Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


April-mei-juni 2015 mama's #3

<<

JLo

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 490

Geregistreerd: 11 Mei 2014 16:48

Bericht 25 Feb 2016 13:59

April-mei-juni 2015 mama's #3

Zo, hierbij de aanvulling op mijn vorige bericht :D

Zora, ik had gisteren nog niet op je foto’s gereageerd, maar wat een poppie zeg! Het is echt een heel mooi en vrolijk mannetje!

Rebecca, haha het is was hè, die kleintjes die zo fan zijn van mama. D vindt normaal papa ook wel leuk maar toen hij begin deze week wat ziekjes was, was het echt alleen mama. Nu gelukkig ook weer dol op papa. Hoe gaat het nu tussen D en haar papa?

Wat knap dat ze las zo goed zelf kan eten! Ik snap dat je daar trots op bent!

Sophie, hier lukt een strakker ritme ook niet echt goed. We hebben het zo druk en we hebben L er natuurlijk ook nog bij dus hij moet vaak mee in ons schema. Gelukkig doet hij het er prima op. Maar het is inderdaad wel een gepuzzel soms.

Dandelion, die prikjes blijven zielig hè!? Wat vervelend dat je zo misselijk wordt van de poepgeur van je zoon (al moet ik er stiekem ook wel om lachen). Ik hoop dat je misselijkheid snel over gaat!

Voelt hij zich alweer wat beter? En jij?

Bijna alweer een jaar joh, wat gaat dat toch absurd snel!

Nens, wie weet gaat een slaapje minder overdag helpen. Het is in ieder geval het proberen waard. Tja een tip, misschien kun je het eerste slaapje wat rekken zodat de tijd voor het slaapje en na het slaapje ongeveer even lang is (weet niet hoe dat nu is). Of anders eind van de middag nog even kort wandelen zodat hij toch nog even heel kort kan slapen (of gewoon op bed en dan eerder wakker maken) als overgang naar helemaal niet meer slapen.

Hij groeit keurig zo te lezen, fijn!

Wat sneu dat hij zich verbrand heeft! Jij zal ook wel geschrokken zijn!
<<

Anoniem148

Bericht 27 Feb 2016 10:24

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Mijn zoon is ontzettend verkouden, net als wij zelf. Wij hebben een sensormatje en dat gebruik ik als hij verkouden is.
Gisteren was ik in het donker zijn was even in de kast aan het leggen. Ik hoor hem snurken en ik verlaat de kamer. Ben ik mijn man z'n was aan het opruimen gaat dat ding af! Ren er naar toe en hoor mijn zoon naar adem happen en wat hoesten.
Ben mij echt rot geschrokken want dit gebeurde 2 dagen geleden ook in de auto. Mijn man was er toen bij en reed zodat ik meteen zag dat alles goed was met zoon. Teveel snot in z'n neusje.
Maar gisteren dus weer. Heb bedje omhoog gedaan en smeer al een week luuf.
Dit keer was mijn man werken en ben ik op een matras bij mijn zoon op de kamer gaan liggen en heb geen oog dicht gedaan. Nog 2 keer naar adem horen happen.

Echt eng was dat! Nu is hij vrolijk aan het spelen, mijn man slaapt en ik ben gebroken.
Wij gaan zo naar mijn ouders. Ik ga daar slapen en zoon gaat mijn ouders bezig houden.

Hoop dat de verkoudheid zo over is!
<<

JLo

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 490

Geregistreerd: 11 Mei 2014 16:48

Bericht 27 Feb 2016 11:51

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Jeetje Dandelion, dat is echt schrikken! Hij is dus echt goed verkouden! Ben jij ook nog steeds ziek? Vandaag maar even lekker bijtanken bij je ouders! Hopelijk knappen jullie snel op!
<<

Anoniem148

Bericht 27 Feb 2016 19:20

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Ja ik ben nog steeds ziek. Keelpijn, hoofdpijn en snotteren.
Maar was een verschrikkelijke nacht en overdag is er niets aan de hand bij opa. Fijn gespeeld! Ik heb bijgeslapen maar vanavond zal het ook niet leuk worden.
Mijn man moet nog 2 nachten werken.

Mijn fiets dus niet opgehaald. Geen energie voor.

Hey even een ander serieus probleem, mijn broeken passen niet meer! Mijn buik wordt nu al groter. Als ik op mijn buik slaap, voel ik al een bobbel!
Echt van de een op de andere dag. Dus nu mag ik shoppen van mijn man :smile:
<<

JLo

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 490

Geregistreerd: 11 Mei 2014 16:48

Bericht 27 Feb 2016 23:29

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Een probleem? Juist niet, nu heb je een vrijbrief om te shoppen! :) :wink: Ik groeide bij D ook veel sneller dan toen bij L.

Wat vervelend dat je nog steeds ziek bent. Heel veel beterschap en succes voor komende nachten!!
<<

Patsy

Bericht 28 Feb 2016 11:45

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Dandelion, wat zal je geschrokken zijn. Beterschap voor jullie. Als je beter bent kun je oog lekker gaan shoppen.

Nens, wat sneu dat hij zich verbrand heeft.

M ging gisteravond voor het eerst staan!! Hij zat op de bank tussen de rugleuning en mijn benen in. Ineens steunt hij op mij en staat hij! Zo knap! Mijn man was net de oudste in bad aan het doen, dus die baalde als een stekker dat hij het gemist had.
Dinsdag moesten we weer naar het cb. M is maar weinig gegroeid, waarschijnlijk doordat hij zo ziek geweest is in januari en doordat hij zoveel beweegt. Verder is hij helemaal goedgekeurd, gelukkig.
Donderdag is de oudste alweer 2 geworden. Hij is enorm verwend. De nacht erna was drama, vooral de jongste moest echt even verwerken dat er allemaal visite geweest was.
<<

JLo

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 490

Geregistreerd: 11 Mei 2014 16:48

Bericht 28 Feb 2016 21:40

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Wat super knap zeg! Ook al zo'n snellerd!

Van harte gefeliciteerd nog met je oudste!! (oudste klinkt zo oud terwijl hij ook nog maar zo klein is! :))
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2918

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 29 Feb 2016 22:42

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Zo…wij zijn eindelijk weer klaar met ziek zijn. Maandag D. dus weer, en mijn man. Man was de hele avond alleen maar aan het spugen. En erna steeds vertellen dat hij zo'n medelijden met mij had dat ik dat 9 maanden lang gehad heb. Dinsdag was hij ook nog flink lamlendig. Woensdag kon hij gelukkig weer redelijk wat, dus hij had lekker zijn dag met D. en ik ben 's morgens naar het stoffenspektakel geweest dat hier in de buurt was en 's middags gezellig lunchen met een vriendin. Ik had het zo nodig, even lekker eruit en wat leuks doen!
En toen was ik donderdag de zak. Gelukkig kon mijn man de middag thuis werken, want ik wilde alleen maar in bed liggen, niet zo handig met zo'n kleintje!

Wat een pittige nachten hebben jullie gehad Nens! Nu wel weer beter? En wat sneu dat D. zich verbrand heeft!

Jeetje JLo, standaard tussen 5.30 en 7.00 wakker, pffff!! Wij baalden zaterdag al dat D. na de fles van 7u niet meer wilde gaan slapen. D. vond de augurk best heel prima. Ze kreeg het nog niet gekauwd, dus sabbelde wat en na een minuut of 2 kreeg ik 't weer terug, maar geen zure gezichten ofzo :smile: .
Tussen D. en haar pappa gaat het nu trouwens echt heel goed :love: . Nog steeds blijft mamma wel nr. 1, maar op pappa is ze ook heel dol. Donderdag zat ik met D. een broodje te eten (nou ja, zij at, ik zat er een beetje gammel bij), toen man thuis kwam. Ze zag hem aankomen door het raam, zet grote ogen op en daarna 1 en al pret in haar gezicht, zo lief! En vanavond was hij laat thuis, hij zat in de verkeerde trein. Wij hadden dus al gegeten en zaten daarna aan de fles. Kwam hij knuffelen en kusjes geven, zat ze toch te schaterlachen :).

Wat een schrik Dandelion! En ik zag je nieuws in het andere topic, wat verdrietig :(. Sterkte!

Hier hebben we een pittig weekend achter de rug. D. wilde vrijdag en zaterdag 's middags niet slapen. Normaal slaapt ze overdag |(tussen 9 en 19) zo'n 3-4 uur. Nu kwam ze met moeite aan de anderhalf, en dan zaterdag ook al vanaf 7u wakker. En eigenlijk kan ze het niet hebben, dus op een gegeven moment was niks meer goed. Bed lukte niet (lag zo een half uur te jengelen en dan nog geen uitzicht op dat ze snel zou slapen), ook niet na een fles oid, box wilde ze niet, op de grond wilde ze niet, door ons entertainen was 't ook niet. Uiteindelijk ging man een stukje met haar rijden, in de hoop dat ze dan zou slapen (kon ik mooi wat verfwerk doen thuis). Ruim een uur later: 'slapen is voor pussies', oftewel, slaaptherapie in de auto werkte ook niet. Toen zijn we even Amersfoort in gegaan, wat ze prachtig vond, lekker mensen kijken. Daarna impulsief besloten even te gaan eten bij de La Place. Dan is het toch best makkelijk dat ze gewend is stukjes te eten. Ze kon zo van ons bord mee-eten.
Gisteren een flink eind gefietst. Ze vond het heerlijk in de fietskar! Enige moment dat ze mopperde was toen haar muts voor haar ogen was gekomen.

Qua eten heeft ze een hele week vooral haar flessen flink gedronken, maar vast voedsel ging maar moeizaam. Waarschijnlijk doordat ze niet lekker was geweest. Zelfs brood, waarvan ze normaal met gemak bijna een hele snee eet, was dan net een kwart van op. Nu lijkt het qua eten weer zoals vanouds te gaan. Vanavond met de bloemkool had ze het zelfs tot haar missie gemaakt om de stronkjes zelf ook op te eten, dat lukt alleen nog niet zo goed :smile: . Ze was wel echt heel fanatiek. Daarna nog wat kwark. De eerste paar hapjes keek ze wat zuur, daarna was het 1 groot feest :). Ook een paar keer de lepel (nadat ik er iets op gedaan had) zelf in haar mond gestopt. Dat is nog best een uitdaging, die draai maken, maar het liefst wil ze het toch wel zelf doen.

Tandenpoetsen ging vandaag voor het eerst in dagen weer redelijk (als in, mond ging tot 2x toe vanzelf open, ik kon een paar veegjes doen voordat ik eruit gewerkt werd). En tand nummer 3 lijkt in aantocht!
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

JLo

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 490

Geregistreerd: 11 Mei 2014 16:48

Bericht 01 Mrt 2016 08:30

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Wat fijn dat D meestal lekker uitslaapt Rebecca! Hier is 7 uur uitslapen. En dat vind ik ook prima. Zijn we ook al gewend van bij onze dochter. Ik kijk nu al uit naar de tijd dat ze groot genoeg zijn om alleen naar beneden te gaan zodat wij nog even verder kunnen slapen! :wink:
En het gaat dus eindelijk goed tussen D en papa! Dat is echt helemaal super!!
Fijn ook dat jullie allemaal weer beter zijn! En ondanks dat D niet goed heeft geslapen afgelopen weekend hebben jullie toch een lekker weekend gehad zo te horen.
Knap hoor, dat ze al zo zelfstandig eet!

Dandelion, wat een verschrikkelijk nieuws! :snik: Ik heb het nooit meegemaakt maar het lijkt me zo heftig. Ik had je echt anders gegund. En het bleek dus ook nog een tweeling te zijn. Logisch hoor, dat je er erg verdrietig van bent. Neem ook de tijd om dit een plekje te geven. Heel veel sterkte toegewenst!!! :hug:

Wij zijn zondag naar het dolfinarium geweest. D heeft zijn ogen uitgekeken! We hebben echt een heerlijke dag gehad! Waren we ook echt even aan toe.

Bij mijn moeder slaapt D in een ledikant en wanneer ze bij hem komt wanneer hij huilt zit hij overeind en kijkt dan echt zo van 'en nu?'. Haha! En wanneer hij op zijn rug ligt en ik houd zijn voetjes vast dan komt hij omhoog tot in zit stand. Hij is dus nu al buikspieren aan het kweken! :smile: Het is ook echt een kleine charmeur en uitslover aan het worden! Leuk, al die ontwikkelingen!
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17371

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 01 Mrt 2016 17:10

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Toch ook even in ons topic Dandelion; wat een verdrietig nieuws :( Rustig aan doen he meid, gewoon de tijd nemen.
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Nosa

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 885

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:47

Bericht 01 Mrt 2016 22:26

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Dandelion, wat een verdrietig nieuws. Sterkte voor jullie!
2010 2012 2015 2017
<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2368

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 09:52

Bericht 04 Mrt 2016 16:55

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Hooi!

Updatetje van mij! Al heb ik eigenlijk niet zo heel veel nieuws. Gaat gewoon lekker hier.
J begint nu echt te brabbelen en 'zingen'. Zo schattig. "wawawawa" is haar nieuwste ontdekking.
En als ik dan wawawa zeg, gaat ze lachen en begint ze ook weer. Net een echt gesprek :love:
En ze wil nu vooral alleen maar zittend spelen, op haar buikje is niet meer interessant genoeg. Ze kan alleen nog niet zelf gaan zitten dus dat mogen wij dan de hele tijd doen :smile:

Oh en precies 9 maanden vandaag! Dus ik ben officieel ontzwangerd :p
Om het te 'vieren' ben ik vanochtend gaan hardlopen (in de sneeuw mensen! schouderklopje voor mezelf!)
Was niet meer geweest sinds ik weer aan het werk ben. Shame on me. Nu hopelijk weer oppakken.
Oeh en en en.. geinspireerd door Guus.. gaan wij in april ook lekker een (ruime) week op vakantie. Het is Spanje geworden (Andalusie). nu al zin in. Heerlijk! :sunny:

Haha Jlo bij ons is 7 uur ook uitslapen! meestal is het een uurtje eerder. Vind ik ook niet zo erg. Denk dat ik wel een ochtendmens ben. Moet dan alleen niet s avonds te laat induiken. ;-)

Rebecca wat fijn dat het nu beter gaat tussen je man en D.! Eindelijk zeg. Lijkt me wel zo fijn voor hem ook. En voor jou trouwens, dan heb jij ook af en toe even je handen vrij. En echt super dat ze al zo goed eet. Lekker makkelijk!
Wat voor fietskar hebben jullie?

Lady hoe gaat het met je avonturier?? al aan het trainen voor een marathon? :-)

Nens wat zielig van die verwarming. Dat zal wel even schrikken geweest zijn.

Wow Katrien die van jou ook al staan!! Is dat een jongensding of zo dat ze allemaal zo hard gaan?
Maar wel leuk zeg, wat een mijlpaal. Hij kijkt natuurlijk lekker af bij z'n grote broer ook :yes:

Guus al verhuisd?? Of druk aan het inpakken nog. Wat een stap.
Ga je nou in Delft wonen of daar ergens in de buurt?
Btw ik vind die fotos en verhalen van jou in draagdoektopic fantastisch! Als ik die foto's zie dan wil ik ook spontaan doeken gaan knopen haha. (maar daar ben ik veel te onhandig en ongeduldig voor aangelegd dus ik hou het toch maar bij mijn Tula).

