Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Baby huilt al 5 uur

<<

Anoniem241

Bericht 05 Aug 2018 21:05

Baby huilt al 5 uur

Het slapen ging de laatste week al heel slecht, maar vandaag is het echt erg. Om 14 u werd ze wakker, om 16u ben ik begonnen met proberen haar in slaap te krijgen en inmiddels zijn we 5 uur, 2 flesjes melk, flesje water, 100.000 speentjes, stukje wandelen, 6x uit bed en 2 luiers verder en huilt ze nog steeds. Zodra ze in bed gaat raakt ze volledig in paniek. Samen met mij kn ons bed wil ze ook niet. Laten huilen maakt haar binnen 5 min compleet hysterisch.

Temperatuur is 37.3 en ik voel geen beginnende tandjes. Toch maar een zetpil gegeven, voor het geval zs ergens pijn heeft. Ik zit jankend naast haar bedje, ik weet het niet meer.

De eerste 3 mnd hadden we dit dus elke dag, maar sinds haar reflux medicatie ging het een heel stuk beter. Die krijgt ze nog steeds, dus dat kan het niet zijn. Ze is wel drijfnat van het zweten, wat logisch is als het 30 graden is.

Ik zit even met mijn handen in het haar, moet zelf eigenlijk nog eten, maar dat gaat zo dus niet.
Herkenbaar? Tips?
<<

Geel

Bericht 05 Aug 2018 21:06

Re: Baby huilt al 5 uur

Is de medicatie tussentijds opgehoogd of niet?
<<

Pitty

Bericht 05 Aug 2018 21:08

Re: Baby huilt al 5 uur

Draagdoek of rondje rijden met de auto?
<<

Anoniem241

Bericht 05 Aug 2018 21:09

Re: Baby huilt al 5 uur

Geel schreef:Is de medicatie tussentijds opgehoogd of niet?


Nee, omdat ze destijds al een extra hoge dosis kreeg, was het nog voldoende voor haar huidige gewicht. Mocht het zo door blijven gaan dan bel ik de kinderarts denk ik wel even.
<<

Anoniem241

Bericht 05 Aug 2018 21:09

Re: Baby huilt al 5 uur

Pitty schreef:Draagdoek of rondje rijden met de auto?


In de auto huilt ze altijd, dus dat is geen optie en de draagdoek wilde ze ook al niet. Daar slaapt ze tegenwoordig ook niet meer in.
<<

Geel

Bericht 05 Aug 2018 21:13

Re: Baby huilt al 5 uur

Zou ik echt even doen ja. Niet dat ze daarvan nu precies onwijs huilt, maar het kan best zijn dat het al een tijdje niet meer voldoende is. Omdat je ook vertelde dat ze de laatste tijd weer slechter drinkt...

Goed dat je een pcm hebt gegeven, had ik ook gedaan. Waarschijnlijk zou ik haar nu bij me in een stoel nemen, zorgen dat ze het niet te heet heeft (desnoods alleen luier aan) en bij me op de borst in slaap laten vallen, als dat lukt.

Waar is je man/vriend?
<<

Anoniem241

Bericht 05 Aug 2018 21:14

Re: Baby huilt al 5 uur

Ze wil niet bij me zitten. Ze kan alleen in slaap vallen in haar bedje met haar slaapzakje aan (alleen in een luier erin gelegd). Mijn vriend is naar een festival.

Het is inmiddels een minuut of 5 stil denk ik. Ik sluip zo naar beneden.
<<

Anoniem241

Bericht 05 Aug 2018 21:15

Re: Baby huilt al 5 uur

Zou het iets kunnen betekenen dat ze steeds zo gulzig water drinkt? Melk niet, maar als ik een flesje water geef begint ze gulzig te drinken (een paar slokken, 5 a 10 cc denk ik per keer, keer of 6 per dag).

Ze plast wel voldoende.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5497

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 05 Aug 2018 21:17

Re: Baby huilt al 5 uur

Ell is je vriend er ook? Laat hem het even overnemen of bel een ander vertrouwd familielid. Wandelen in de maxi cosi vond ze eerst fijn toch? Kun je dat niet proberen. Als je haar nu gewoon bij je hebt huilt ze dan ook? Of alleen als je haar in bed wil leggen? Anders zou ik haar gewoon bij je houden, laat maar wakker, ze zal toch echt een keer in slaap vallen. Ze zal nu ook jouw stress voelen (logisch hoor). Laat iemand je helpen, je zit er nu al zo in verstrikt.
<<

Geel

Bericht 05 Aug 2018 21:21

Re: Baby huilt al 5 uur

Mja, ik weet het niet goed, zo van een afstand. Ik herken veel dingen van mijn dochter uit die tijd, maar van een afstandje is lastig beoordelen. Vervelend hè? Ik vond het toen zo zwaar dat mijn man en ik de enige waren die moesten ontdekken wat er nu precies aan de hand was.

Wat zou kunnen, wat wij hadden, was dat door het maagzuur de slokdarm heel geïrriteerd was geworden en dat leverde veel huilen en gillen en niet-slapen op. En toen was een weekje aan een sonde in het ziekenhuis heel helend, omdat haar slokdarm kon genezen. Dit vele huilen en slechter drinken zou erop kunnen duiden dat de slokdarm van jouw dochter ook weer geïrriteerder raakt. Ze zit al aan de medicatie, dus ik zou gewoon weer even langs de kinderarts gaan. Ik hoop dat je een fijne hebt, die echt luistert en jullie kan helpen. Sterkte!
<<

Anoniem241

Bericht 05 Aug 2018 21:22

Re: Baby huilt al 5 uur

Nee mijn vriend is weg. Maxicosi heb ik vanmiddag geprobeerd, daarin was ze wel even stil (maar dan moet ik wandelen en ben inmiddels wel moe). Maar ze is nu stil, heb nu al medelijden met haar om haar wakker te maken voor de late fles.
<<

Geel

Bericht 05 Aug 2018 21:23

Re: Baby huilt al 5 uur

Fijn dat ze nu stil is. En die laatste fles is vaak wel fijn en rustig, is mijn ervaring, maak je daar maar niet te veel zorgen om.
<<

Anoniem241

Bericht 05 Aug 2018 21:26

Re: Baby huilt al 5 uur

Geel, dat was bij ons idd ook zo. Dit is anders heb ik het idee. Als ik haar pak of haar bezig houd is het wel goed. Destijds was helemaal niks goed. We zijn 2 dagen weggeweest deze week, daarna was ze ook totaal van slag.

Ik moest mijn vriend wegbrengen en daarom hebben we haar wakker gemaakt om 14u. Ze had toen best nog een uurtje langer mogen slapen. Misschien is ze ook daardoor van slag? Is ze even haar ritme kwijt. De laatste tijd werkte het principe van 90 min wakker heel goed bij haar. Ze zit volgens oei ik groei ook nog in een sprongetje (nog 3 dagen).

En dan nog die hitte. Al met al best wat redenen om slecht te slapen. Alleen het water drinken is nieuw voor mij. Zou het misschien oorpijn zijn? Dan doet drinken juist meer pijn dacht ik of niet?
<<

Anoniem241

Bericht 05 Aug 2018 21:27

Re: Baby huilt al 5 uur

Geel schreef:Fijn dat ze nu stil is. En die laatste fles is vaak wel fijn en rustig, is mijn ervaring, maak je daar maar niet te veel zorgen om.


Haha nou bij ons zijn alle flessen geen feest, maar die van 23u is nog de ergste. Wakker maken betekent gillen en slapend drinkt ze niet.
<<

Anoniem304

Bericht 05 Aug 2018 21:29

Re: Baby huilt al 5 uur

Ze krijgt speciale melk toch? Vindt ze dat niet gewoon vies?

Ik zou die laatste fles laten zitten denk ik.
<<

ChiQ

Bericht 05 Aug 2018 21:33

Re: Baby huilt al 5 uur

Zou die fles idd laten zitten. Je klinkt behoorlijk machteloos, heel vervelend. Misschien helpt die zetpil en is het toch pijn, en alleen daarom zou ik al de kinderarts bellen.
<<

Anoniem241

Bericht 05 Aug 2018 21:34

Re: Baby huilt al 5 uur

Cotton, daar zit ik ook serieus aan te denken. Ze heeft vandaag netjes gedronken, 4x 50-90 cc over, dus toch 100-150 per fles op en wat slokjes water. Wie weet slaapt ze nu gewoon tot 4 uur door, zoals elke dag.

Denk dat ze die melk wel vies vindt, maar om daar nou 5 uur om te gaan huilen?

Het gaat de laatste tijd echt goed, dus ik weet even niet wat ik hier nou mee moet en ik merk dat die stress van de eerste 3 maanden weer terug komt, dat het toch wel veel impact heeft gehad.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43732

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 05 Aug 2018 21:35

Re: Baby huilt al 5 uur

Ach wat rot.

Als ze nu eindelijk slaapt zou ik haar niet weer wakker gaan maken voor de laatste fles denk ik. Dat is dan al over pakweg anderhalf uur toch? Lekker zelf nog even buiten zitten om af te koelen en tot rust te komen en daarna ook lekker gaan slapen. Tenzij jij weet dat je dochter dat echt niet trekt en je dan om 2 uur vannacht weer huilend wakker wordt. Maar is het niet ook rot voor haar als ze nu eindelijk slaapt, dat je haar dan weer wakker maakt voor een fles die ze eigenlijk ook niet wil?
Let's discover the world together.
<<

Nan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2513

Geregistreerd: 26 Mei 2016 19:46

Bericht 05 Aug 2018 21:41

Re: Baby huilt al 5 uur

Lekker laten slapen inderdaad, pak zelf ook je slaap nu. Ze zal zich vanzelf melden en dan heb jij die slaap maar weer mooi binnen. Sterkte, ik snap dat je mee ging huilen.

Toen J. een keer zoiets had heb ik -na alles ongeveer geprobeerd te hebben- haar in de maxicosi gezet. Stang omhoog en zelf op bed gaan liggen en gewiebeld met mijn voet tegen de stang. Het hielp.

2 weken geleden was ze ook ziek en heeft veel gehuild en wilde niet slapen. Alle matrassen op de grond gelegd, haar ledikantmatras ernaast. In mijn armen viel ze wel in slaap. Die nacht sliepen we allemaal op de grond en het werkte.
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6818

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:33

Bericht 05 Aug 2018 21:51

Re: Baby huilt al 5 uur

Misschien voelt water wel lekker verzachtend voor haar slokdarm? Dat ze daarom graag water drinkt.

Vervelend zeg dat het zo gaat. Ik herken je machteloosheid enorm goed.
2016
<<

Anoniem241

Bericht 05 Aug 2018 21:55

Re: Baby huilt al 5 uur

Ze huilde weer, maar even van buik naar rug gedraaid (dat kan ze zelf nog niet), speentje terug en ze sliep door. Ik ga haar niet wakker maken om 23u. Dan maar vannacht een fles. Kan mijn vriend dat mooi even doen als hij thuiskomt.
<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6818

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:33

Bericht 05 Aug 2018 21:58

Re: Baby huilt al 5 uur

Nee zeker nu niet wakker maken. Mooi zelf laten komen vannacht en zelf ook naar bed nu!
2016
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43732

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 05 Aug 2018 22:00

Re: Baby huilt al 5 uur

Ja precies, lekker laten slapen nu. Fijn dat ze slaapt!
Let's discover the world together.
<<

Anoniem241

Bericht 05 Aug 2018 22:11

Re: Baby huilt al 5 uur

Ik moet morgen 3 lessen geven die ik nog moet gaan voorbereiden, dus slapen zit er nog even niet in. Komt goed! Doe het al 5 mnd prima op 5 uur per dag ;)
<<

Anoniem281

Bericht 05 Aug 2018 22:18

Re: Baby huilt al 5 uur

Ik zou de laatste fles ook laten zitten. Hier is zo'n hysterische avond ook wel s voorgekomen, maar toen bleek het een sprongetje te zijn en hoewel niet zichtbaar, toch tandjes gedoe. Ik gaf en geef trouwens niet heel snel een zetpil maar pak eerder Neurofen. Dat werkt hier als een tierelier bij ongemakken.
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers