Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Badkamertips gevraagd

<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4358

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 20 Aug 2018 10:49

Badkamertips gevraagd

Eind dit jaar/begin volgend jaar gaan we onze badkamer verbouwen. Hij is behoorlijk klein en heeft een schuin dak, er komt een dakkapel om hem te vergroten.
Ik zou het leuk vinden als jullie meedenken wat mooi zou staan/handig zou zijn in deze kleine ruimte, ik vind het namelijk heel lastig omdat het zo klein is.
Wat we sowieso gaan doen is de muren laten stuken (wit) met speciale stuc voor natte ruimtes. De tegels op de grond zijn we nog niet over uit. Of er komen grote tegels (grijs), of Portugese tegels zoals we ook beneden in de wc krijgen.

We houden van licht en hout en willen de inloopdouche behouden. De wc mag weg (graag zelfs!) en daar willen we een hangwc van maken. Alle tips/inspiratie is welkom :D

Afbeelding
Je komt dus binnen en dan heb je links de douche en rechts het badmeubel, rechtdoor het schuine dak/raam.
Afbeelding
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9736

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 20 Aug 2018 11:51

Re: Badkamertips gevraagd

Hoe groot is je ruimte? Is misschien handig om te weten.

Wij hebben ook een kleine badkamer met schuin dak en Portugese tegels en witte muren haha. Ben er nog steeds verliefd op!
<<

Char

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2075

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:04

Bericht 20 Aug 2018 12:15

Re: Badkamertips gevraagd

Volgens mij is jouw badkamer bijna hetzelfde als die van mij. Ik heb 'm vorig jaar verbouwd. Toilet zat op de plaats zoals die bij jullie zit. Die heb ik verplaatst naar links achterin, dus tegen dezelfde muur als de douche. Dat gaf zoveel meer ruimte. Helaas werd de douche daardoor iets kleiner, maar nog steeds 90x110 oid en dat is echt ruim voldoende. Voor de douche heb ik een lage douchebak (ivm de vloer kon eigenlijk niks anders) met glazen wanden en een glazen deur, daarachter dus het toilet. En bij binnenkomst rechts zit een hoge kast, daarnaast het wastafelmeubel en daarnaast de radiator. Ik ben zeer tevreden over deze indeling.
<<

Anoniem243

Bericht 20 Aug 2018 12:27

Re: Badkamertips gevraagd

Wij hebben zo'n beetje dezelfde ruimte. Ook een schuin dak en douche en wasbak op dezelfde plek. Maar wij hebben er nog een bad in weten te frommelen. Mocht je daar behoefte aan hebben dan kan het dus (denk ik, weet de oppervlakte niet bij jullie) wel, onder het schuine dak. Tussen douche en bad zit bij ons de wc, tegenover de wastafel. Maar misschien is die van ons dan toch net iets minder klein, als ik het zo lees.
<<

Sawadee

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2524

Geregistreerd: 02 Jan 2016 15:21

Bericht 20 Aug 2018 12:32

Re: Badkamertips gevraagd

Ik zou bij de inloopdouche een andere afvoer maken, met zo'n smalle lange drain.
Afbeelding

Verder heb je verkorte toiletpotten wat ideaal is voor een kleine badkamer (wij nemen de Sphinx 345 XS rimfree maar je hebt ze van meer merken)
Daarnaast zou ik voor een ondiepere wastafel gaan, standaard is 55cm ongeveer, je hebt ze ook in 40.
Zo heb je meer loopruimte.

Stuc zou ik wel goed laten informeren en echt een specialist zoeken. Wij hebben het ook overwogen maar lazen zoveel mensen die na paar jaar vochtproblemen kregen dat we het niet aandurfden.
Dus hebben gekozen voor mat witte tegels.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4358

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 20 Aug 2018 12:44

Re: Badkamertips gevraagd

Maat is 228x223, handig om te vermelden inderdaad! :nerd: Ik reageer later even uitgebreid want ik ben aan het werk.
Zou alleen heel graag willen weten hoe je hier een bad in zou kunnen krijgen Sookie, want zo’n vrijstaand bad is echt mijn droom :heart:
Laatst gewijzigd door Scandic op 20 Aug 2018 14:21, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5873

Geregistreerd: 02 Sep 2013 05:56

Bericht 20 Aug 2018 13:07

Re: Badkamertips gevraagd

Wij hebben zelf metrotegels in de keuken en nu ook het idee dat als we ooit ( over een jaar of 5) de badkamer gaan verbouwen, we daar ook metrotegels willen. Dat combineert ook heel mooi met Portugese tegels vind ik, op Pinterest staan veel leuke ideeën. http://www.badkamers-voorbeelden.nl/bad ... -badkamer/

Zelf vind ik deze stijl heel tof: http://www.badkamers-voorbeelden.nl/bad ... -badkamer/ en dan vooral het laatste plaatje al zou ik wel eerder voor een witte voeg kiezen.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Anoniem243

Bericht 20 Aug 2018 13:11

Re: Badkamertips gevraagd

Scandic schreef:Maat is 228x223, handig om te vermelden inderdaad! :nerd: Ik reageer later even uitgebreid want ik ben aan het werk.
Zou alleen heel graag willen weten hoe je hier een bad in zou kunnen krijgen Sookie, want zo’n vrijstaand bad is dcht mijn droom :heart:


