Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Barcelona

<<

kippie

Lady-post-a-lot

Berichten: 1276

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:34

Bericht 11 Aug 2018 23:30

Barcelona

Aankomende week gaan we een dag naar Barcelona.
Zitten er twee uur rijden vandaan.

We gaan sowieso naar het stadion en dan weten we niet hoe en wat??

Graag jullie tips..
We gaan met twee kids 3 en 8 jaar.. is een hop bus wat?
Waar kan je voordelig tickets kopen??

Graag hoor ik het!!
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 13 Aug 2018 08:25

Re: Barcelona

*Vertrek iig vroeg, want Barcelona in de ochtend staat nogal vast met files.
*Voor kleintjes zou ik zeker de hop-on/off bus pakken. Je bent po die manier net wat veiliger, net wat minder in de normale drukte van de stad. Barcelona is nu eenmaal echt druk, en groot, en zeker in de zomermaanden is het dan handig als je niet met de kids een weg door de metro hoeft te zoeken.
*Het stadion ligt vrij ver uit het centrum. Een bezoekje kost ook zo een halve dag, zeker als je het museum erbij neemt. Hou hier dus qua planning rekening mee want je bent echt wel even zoet met het circus daar.
*De hop on/ off heeft twee zones: een blauwe en een rode. Kies dus van te voren welke route je wil doen, twee is niet de doen op één dag, en zeker niet als je nog het stadion erbij wil nemen.
*De Sagrada familia heeft dan ook niet heel veel zin, lange rijen als je op het midden van de dag aankomt.
*Eigenlijk zijn alle toeristische dingen gewoon enorm druk, en wil je dat doen moet je er 's ochtends vroeg echt bij zijn. Het huis van Gaudi (dus niet park Guell) is prachtig, maar kom je daar later aan, kan je zo uren in de rij: kids vinden dat niet heel tof.

Mocht je tijd willen besparen, dan kan je zo online kaartjes kopen voor Camp Nou en op je mobiel inladen. Dan krijg je makkelijker toegang.
De hop on/ off kan je ter plekke regelen, maar ook vast wel online. Weet niet of je er echt heel veel tijd mee bespaart maar als je het makkelijker vindt, kan je vast wel eea vinden.

Park Guell is echt een aanrader met kids, alleen ligt het wederom vrij ver uit het centrum en het is gewoon stervensdruk in de zomer daar.

Wat ik je wel kan aanraden, is om na je stop bij Camp Nou, de bus te pakken naar de Ramblas. Dan loop je die helemaal af richting de zee, dat is al een belevenis an sich. Er ligt nog een markt halverwege de Ramblas, dus dat kan je nog overwegen. Als je aan het eind bent, loop je helemaal door over het water heen naar MareMagnun. Daar kan je én lekker zitten én is voor kindjes veel te zien omdat je bij een haven bent. Daar lgit ook nog een aquarium wat voor kinderen heel leuk is.

Voor volwassen zou ik heel iets anders aanraden, maar je bent én met kids én je hebt maar beperkte tijd. Dus ik zou echt gaan kiezen.
<<

bosjesvrouw

Major Yipyapper

Berichten: 5016

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:03

Woonplaats: Friesland

Bericht 14 Aug 2018 18:33

Re: Barcelona

sagrada familia en de boulevard weet niet meer hoe die heet.
2014 2016
<<

Anoniem252

Bericht 14 Aug 2018 18:38

Re: Barcelona

Ik zou vanaf camp nou de bus of metro pakken naar placa de catalunya, leuk al die duiven en fonteinen. Vanaf daar over het ramblas richting de zee lopen. Daar kun je mooi kijken naar grote boten, zit nog een winkelcentrum bij.
De kabelbaan van Montjuïc is wellicht ook erg leuk. Volgens mij begint die ook ergens bij de haven.
<<

Vajen

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 382

Geregistreerd: 10 Okt 2013 18:00

Bericht 14 Aug 2018 19:48

Re: Barcelona

Voor de Sagrada Familia en het huis van Gaudi kan je tegenwoordig via internet kaartjes bestellen voor een dag + tijdstip. Je hebt dan qua tijd geloof ik een kwartier speling. Dit voorkomt de gigantische rijen.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 15 Aug 2018 07:19

Re: Barcelona

Atelier Madame schreef:Ik zou vanaf camp nou de bus of metro pakken naar placa de catalunya, leuk al die duiven en fonteinen. Vanaf daar over het ramblas richting de zee lopen. Daar kun je mooi kijken naar grote boten, zit nog een winkelcentrum bij.
De kabelbaan van Montjuïc is wellicht ook erg leuk. Volgens mij begint die ook ergens bij de haven.


Die kabelbaan is idd heel erg leuk! Maar ik denk in combi met een bezoek aan Camp Nou, bijna niet te halen op één dag met twee kleintjes. Ik zou er zelf voor opteren dan iets meer van de stadsbeleving mee te krijgen, en idd.. de wandeltocht van Placa de Catalunya richting Mare Magnum te doen. Al die hop on/off bussen stoppen daar ook, dus dat is echt prima.

Overigens vind ik het dan leuker om te lopen via Placa de Angel en zo wellicht nog El Born in te gaan en dan richting Mare Magnum maar voor de echte toeristenbeleving moet je de eerste optie hebben :-).

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron