26 Jul 2018 11:10 door minoessepoes
Pasta salade inderdaad met fusilli, kerstomaat, pijnboompitjes, lente-ui, kipfilet in blokjes gebakken, oude kaas, eventueel rucola en een dressing van rode pesto, citroensap, olijfolie en wat knoflook.
Rijstsalade, rijst koken en af laten koelen en daar heel veel kerriepoeder en wat peper en zout door heen doen, 3 kleuren paprika, rode ui en lente-ui en cashew noten.
Andijviesalade, van andijvie, uitgebakken spekjes, een gekookt eitje, wat oude kaas, Amsterdamse uitjes, augurk en blokjes gekookte aardappel die ik dan laat afkoelen in de dressing van mosterd/ azijn/ olie/ suiker of honing.
Een salade met gemengde sla, gesmolten brie, aardbeien en een balsamicodressing met een stokbroodje er naast.
Wraps met gebakken kipfilet met wat kaneel en citroensap met ijsbergsla, komkommer en als saus Griekse yoghurt met wat komijn en knoflook ( echt een lekker fris gerechtje).
Of heel simpel met sla, tomaat, reepjes gele paprika, komkommer en kipkrokantschnitzel in reepjes, met iets van een honing mosterd achtige dressing of iets op yoghurtbasis bijvoorbeeld.
Griekse salade met verse spinazie, rode ui, olijven, feta, tomaat, komkommer en zelfgemaakte croutons bijvoorbeeld.
Zo heb je wel bijna allemaal salades maar heel verschillend qua groenten en koolhydraten en je kan nog meer variëren met couscous of bulgur of iets van linzen of zo, ik ben het nu nog niet zat in ieder geval.
Ik maak ook vaak dingen zoals een hartige taart, aardappel tortilla met salami of een goed gevulde oven ( in een siliconen taartvorm) omelet bijvoorbeeld in de ochtend en die eten we dan 's avonds koud.
Maar vanavond eten we gewoon verse tortellini in een tomatensaus met spinazie en daar heb ik dan wel komkommer in zuur bij gemaakt zodat er wel lekker iets fris bij zit en het is heel snel klaar aangezien ik de saus in de vriezer heb zitten en ik ook diepvriesspinazie gebruik, dus ik sta ook niet lang boven een warm fornuis.
25-11-2014 & 09-06-2017