Vrijstaand is die van ons niet, we hebben hem juist zo ver mogelijk onder het dak geschoven zeg maar (dus je moet wel uitkijken met erin en eruit stappen, haha, maar wij hebben hem voornamelijk voor de kinderen). Zal eens kijken wat de afmetingen bij ons zijn.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11502

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 20 Aug 2018 13:37

Re: Badkamertips gevraagd

Ik zou inderdaad een minder diep wandmeubel nemen. Qua toiletpot is de kleinste die wij hebben kunnen vinden de globo forty3. Die is nog weer 6 cm korter dan die die sawadee noemde. Verder zou ik kijken hoeveel waarde je hecht aan een groot wandmeubel. Wij hebben een heel klein meubel gekozen dat bijna de maat van een fontijntje heeft. We gebruiken het eigenlijk alleen om tanden te poetsen en onze nieuwe badkamer is 2x1.
2015 💙
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4358

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 20 Aug 2018 14:17

Re: Badkamertips gevraagd

Minx schreef:Ik zou inderdaad een minder diep wandmeubel nemen. Qua toiletpot is de kleinste die wij hebben kunnen vinden de globo forty3. Die is nog weer 6 cm korter dan die die sawadee noemde. Verder zou ik kijken hoeveel waarde je hecht aan een groot wandmeubel. Wij hebben een heel klein meubel gekozen dat bijna de maat van een fontijntje heeft. We gebruiken het eigenlijk alleen om tanden te poetsen en onze nieuwe badkamer is 2x1.


We hoeven idd geen grote meer hoor. Zoals nu, twee wasbakken, is echt overbodig voor ons. Een badmeubel van 80 cm zou prima zijn, dus dat scheelt al super veel.

Bedankt ook voor de wc-tips, dat wisten we helemaal niet! Dat scheelt toch weer een stukje :D Maar merk je er helemaal niks van dat zo'n toilet kleiner is? Zit het verschil hem puur in het inbouwgedeelte?
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9736

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 20 Aug 2018 17:45

Re: Badkamertips gevraagd

Nee, daar merk je niets van. Zit in het inbouwgedeelte en ook de lengte van de pot. Maar ik merk daar echt niets van. Ik zou eens kijken welke wij eigenlijk hebben boven. Maar wij hebben inderdaad ook een ondiepe pot daar. En we hebben ook een ondiep meubel (en al opgehangen, voordat er getegeld werd, scheelde ook weer een cm).

Onze badkamer is ongeveer 2 bij 3 en wij hebben ook een bad erin (ook niet los overigens). Dacht eerst dat dat niet zou passen, maar dus wel! Het is soms alleen even puzzelen en wij hebben daardoor natuurlijk wel minder opbergruimte.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11831

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 20 Aug 2018 17:50

Re: Badkamertips gevraagd

Mijn ex-schoonouders hadden ook een kleine badkamer met schuin dat. Zij hebben onder het schuine dak een lade laten inbouwen voor de handdoeken etc. Deze was dus in de muur geïntegreerd waar het schuine dak naar beneden liep.
Ik weet niet vanaf welke hoogte het schuine dak begint, maar op die manier kan je een smaller badkamermeubel plaatsen en heb je ook bergruimte.

Ik zit op mijn iPad, dus daarom een link ipv een plaatje.
Een beetje dit idee
https://goo.gl/images/ue3SFL
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Anoniem316

Bericht 20 Aug 2018 21:52

Re: Badkamertips gevraagd

Volgens mij lijkt jullie badkamer heel erg op die van ons. Wij hebben hem ook uitgebouwd met een dakkapel.
Op de grond hebben we laminaatachtige tegels. Dit straalt veel warmte en rust uit.
Als je de badkamer binnenkomt hebben we links een ruime inloopdouche met zo'n nisje in de muur voor de flessen (ideaal). Naast het ingebouwde muurtje van de douche zit het toilet. Recht vooruit, onder het dakkapel hebben we een groot ligbad en rechts in de badkamer wastafel met kast.

Ik zal eens op zoek naar plaatjes!
<<

Anoniem243

Bericht 21 Aug 2018 07:48

Re: Badkamertips gevraagd

Dee schreef:Volgens mij lijkt jullie badkamer heel erg op die van ons. Wij hebben hem ook uitgebouwd met een dakkapel.
Op de grond hebben we laminaatachtige tegels. Dit straalt veel warmte en rust uit.
Als je de badkamer binnenkomt hebben we links een ruime inloopdouche met zo'n nisje in de muur voor de flessen (ideaal). Naast het ingebouwde muurtje van de douche zit het toilet. Recht vooruit, onder het dakkapel hebben we een groot ligbad en rechts in de badkamer wastafel met kast.

Ik zal eens op zoek naar plaatjes!


Oh als ik dat toch had hè, zou ik zeker doen in een nieuwe badkamer (die er de komende 15 jaar niet gaat komen, haha).
<<

Wolfinschaapskleren

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2141

Geregistreerd: 22 Apr 2014 09:27

Bericht 23 Aug 2018 12:51

Re: Badkamertips gevraagd

Interessant topic!

Wij gaan ook begin volgend jaar, eindelijk als het goed is, de badkamer verbouwen. Wij hebben ook een kleine badkamer met schuine muur. We willen er ook een dakkapel laten zetten. Onder het dakkapel een bad, rechts naast de deur een inloopdouche met een glasplaat, (deur zit links), rechtdoor een ondiepe wastafel met lades eronder (zwevend) en erboven een dunne spiegelkast.
We hoeven geen wc in de badkamer. We hebben nu nog een wasmachine erin, die willen we naar de garage verhuizen.

Willen jullie alles kopen bij een badkamerspecialist en door ze laten zetten of alles zelf kopen en iemand inhuren?
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9736

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 23 Aug 2018 16:38

Re: Badkamertips gevraagd

Wij hebben alles zelf gekocht en geïnstalleerd. Dat het randje bij het bad niet helemaal waterpas is, is dus mijn eigen schuld haha
<<

Wolfinschaapskleren

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2141

Geregistreerd: 22 Apr 2014 09:27

Bericht 24 Aug 2018 12:28

Re: Badkamertips gevraagd

Hoe ging het tegelen?
Mijn man houdt niet zo van klussen en heeft er ook niet echt inzicht in. Kleine dingen pak ik allemaal zelf aan, maar vind het wel fijn als er iemand bij is die er verstand van heeft om tips te geven.
<<

Sawadee

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2524

Geregistreerd: 02 Jan 2016 15:21

Bericht 24 Aug 2018 14:32

Re: Badkamertips gevraagd

Tegelen zou ik laten doen, het is zo lelijk als je tegels niet recht zitten, daar zou ik me iedere dag weer aan storen.
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9736

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 24 Aug 2018 16:33

Re: Badkamertips gevraagd

Wolfinschaapskleren schreef:Hoe ging het tegelen?
Mijn man houdt niet zo van klussen en heeft er ook niet echt inzicht in. Kleine dingen pak ik allemaal zelf aan, maar vind het wel fijn als er iemand bij is die er verstand van heeft om tips te geven.


Het voegen vond ik veel moeilijker. Dat heeft mijn moeder opnieuw moeten doen.

Hier heb ik wat tips opgeschreven https://gogracy.com/zelf-een-wand-tegelen-in-7-stappen/
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4358

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 24 Aug 2018 18:06

Re: Badkamertips gevraagd

Sawadee schreef:Tegelen zou ik laten doen, het is zo lelijk als je tegels niet recht zitten, daar zou ik me iedere dag weer aan storen.


Daar ben ik het wel mee eens. Ik vind jouw badkamer prachtig Tabbie, maar ik zie om eerlijk te zijn wel bij het tegelwerk (op de wand iig) dat het niet door een prof is gedaan. Maar over de Portugese tegels, gaat dat goed op de vloer in de badkamer? Is het niet glad en krijg je niet heel veel kalkaanslag?
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9736

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 24 Aug 2018 19:23

Re: Badkamertips gevraagd

Ik ben inderdaad geen prof. En het waren mijn allereerste tegels. Ik heb echter ook tegelwanden gezien die door profs getegeld waren en er ook niet uitzagen. Maar het klopt dat ze het vaak wel een stuk beter doen. Wij hadden daar echter geen budget voor. (Wij hadden duidelijk nergens budget voor haha)

Ja gaaf prima! Ze zijn special behandeld en heb het nog nooit te glad ervaren. En ook geen kalk. Maar wij hebben natuurlijk ook gewoon een douchebak in de douche.
<<

Wolfinschaapskleren

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2141

Geregistreerd: 22 Apr 2014 09:27

Bericht 24 Aug 2018 20:14

Re: Badkamertips gevraagd

Tof dat jullie het zelf gedaan hebben!

Ik wil het wel laten doen, ben nogal perfectionistisch (man net zo) en ik wil het echt helemaal mooi hebben. Zou mij blijvend irriteren als er iets net niet mooi afgewerkt is. Daarom vind ik het ook zo lastig om te laten doen. Ben wel benieuwd hoe het gaat worden. De tegels eraf drillen/bikken heb ik wel zin in!
<<

Anoniem243

Bericht 24 Aug 2018 20:20

Re: Badkamertips gevraagd

Mijn vader en schoonvader hebben samen onze hele badkamer gedaan. Maar die zijn beide bijzonder handig, ervaren én vrij perfectionistisch doch praktisch ingesteld dus ons tegelwerk is uitstekend gedaan. Als je het nog nooit gedaan hebt zou ik het zeker uitbesteden.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4358

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 28 Aug 2018 10:20

Re: Badkamertips gevraagd

Bedankt voor al jullie tips! Ik denk dat het zeker moet gaan lukken als we een compactere wc gebruiken, een badmeubel van 40 cm diep en als we de inloopdouche vervangen door glazen douchewanden op de grond. Dan moet dat bad gewoon passen! Over twee weken komt de aannemer langs, dan gaan we het overleggen.

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers