


Verdieping wordt ook aangeboden.
2010 2012
<<

Marie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2587

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:32

Bericht 19 Mrt 2017 12:23

Re: Basisschool keuze

Hier in de stad zit maar één openbare school, maar die zit helemaal aan de andere kant van de stad, dus die viel af qua ligging. Elke keer bijna 20 minuten fietsen om de kinderen op school te krijgen, zagen wij niet zo zitten. Bovendien zitten op die school vooral kinderen daar uit de wijk, dus met speelafspraken zou het ook lastiger worden.

Voor ons stond in elk geval vast dat wij onze kinderen hier in de wijk op school wilden hebben. Hierdoor hadden wij de keuze uit drie scholen, allen met een christelijke visie. Één daarvan viel af, omdat wij deze school te zwaar op het geloof vonden. De andere twee scholen zijn van dezelfde stichting, waardoor wij voor de school het dichtst bij huis hebben gekozen. Het gevoel was goed, de onderwijsmethode sprak ons aan, dus we hebben ook niet meer verder gekeken.
2010: Jij hebt ons papa en mama gemaakt!
* * *
2013: Compleet gelukkig en gelukkig compleet!
<<

-Ieniemienie-

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1477

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:23

Bericht 19 Mrt 2017 12:38

Re: Basisschool keuze

Ik heb zelf op een Montessorischool gezeten en heb daar zelf helemaal geen goede ervaring mee.
Wij wilde dit dus absoluut niet voor onze kinderen. Ook hebben we een jenaplan school hier en ook dat wilde we niet.
We wilde regulier onderwijs. Hier heel dichtbij zijn er daar twee van. Iets verder weg (10min fietsen) nog een aantal.
We wilde geen openbaar onderwijs dus die vielen af.
We zijn wezen kijken bij de twee scholen hier het dichtst bij. De een is katholiek, en de ander christelijk.
Wij hadden zelf een fijner gevoel bij de katholieke school. En daar hebben we dan ook voor gekozen.
We zijn tot nu toe erg blij met onze keus.
Insta: klippies_haarspeldjes

♡ 2009 ♡ & ♡ 2011 ♡
<<

Anoniem236

Bericht 19 Mrt 2017 13:00

Re: Basisschool keuze

Zoon is in oktober gestart en we wisten dat die school maar heel tijdelijk zou zijn ivm verhuizing. Dus school om de hoek bezocht, deze leek wel geschikt en daar heeft hij bijna 4 maanden ontzettend veel plezier gehad en heel veel geleerd.

In onze nieuwe woonplaats keuze uit drie scholen, school 1 erg grote school met twee locaties, onderwijs methoden sprak ons aan, enthousiaste leraren. Openbare school
School 2, veel kleinere dorps school, fijne sfeer, veel kinderen uit onze wijk die daar naar school gaan, maar voor ons qua afstand net te ver. Openbare school
School 3, nieuwe school, gestart in augustus 2016 dus nog weinig leerlingen, school komt wel in de wijk bij ons en christelijk onderwijs. Deze viel af omdat man geen christelijk onderwijs wilt, we bij inschrijven niet wisten waar de school zou komen en er nog geen klassen zijn door het lage aantal leerlingen.

Mijn voorkeur had anders wel jenaplan of montessori geweest, zelf ook gedaan vroeger. Maar die scholen zijn echt veel te ver weg.
Nadeel van school 1 waar zoon nu sinds een paar weken op zit is wel de grote van de school. Op zijn locatie zijn 6 kleuter klassen in een gang, het is daar s ochtends met brengen heel chaotisch. Voordeel is dat het in een wijkcentrum zit, kdv, BSO, peuterspeelzaal, consultatie bureau, bibliotheek, theater, alles in een.
<<

Pitty

Bericht 19 Mrt 2017 13:06

Re: Basisschool keuze

Ik zou je kind in ieder geval inschrijven op de Vrije School. Mocht er dan plek zijn, dan kun je hier voor kiezen. Afzeggen gaat een stuk makkelijker voor de VS dan je kind aanmelden. En als je volgend jaar besluit wel je kind naar de VS te willen sturen, dan ben je waarschijnlijk al te laat. Op vrijwel alle andere scholen, regulier als bijzonder, is meestal wel plek. (Weet niet hoe dat is in de randstad hoor)
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5349

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 19 Mrt 2017 13:19

Re: Basisschool keuze

Wij wonen in een dorpje met maar één schooltje en die staat ook nog eens op een paar 100 meter achter ons huis, ideaal!
Het is een protestantse school en dat vinden wij prima.
Mijn vriend heeft op de vrije school gezeten en wil absoluut niet dat onze zoon naar zo'n school zal gaan.
10.04.17
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3293

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:20

Bericht 19 Mrt 2017 14:16

Re: Basisschool keuze

Waarom niet Saga?
<<

Geel

Bericht 19 Mrt 2017 14:41

Re: Basisschool keuze

Ik vind het belangrijk dat ze naar een christelijke school gaat, en dan niet eentje die alleen in naam christelijk is, maar daar echt ook verdiepend onderwijs in geeft. Maar het moet weer wel een open school zijn, dus dat wordt nog een lastige zoektocht.

Verder vind ik het belangrijk dat het onderwijs degelijk is, dat de kinderen geen enorme prestatiedruk meekrijgen, dat er kijk is op verschillen in karakters en dat er een overlap is tussen school en kerk (dus dat er kinderen op school zitten die ook bij haar in de kerk zitten). Ik had dat zelf vroeger en daar heb ik zo ontzettend veel vrienden en kennissen aan overgehouden.
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5349

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 19 Mrt 2017 15:16

Re: Basisschool keuze

Zenna schreef:Waarom niet Saga?


Hij heeft het er meer gezellig gehad dan dat hij het idee heeft gehad dat hij er echt heel goed onderwijs heeft gehad. Ook was de overstap naar de middelbare school onwijs groot, aangezien dat een reguliere middelbare school was.

Heel precies weet ik het zelf ook niet hoor, ik ken zelf de vrije school helemaal niet aangezien er hier niet een in de buurt zit.
10.04.17
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 19 Mrt 2017 15:57

Re: Basisschool keuze

Wij kiezen hoogstwaarschijnlijk voor de meest dichtbijzijnde school. Uit gemak maar waarschijnlijk heeft het qua onderwijs ook wel onze voorkeur. De schop is echt op loopafstand, je kunt zelfs zonder oversteken er komen als je de stoep volgt. Een buurtschool vind ik wel prettig qua vriendjes en vriendinnetjes.

Het is een van oorsprong Christelijke school maar niet zeer praktiserend. In welke mate gaan we zeker nog uitzoeken. Voor mij maakt dat minder uit dan m'n man. Althans, hij wil het liefst dat er niets mee gedaan wordt. En ik wil wel dat er iets aan gedaan wordt, in elk geval met kerst en Pasen en iets van godsdienst onderwijs in de bovenbouw (maar dan het liefst diverse religies).

Andere belangrijke punten vind ik het omgaan met ICT (juist graag op moderne wijze), Engels en extra culturele en wetenschappelijke projecten etc. Niet dat de school daar op af zou vallen waarschijnlijk maar ik ga er wel naar kijken en beetje vergelijken met enkele scholen in de buurt.

Ik ben zelf juist pro regulier onderwijs, horizontale klassen ipv verticale en het liefst 'gewoon' klassikaal. Geen Montessori of Dalton onderwijs.

Dus grote kans dat het 'gewoon' het buurtschooltje wordt.
Let's discover the world together.
<<

Geel

Bericht 19 Mrt 2017 16:01

Re: Basisschool keuze

Wat betekent dat, horizontaal of verticaal onderwijs?

Ik ben ook wat meer voor ouderwets klassikaal geloof ik, maar misschien denk ik daar wel anders over als mijn kind eenmaal onderwerp van onderwijs is, hehe.
<<

Anoniem236

Bericht 19 Mrt 2017 16:13

Re: Basisschool keuze

Horizontaal is alleen kinderen van hetzelfde leerjaar, dus ongeveer ook dezelfde leeftijd. Verticaal zijn meerdere leerjaren in een klas, zoals bijvoorbeeld jenaplan heeft. Daar hebben ze een onder, midden en bovenbouw. (12, 345, 678)
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 19 Mrt 2017 16:14

Re: Basisschool keuze

Horizontale of verticale klassen, qua leeftijd. Dus kindjes gewoon van zelfde leeftijd, groep 3 is groep 3 en niet groep 3 en 4 samen of 6,7 en 8 samen die elkaar helpen.
Let's discover the world together.
<<

Spencer

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11135

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Bericht 19 Mrt 2017 16:27

Re: Basisschool keuze

Wij wilden graag een kindcentrum ipv alleen basisonderwijs. Verder wilden we graag de school op loopafstand.

Er zitten er twee op loopafstand. Eentje is een Steve Jobs school en daar is veel kritiek op. Dus nu gaan ze beide naar het Christelijke kindcentrum.
R. 2013
D. 2016
<<

Geel

Bericht 19 Mrt 2017 16:28

Re: Basisschool keuze

O ja, dan ben ik ook voor horizontaal geloof ik. Het lijkt mij juist goed en leerzaam voor een kind dat je met verschillende niveaus in de groep leert omgaan en samenwerken.
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers