Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Band met je eigen ouders

<<

Huismus

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 612

Geregistreerd: 11 Jan 2016 15:06

Bericht 29 Aug 2016 20:30

Band met je eigen ouders

Ik was het topic van cotton aan het doorlezen over schoonouders en wat voor band je daarmee hebt en hoe je ze noemt en toen dacht ik aan eigen ouders. Vandaar dat ik deze topic open. Dus wat voor band heb je met je vader en of moeder ? En hoe noem je ze ?
<<

anoniem203

Bericht 29 Aug 2016 20:36

Re: Band met je eigen ouders

Ik heb een hele goede band met ze. Ik ben enig kind en ze betekenen samen met mijn man en kinderen alles voor mij. Mijn moeder is mijn beste vriendin en ik kan echt alles aan haar kwijt en mijn papa is echt mijn maatje. Ik heb ook echt een hele liefdevolle en goede jeugd gehad en kwam niks tekort qua aandacht en liefde. Ik noem ze altijd mam en pap of op z'n Brabants ons mam en ons pap.
<<

Anoniem304

Bericht 29 Aug 2016 20:36

Re: Band met je eigen ouders

Heit en mem noem ik ze :).

Mijn vader leeft niet meer en de band met m'n moeder is heel erg goed. Ik kan met alles bij m'n moeder terecht.

Mijn vader en moeder waren 36 en 33 toen ze mij kregen, maar 23 en 20 bij m'n oudste broer. Mijn ouders waren eigenlijk wel altijd het oudste, van de klas bijv haha. En iedereen kreeg broertjes en zusjes en ik niet. Mehh ;)
Laatst gewijzigd door Anoniem304 op 29 Aug 2016 20:50, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Huismus

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 612

Geregistreerd: 11 Jan 2016 15:06

Bericht 29 Aug 2016 20:37

Re: Band met je eigen ouders

Ik heb met mijn ouders een hele goede band. Ik spreek mijn moeder iedere dag soms meerdere keren per dag. Ik heb ook echt een vriendinnenband met mijn moeder en we hebben qua huisstijl dezelfde smaak en soms ook qua kleding alleen mijn moeder is qua kledingstijl wel wat sportiever als ik. Mijn vader spreek ik minder maar ik weet dat ik altijd bij hem terecht kan en dat hij mij/ons altijd wil helpen.
Mijn vader is 59 en moeder 57 , zelf ben ik 34 dus heb vrij jonge ouders.
Ik noem ze pa en ma en heel soms mama en papa nog
<<

Anoniem185

Bericht 29 Aug 2016 20:44

Re: Band met je eigen ouders

Ik noem ze pap en mam en ze zijn 25 en 23 jaar ouder dan ik, dus best jonge ouders. Met mijn vader heb ik een hele goede band, vooral voor praktische en zakelijke dingen kan ik goed bij hem terecht en voor de wat diepere zingevende gesprekken. Wanneer ik van slag ben of emotioneel ben kan ik bij mijn moeder terecht. Zij is wat gevoelsmatiger ingesteld, soms te emotioneel naar mijn zin. Over het algemeen kan ik beter met mijn vader dan met mijn moeder.
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6359

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 29 Aug 2016 21:00

Re: Band met je eigen ouders

Ik kan goed met m'n ouders. Ik lijk erg op m'n moeder en heb niet veel van m'n vader weg. Ik noem ze pa en ma. Mijn vader is erg rustig en niet gauw gek te krijgen. M'n moeder reageert vaak best fel, is heel eerlijk en zegt waar het op staat. Waar m'n vader zich dan rustig houdt, soms tot irritatie van m'n moeder haha. Ze waren 19 toen ik kwam. Vroeger vond ik dat niet zo fijn (puberteit), mijn eerste keer stappen was dus samen met hun. Nu, en vooral sinds de kinderen er zijn, vind ik dat heel erg fijn.
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Anoniem211

Bericht 29 Aug 2016 21:00

Re: Band met je eigen ouders

Ava schreef:Ik heb een hele goede band met ze. Ik ben enig kind en ze betekenen samen met mijn man en kinderen alles voor mij. Mijn moeder is mijn beste vriendin en ik kan echt alles aan haar kwijt en mijn papa is echt mijn maatje. Ik heb ook echt een hele liefdevolle en goede jeugd gehad en kwam niks tekort qua aandacht en liefde. Ik noem ze altijd mam en pap of op z'n Brabants ons mam en ons pap.


Wat klinkt dat ontzettend fijn!