Zora en Lady, ook ik heb nagelezen na jullie berichtjes. Bijzondere tijd was dat he. En wat lijkt het alweer lang geleden en tegelijk ook nog zo dichtbij. Heel leuk om te lezen in ieder geval.

...
Ooh Dandelion ik lees jou nu net.. wat een verdrietig nieuws. Dikke knuffel. Hoe gaat het nu met je?
Wat erg zeg. Gatsiedarrie. Kun je het een beetje laten bezinken?
<<

JLo

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 490

Geregistreerd: 11 Mei 2014 16:48

Bericht 04 Mrt 2016 17:08

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Een schouderklopje voor jou Sophie! Helemaal met dit weer! Ik ben ook alweer een tijdje 1x a 2x per week aan het hardlopen maar met dit weer ben ik niet zo'n held.
9 maanden alweer, voel je je ook anders nu je ontzwangerd bent? :wink:
Ik ben ook wel een ochtendmens dus heel erg vind ik het ook niet. Fijn dat het verder allemaal goed gaat!

Guus, ik ben ook benieuwd hoe het bij jullie gaat met alle ontwikkelingen?
<<

Patsy

Bericht 04 Mrt 2016 17:09

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Sophie, volgens mij was het echt per ongeluk, dat staan. Hij heeft het nog niet weer gedaan. Hij staat wel regelmatig op handen en voeten. En, wanneer hij zit vergeet hij hoe hij ook alweer moest gaan liggen, met dus meestal een harde BOEM en dan gehuil.
Fijn dat het zo goed gaat, 9 maanden alweer! M morgen, wat is het snel gegaan.
<<

Anoniem199

Bericht 05 Mrt 2016 12:18

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Dandelion, ook even hier: Sterkte!

Verder doe ik even ego. Vandaag precies een jaar geleden had ik de groeiecho en werd ik vervolgens opgenomen in het ziekenhuis. Zie mezelf nog zo binnen waggelen op de afdeling, niet wetende wat er allemaal ging gebeuren en in de hoop dat ik na een paar dagen weer naar huis zou mogen. Wat is de tijd ongelooflijk snel gegaan!

Hopelijk dit weekend nog tijd om op jullie te reageren! Fijn weekend!
<<

JLo

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 490

Geregistreerd: 11 Mei 2014 16:48

Bericht 05 Mrt 2016 16:44

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Bijzonder hè wat er allemaal gebeurd is in een jaar van toen tot nu. Toen waren we nog zwanger en nu hebben we allemaal een baby erbij en de eersten worden al bijna weer een jaar!
<<

meisje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 750

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:09

Bericht 05 Mrt 2016 21:00

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Zo, ik reageer even op de laatste bladzijde.
Ik ben de afgelopen periode veel ziek geweest (longontsteking) en daarnaast waren de kids ook 1 voor 1 ziek.
Erg moe en het gaat nu langzaam beter, maar blijf snel moe.

Dandelion, wat sneu voor jullie zoontje. En ook schrikken zeg.
Wat een verdrietig nieuws las ik in het andere topic.

Katrien, wat knap dat M al ging staan! Hoe was het bij het CB?

Rebecca, fijn dat jullie ook allemaal weer beter zijn. Fijn dat het met papa ook goed gaat.

Jlo, wat leuk het Dolfinarium

Sophie. Wat fijn dat alles goed gaat.

Nens, alweer een jaar geleden. Het gaat snel inderdaad.

Hier gaat verder alles prima. T ontwikkelt zich goed. Hij staat overal aan en kan ook al goed naar beneden als hij niet meer wil staan. Af en toe zet hij een klein stapje. Hij drinkt nog steeds in de nacht dus dat maakt het af en toe zwaar.
Bij het cb was hij wat aan de lichte kant (7,9 kilo met 10 maanden) maar ik maak er geen zorgen over. Hij zit ook niet stil.
Met de meiden gaat ook alles goed. Ze hadden beiden een goed rapport, dus mama is trots!
💜💜💙💙
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15967

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 05 Mrt 2016 21:59

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Meisje, leuk om je hier weer even te lezen. Fijn dat alles zo goed bij jullie gaat. Vervelend zeg, dat je zo ziek bent geweest. T gewoon ook alweer 10,5 maanden. Wat knap dat hij gaat staan!

Sophie, officieel ontzwangerd :dance: . Voelt het heel anders? Haha, dat zal vast meevallen. Wat heerlijk dat jullie een weekje naar Spanje gaan, fijn vooruitzicht.

@ all, hoe gaat het met iedereen?

Hier gaat alles prima. D loopt nog geen marathon maar elke dag zijn het meer losse stapjes. Hij kan nu ongeveer 6-8 stapjes achter elkaar los lopen. Hij is zelf ook retetrots, haha. Omdat hij me heel vaak in mijn gezicht sloeg heb ik hem leren aaien. Dus als ik nu 'aai' zeg, begint hij hij over mijn gezicht te aaien. Zo lief! :love: De nachten blijven een beetje hetzelfde. Hij komt iedere nacht nog voor een voeding. Soms al om 24.00, soms pas om 5.00. Ik doe allang niet meer moeilijk, fles erin in en binnen een kwartier lig ik weer in bed en kan ik over het algemeen de rest van de nacht slapen. 'S Ochtends leggen we hem meestal tussen ons in wanneer hij wakker wordt en dan slaapt hij meestal ook nog wel een of twee uurtjes.

Is het pamper verschonen, aan- en uitkleden bij jullie ook zo'n drama? Man, man, wat een strijd is dat hier elke keer. Meneer kan geen minuutje stilliggen, dus met name een pamper verschonen is een behoorlijke uitdaging elke keer.

En nog wat foto's:

[img]

[img

[img
Ja ja, het groeit echt! :thumbup:
Laatst gewijzigd door Lady op 09 Mrt 2016 22:10, in totaal 1 keer gewijzigd.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Patsy

Bericht 05 Mrt 2016 22:46

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Meisje, M was maar weinig gegroeid, waarschijnlijk doordat hij ziek geweest is en meer is gaan bewegen. Verder is hij helemaal goedgekeurd.
Ze maakte zich geen zorgen erover, zeker als je ziet hoe hard zijn verdere ontwikkeling gaat.

Lady, wat lief, dat aaien. Luier verschonen of omkleden is hier ook drama. M wil alles behalve op zijn rug liggen. Heel irritant af en toe. Wat een leuke foto's weer. En duidelijk haar op de foto!

M liep gisteren voor het eerst aan de hand, hij gaat echt als een speer ineens. Hij gaat inmiddels ook vaak zelf zitten, dat deed hij eerst bijna niet. Volgens mij vond hij zitten niet zo leuk, hij ging dan steeds weer gelijk liggen om iets te pakken. Binnenkort het eerste rondje op de fiets maar eens proberen.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15967

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 05 Mrt 2016 23:01

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Blij dat de mijne niet de enige is die zo'n drama van het verschonen maakt. En wat leuk dat hij ineens zo snelle ontwikkeling doormaakt. Volgens mij ging D op die leeftijd ook ineens als een speer.

Hij is vandaag overigens voor het eerst de hele trap opgeklommen. Om gelijk door te kruipen naar de trap richting zolder :smile: .
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Anoniem148

Bericht 06 Mrt 2016 06:35

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Even een tip, hier wil zoon ook niet liggen want zitten is toch veel leuker!
Ik geef hem een klein kartonnen boekje. Dat vindt hij leuk, gaat bladeren en dat geeft mij de tijd om iig een poep luier te verschonen en de romper dicht te maken.
Dan gooit hij pas het boekje op de grond.
<<

JLo

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 490

Geregistreerd: 11 Mei 2014 16:48

Bericht 06 Mrt 2016 07:24

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Meisje, wat fijn dat het zo goed gaat! En erg knap dat hij al staat! Hier ook nog een nachtvoeding, ach ja ooit zal dag stoppen en ik hen me net als Lady bij neergelegd. Snel een fles geven en weer verder slapen. Fijn ook dat je meiden het zo goed doen op school!

Wow Katrien, loopt hij al aan de hand? Niet normaal hoor Hoe snel sommige kindjes hier gaan! :D

Lady, ik geef D ook wat in de hand en dan gaat het wel. Geef ik hem niks dan blijft hij ook proberen overeind te komen. Dat was ik absoluut niet gewend bij onze dochter. Die was wat dat betreft veel rustiger. D wil constant bewegen haha!
Wanneer je D kwijt bent weet je waar je hem moet zoeken.. Op zolder haha!
Aaah wat lief dat je het slaan hebt weten om te buigen naar aaien! :love:
Super leuke foto's weer van D en wauw zijn haartjes groeien hard nu! :)

Dandelion, hoe gaat het nu met je?

Hier gaat het wel goed! D kan sinds een paar dagen tijgeren en meneer is erg bewegelijk. Wanneer hij in zijn kinderstoel of wipper zit, hij zit nooit stil. Ook kletst hij steeds meer (lees: vooral gillen!). Hij weet ook precies wat hij moet doen om aandacht te krijgen en hij sjanst er dan ook op los bij vreemden. Lief lachen en dan snel wegkijken als hij aandacht krijgt om vervolgens weer contact te zoeken. Verder spant hij nu soms zijn hele gezichtje aan (worst dan helemaal rood), balt zijn vuistjes en begint te gillen en doen. Niet omdat hij boos is maar ook om aandacht te krijgen. Echt heel schattig!
Verder heeft hij al een week verhoging en dat is te merken net slapen! Ik denk dat hij weer last heeft van zijn oren.
<<

Patsy

Bericht 06 Mrt 2016 09:09

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Lady, ik vind het zo bijzonder om te zien hoe snel hij gaat, zo veel sneller dan zijn broer. Hij is soms ook erg gefrustreerd omdat hij dingen wil die hij nog niet kan.
Irritant hè dat verschonen en omkleden. Ik moet hem echt in de houdgreep houden en met èèn hand aankleden. Haha, de trap naar zolder? Onuitputtelijk die D!

Dandelion, dat probeer ik. De ene keer werkt het, de andere keer is er meteen zat van. Alles wat binnen handbereik ligt en veilig is probeer ik hem dan te geven.

Jlo, ojee, toch niet weer oorontsteking hoop ik? Is hij wel vrolijk verder?

M gaat, wanneer je hem pakt gelijk staan, ook op schoot. Gisteravond na de fles is hij zo, dus staand, op mijn schoot in slaap gevallen :love:.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15967

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 06 Mrt 2016 12:01

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Ooh, ik geef hem echt vanalles. Van boekjes, tandeborstels tot mijn telefoon. Maar het helpt te kort om hem stil te laten liggen. Hij is ook echt beresterk en hij probeert zich als een plank zo stijf om te draaien dan. Ik wil hem ook niet te stevig vasthouden omdat ik bang ben dat ik hem dan pijn doe. Nou ja, ooit komt hij uit de pampers denk ik dan maar.

Katrien, grappig dat het zo kan veschillen per kind. Zo zie je maar weer dat iedereen een eigen karakter heeft.

JLo, blij dat ik niet de enige ben die nog in de nachtvoedingen zit :). Wat een charmeurtje die D van jullie. Het is ook echt een mooi mannetje met zijn donkere ogen en donker bos haar. D kan ook zo aanspannen, kreunen en rood worden. Maar dan heeft hij daarna zijn luier vol :smile: .

Nou hier vannacht weer een minder goede nacht. D kwam om 1.30 al voor een fles maar bleef daarna onrustig. Uiteindelijk sliep ik net weer toen hij om 2.15 begon te brullen en krijsen. Ik hem hem zijn speend gegeven en weer neergelegd maar hij bleef overstuur. Na een kwartiertje heb ik hem maar bij me in bed genomen (man was werken) en hebben we de rest van de nacht samen geslapen. D viel gelijk in slaap maar was erg onrustig dus het heeft wel een tijdje geduurd voordat ik weer in slaap ben gevallen. Gelukkig wel tot 8.00 kunnen slapen.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17371

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 07 Mrt 2016 21:41

Re: April-mei-juni 2015 mama's #2

Joehoe dames!!

Lady, wat slim om dat kind in de gootsteen te stoppen! Dat zou ik nou niet bedacht hebben, terwijl we het zelf vroeger bij mijn oma ook deden. Is het diep genoeg om een beetje relax voor hem te zijn? Aan de andere kant bedenk ik me nu terwijl ik typ... T gaat zich vast optrekken aan de kraan ofzo haha, doet D dat niet?

Wij hebben inmiddels idd ook niks meer op de commode staan, want hij wil ALLES hebben en wordt anders sinds een paar dagen echt furieus als 'ie niet met een pamper mag gooien, of doekjes uit het pakje mag trekken. Of aan zijn piemel mag trekken trouwens. Dan sta ik te douchen en hoor ik vriend roepen, neeeee T niet zo hard, voorzichtig joh! :king: Uhhh tips?? Haha!

Lady, die nachtvoedingen joh... lijkt me wel vermoeiend hoor. Al is het wel fijn weer denk ik dat jullie er echt een beetje een modus in hebben gevonden. Daarna iedereen meteen weer slapen, da's ook wat waard. Zeker als 'ie daardoor 's ochtends ook nog wel een beetje wil slapen!

Ahwwww smelt Katrien, staand in slaap gevallen?? Cute! Wat tof dat het opeens zo hard gaat. Ik vind het zo fascinerend hoe dat allemaal opeens klikt ofzo he, dat ze opeens iets kunnen en dat dan opeens ook heel vaak doen. Zo bijzonder. Snel idd lekker gaan fietsen joh, yummie! Denk je dat je het al aandurft met z'n drietjes op de fiets?

JLo, haha je zoon klinkt als een echte sjansbal :D Straks ontdekt 'ie ook nog dat 'ie een uitzonderlijke bos haar heeft, en gaat ie zo woosh woosh met zijn hoofd zwaaien haha.

Meisje, T kreeg nog BV toch? Dat vonden ze op het CB vast een reden voor dat 'ie wat lichter was :) Nog geen zin om af te bouwen vanwege die nachten? Fijn dat het verder allemaal zo goed gaat!

Sophietje, goed bezig met je hardlopen!! Ik dacht bij de 9 maanden precies ook wel even; uhh ok nu ben ik officieel ontzwangerd dus zou ik mijn oude lijf weer moeten hebben. En dat vergat ik meteen toen ik de pot Oreo-Duo Penotti zag :smile: ach ja, ik vind het nog wel even prima dat het allemaal nog niet precies is als voorheen. Vind het soms wel wat zorgwekkend dát ik dat denk haha maar het komt vast wel weer eens goed. Wat voor Tula heb jij eigenlijk? Gebruik je 'm vaak?

Wij zijn net terug van een simpelweg geweldig weekend op Ameland met schoonouders en familie. Het was een huisje met daarin een zwembad, sauna en jacuzzi. Jemig wat was dat relax! T heeft echt elke dag 3x gezwommen ofzo, ideaal, voor elk slaapje was ie lekker afgedraaid en sliep 'ie een hele tijd, of in bed of uuuuuuren in de geleende Tula op het strand en door de duinen. Zo lekker! En zo leuk om te zien hoe open hij is naar iedereen. Hij wil knuffelen met iedereen, zwaait naar iedereen, kletst continu. Echt zo tof! Op de boot terug zocht 'ie ook met iedereen oogcontact en zwaaide 'ie naar iedereen. Zo lief om te zien dat vooral oudere mensen dan terugzwaaien en dat 'ie dan nog enthousiaster wordt. Hij roept dan 'jaaajaaajaajaa' haha vet grappig maar je moet er vast bij zijn :angel:
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Auxo