Ontopic:

Met mijn vader heb ik nu een goede band. Duurde wel even. Met mijn moeder heb ik geen contact momenteel en wil ik voorlopig ook niet.
<<

anoniem203

Bericht 29 Aug 2016 21:26

Re: Band met je eigen ouders

Dat is het ook. Maar daarbij is mijn grootste angst wel de tijd dat ze er straks niet zullen meer zijn. Ik hoop dat dat nog heel lang gaat duren.

Mijn ouders waren 28 en 29 toen ik geboren werd.
<<

Anoniem221

Bericht 29 Aug 2016 21:45

Re: Band met je eigen ouders

De band met mijn vader en stiefmoeder is niet goed. Deze is nooit goed geweest, alleen maar schijngoed. Ze willen met mij in gesprek, maar zonder mijn vriend, en dat staat niet te gebeuren. Dus het blijft nog even doorsudderen.

De band met mijn moeder en stiefvader is goed. Eigenlijk geweldig. Mijn stiefvader en vriend hebben dezelfde interesses en gaan vaak samen op pad. Mijn moeder en ik appen dagelijks. En als mijn vriend niet helemaal op mijn mening durft te vertrouwen, dan belt hij voor de zekerheid mijn moeder. En dan moet je denken aan: Hoe bak ik een appeltaart? Want die vriendin van me zegt dat ik appeltjes moet schillen. Van die domme dingen, zeg maar.
<<

Anoniem177

Bericht 29 Aug 2016 22:49

Re: Band met je eigen ouders

Ik noem haar mam.

Mijn moeder en ik zijn heel hecht. Ik ben enige dochter en ben eigenlijk alleen door mijn moeder grootgebracht. Mijn vader overleed toen ik 7 jaar was.

Ik vind de mening van mijn moeder heel belangrijk. Ik vraag haar dan ook regelmatig om haar mening. Wij zijn echt heel close, delen heel veel met elkaar. We accepteren elkaar mening ook en soms zijn we wat teveel bij elkaar en hebben we wat irritaties maar na een uurtje is dat ook weer weg!
<<

Bisq

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2260

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 30 Aug 2016 07:03

Re: Band met je eigen ouders

Ik ben heel hecht met mijn ouders en daarmee bedoel ik mijn moeder en haar vriend. Meestal ben ik wel 2 tot 3 keer in de week daar. Ik vind het vooral altijd erg gezellig om 'thuis' te zijn, bij hen en bij mijn broertjes. Als ik ergens niet uit kom vraag ik altijd om hun mening. En als ik verdrietig ben kan ik daar even lekker uithuilen.
Insta: je_ei_kwijt
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11347

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 30 Aug 2016 07:15

Re: Band met je eigen ouders

Ik noem ze pap en mam en soms, als ze niet luistert moeder.

Mijn band is niet goed. Met mijn moeder vind ik het heel slecht. Ik krijg momenteel ook de kriebels van haar 'opdringerigheid' mbt de zwangerschap. Ben ook heel benieuwd hoe het straks gaat met oppassen. Als ik dan hoor dat ze een draagzak gaat kopen, dan vind ik het een gek idee dat mijn kindje straks de hele dag bij haar op de borst 'ligt'.

Mijn vader spreek ik weinig. Hij woont in het buitenland en is af en toe in NL. ....*weg* Ofwel: mijn band is met mijn vader ook niet zo goed.
Laatst gewijzigd door Jip op 30 Aug 2016 11:52, in totaal 1 keer gewijzigd.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15401

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 30 Aug 2016 07:28

Re: Band met je eigen ouders

Mijn moeder noem ik mama of mam, soms moesje :laughcry:
Mijn vader is al heel lang geleden overleden, nog voordat ik echt kon praten. Als ik iets over hem zeg, noem ik hem 'mijn vader' of papa. Maar het woord papa klinkt voor mij heel onnatuurlijk, omdat ik dat eigenlijk nooit echt tegen iemand heb gezegd.
Mijn stiefvader noem ik gewoon bij zijn voornaam.

De band is heel goed, ik kan met alles bij mijn moeder en stiefvader terecht. Ze staan altijd voor mij en mijn man klaar (en andersom ook, als zij iets nodig hebben proberen wij ook te helpen waar we kunnen).

♥♥
<<

Anoniem245

Bericht 30 Aug 2016 08:09

Re: Band met je eigen ouders

Ik noem mijn ouders papa en mama, en onze band is heel goed. Als ik bij hun ben, ben ik ook echt thuis. Mijn zoon is ook gek op zijn opa en oma, en die waren ook allebei bij de bevalling aanwezig, nu precies 10 jaar geleden. Omdat ik mijn zoon alleen heb opgevoed hebben zij ook een groot aandeel in de opvoeding gehad. De band tussen mijn zoon en mijn vader is ook echt speciaal, heel mooi om te zien.
<<

Jelin

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 916

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:05

Bericht 30 Aug 2016 09:45

Re: Band met je eigen ouders

Mijn band met mijn ouders is niet zo goed helaas. Vroeger was alles goed en werd er nooit gepraat over belangrijke dingen zoals seksuele voorlichting enz. Ik heb alles zelf moeten uitzoeken en alles werd in de doofpot gestopt. Mijn zusje werd altijd voorop gesteld. En daar heb ik tot op heden last van. Heb ruzie met mijn zusje en mijn ouders kiezen liever haar kant.

Mijn ouders accepteren mijn man niet. Mijn moeders woorden; "Ik had gehoopt dat het over zou waaien". Ik ben nu bijna 13 jaar samen waarvan bijna 8 jaar getrouwd. Mijn man heeft zijn hart op zijn tong en zegt wat hij denkt. Daar kunnen mijn ouders niet mee omgaan.

Als ik geen kinderen had, dan had ik het contact verbroken om meer redenen dan hierboven staan. Ze zijn niet slecht voor mijn kinderen. Maar juist te lief en laten veel toe. De oudste heeft haar eigen problemen en daar begrijpt mijn moeder helemaal niets van. Ik hou haar op de hoogte van alles. Maar een fatsoenlijk antwoord heb ik nog nooit gehad. Ik voel me vaak onbegrepen en dat heeft mijn broertje ook.
J: 2 maart 2008
A: 5 maart 2013
<<

Jeanette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 955

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:31

Bericht 30 Aug 2016 09:46

Re: Band met je eigen ouders

De band met mijn ouders is goed. Noem ze pa en ma. Ik zie ze iedere week wel en ga dan bij hen eten of even een bakkie doen.
<<

nietjuuh

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 121

Geregistreerd: 20 Feb 2016 12:24

Woonplaats: Eindhoven

Bericht 30 Aug 2016 10:03

Re: Band met je eigen ouders

Nooit echt een erg goede band met mijn ouders gehad omdat ik weinig liefde van ze heb gekregen maar op materialistisch vlak nooit te kort kwam. Toen ik uit huis ging en op kamers ging wonen zag ik ze niet vaak en was dan afstandelijk. Vond het fijn om mijn eigen leven te leiden en dingen te ontdekken.

De band begon wat beter te worden toen ik een huis kocht en mijn vader graag mee wilde helpen. Zag mijn ouders hierdoor meer en begon het verleden wat meer los te laten (vader dronk veel, moeder liet mij alles zelf ontdekken en kon niet echt met haar over dingen praten). Nu hadden we ook een plek waar we mensen echt konden ontvangen, want woonde daardoor in een studio die vol stond met spullen dus nooit echt opgeruimd leek. Nu zijn we drie jaar verder, ben ik zwanger en hebben ze mij de afgelopen tijd goed bijgestaan met werkgebeuren, miskramen etc. Durf mij ook meer te laten zien en heb het idee dat ze zelf daardoor ook wat opener zijn. Vooral mij moeder.

Al met al een oké band die eigenlijk alleen nog maar aan het groeien is!

Jip, wat naar van je vader en dat hij zich niet lijkt te willen aanpassen! Ik riep vroeger altijd: vrienden kies je, familie niet! Vriendinnen konden dan wel eens raar opkijken omdat ze niet snappen dat een band met je ouders niet goed kon zijn.
Afbeelding
<<

Anoniem315

Bericht 30 Aug 2016 10:10

Re: Band met je eigen ouders

Ik heb een goede band met ze. Al zie ik ze niet heel vaak ivm afstand. Ik noem ze heit en mem.
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4395

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:16

Bericht 30 Aug 2016 11:23

Re: Band met je eigen ouders

Ik heb een heel goede band met mijn ouders, ik kan met alles bij ze terecht en we lijken ook op elkaar. Ik ben direct, heb het hart op de tong en dat heeft mijn moeder ook heel erg. En ik heb ook wel weer de nuchtere en praktische instelling van mijn vader. Ik zou er graag vaker langs gaan, maar door de afstand is dat niet even gemakkelijk, even op de koffie gaat gewoon niet. Ze leven nu zo enorm mee met de zwangerschap en ik ben heel benieuwd wat voor opa en oma ze gaan worden!
december 2016
juli 2019
<<

Anousch

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2283

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:04

Woonplaats: Vuren

Bericht 30 Aug 2016 12:25

Re: Band met je eigen ouders

Nu ik samenwoon is de band met mijn ouders een stuk beter geworden, gelukkig.
Mijn moeder en ik lijken qua karakter op elkaar en dat botste heel vaak toen ik nog thuiswoonde.
Daan 27-06-2018
Yinthe 20-05-2022

Zo dol gelukkig en compleet ♡
<<

-Ieniemienie-

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1477

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:23

Bericht 30 Aug 2016 13:39

Re: Band met je eigen ouders

Ik heb een hele fijne band met mijn ouders en zusje.
Ik noem ze papa en mama.
We wonen erg dicht bij elkaar allemaal en dat is fijn.
We zijn elkaar meerdere keren per week, en kunnen altijd bij elkaar terecht.

1x per jaar gaan we met z'n alle(ouders, mijn gezin, zusje en gezin) een weekendje weg. en ook gaan we 1x per zoveel jaar met elkaar op vakantie.

Ik zie mijn ouders echt als voorbeeld en hoop dat mijn kinderen later net zo denken over hun ouders, als dat ik denk over mijn ouders. Dan hebben we een goede taak volbracht :)
Insta: klippies_haarspeldjes

♡ 2009 ♡ & ♡ 2011 ♡
<<

Anoniem280

Bericht 30 Aug 2016 16:06

Re: Band met je eigen ouders

Ik noem ze heit en mem.
Mijn ouders zijn 25 jaar gescheiden.
Met mijn vader heb ik een hele hechte band.
Appen iedere dag en zien elkaar 1á2 keer in de week.
Mijn pa heeft een hond en ik ben mede eigenaar, zo staat het ook op papier.

Met mijn moeder heb ik geen contact.
Had wel contact, maar voelde niet goed, teveel gebeurt en meegemaakt. Zij kan wel doen alsof ze dat allemaal vergeten is, maar ik kan dat niet. Heb haar in al die tijd, dat er wel contact was, niet als mijn moeder gezien.
In december contact verbroken, ging poosje goed, totdat ze weer begon te bellen. Dit van februari tot eind juli.
Heb haar telefoonnummer meteen naar voicemail doorgeschakeld en voicemail nadien verwijderd.
Nu is het rustig, ben daar blij om.
<<

Chava

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3589

Geregistreerd: 23 Jun 2016 20:23

Bericht 30 Aug 2016 18:52

Re: Band met je eigen ouders

Mijn moeder is vorig jaar overleden, maar met haar had ik een enorm hechte band. Ik noemde haar mam of bij haar koosnaampje dat mijn broertje als klein jochie voor haar had bedacht.
Natuurlijk botsten wel wel eens, maar dan waren we even boos op elkaar en dan was de lucht weer geklaard.
Ze was net als ik heel erg van het knuffelen.

Met mijn vader heb ik ook een goede band, maar niet zo hecht zoals die met mijn moeder was. Ik noem hem altijd pap. Qua karakter lijken we ook wel wat op elkaar dus dat ging, en gaat nog steeds, af en toe mis.
Na het overlijden van mijn moeder zijn we wel dichter naar elkaar toegegroeid.
To travel is to live
Mijn instagram
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6658

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 31 Aug 2016 01:10

Re: Band met je eigen ouders

Ik noem mijn ouders bij de voornaam, geen idee waarom, altijd al geweest.
Ik heb niet zo'n leuke jeugd gehad dus tot mijn 19e ongeveer kon ik hun bloed wel drinken, ben op mijn 18e ook alleen naar Afrika vertrokken om maar zo ver mogelijk bij ze uit de buurt te zijn. Mijn moeder is een moeilijke vrouw met allemaal psychische klachten en mijn vader was, getriggerd door mijn moeder, erg agressief. Toen ze eindelijk gingen scheiden toen ik 20 was, was dat een uitkomst voor ons allemaal. Met mijn moeder heb ik een weg gevonden, paar keer contact gebroken, maar het blijft toch m'n moeder en ik woon toch ver weg. Na mijn 20ste ben ik een onwijs papa kindje geworden, hij heeft sinds 10 jaar een nieuwe vriendin en daar kan ik super mee, zijn agressie is weg en hij is nu echt papa beer. Ik woon nu 10 jaar in het buitenland en denk dat dat wel heeft meegewerkt. Maar met mijn vader bel ik wekelijks en mijn moeder eens per maand ongeveer.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Pineco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2382

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:09

Bericht 31 Aug 2016 10:52

Re: Band met je eigen ouders

Ik heb een hele fijne band met mijn moeder, mijn vader is 2 jaar geleden helaas overleden. Maar ook met hem had ik een hele goede band, ik kom echt uit een warm nest en ben daar nog iedere dag dankbaar voor. Ik noem(de) ze pap en mam.

Ik vind het wel jammer dat ze niet zo knuffelig zijn/waren, dat probeer ik bij mijn eigen kinderen anders te doen.
Drie meiden maken ons geluk compleet! 04-01-2009 / 16-05-2012 / 19-02-2014
Volgende

Terug naar Liefde, seks & relaties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers