Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Antenataal kolven (voor de geboorte)

<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 09 Sep 2018 16:10

Antenataal kolven (voor de geboorte)

Wie heeft er ervaring met het kolven voor de geboorte? Bijvoorbeeld ondat je zwangerschapsdiabetes had en wist dat je kindje waarschijnlijk bijvoeding zou krijgen.
Hoe deed je het kolven (hand, handkolf, electrische kolf)?
Hoe vaak?
Hoeveel leverde het op?
Had je het gevoel dat je borstvoeding daardoor beter/sneller op gang kwam na de geboorte?
Vanaf welke week begon je er mee?
Had je voor dat je er mee begon al lekkage?

Mijn kindje is aan de grote kant, ik heb geen diabetes, vanwege medicijngebruik moeten we sowieso blijven, waarschijnlijk de baby de eerste 24 uur op de neonatologie. Omdat ik onzeker ben over het slagen van de borstvoeding en omdat ik liever niet heb dat hij iets anders krijgt als bijvoeding dan mijn melk overweeg ik sterk om vooraf te gaan kolven. Maar ik weet niet zo goed wat ik er van kan verwachten.
<<

Henque

Kletskop

Berichten: 606

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:20

Bericht 09 Sep 2018 16:39

Re: Antenataal kolven (voor de geboorte)

Nooit zelf gedaan oid! Wou in ieder geval even zeggen dat prenataal kolven géén invloed heeft op de slagingskans van de borstvoeding. Dus als dit de voornaamste reden is om het te doen, zou ik er nog even overna denken of je het dan wel wil. Het kan overigens geen kwaad om te kolven natuurlijk en om alvast gekolfde moedermelk in de vriezer te hebben! Lijkt mij zelf best een fijn gevoel dat je al wat hebt liggen, de eerste dagen kan het veel onrust schelen om af en toe wat bijvoeding te kunnen geven.
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 09 Sep 2018 17:32

Re: Antenataal kolven (voor de geboorte)

Henque schreef:Nooit zelf gedaan oid! Wou in ieder geval even zeggen dat prenataal kolven géén invloed heeft op de slagingskans van de borstvoeding. Dus als dit de voornaamste reden is om het te doen, zou ik er nog even overna denken of je het dan wel wil. Het kan overigens geen kwaad om te kolven natuurlijk en om alvast gekolfde moedermelk in de vriezer te hebben! Lijkt mij zelf best een fijn gevoel dat je al wat hebt liggen, de eerste dagen kan het veel onrust schelen om af en toe wat bijvoeding te kunnen geven.


Ik ben op zich niet bang dat ik de productie niet op gang krijg, dat ging bij mijn prematuur geboren zoontje prima. Ik ben vooral bang dat het aan de borst krijgen zelf moeizaam zal gaan (op zich geen reden voor behalve dat het bij mijn zoontje niet gelukt is) en het lijkt mij een geruststellende gedachte dat ik inderdaad wat klaar heb liggen. Ook omdat ze bij een groter kind eerder bijvoeding gaan geven en ik ook een beetje bang dat ze op de neonatologie sneller bijvoeding geven ipv het borstvoedingsproces z’n gang te laten gaan.
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1554

Geregistreerd: 17 Jan 2016 10:10

Bericht 09 Sep 2018 19:01

Re: Antenataal kolven (voor de geboorte)

Heb ik gedaan bij mijn laatste zwangerschap i.v.m. zwangerschapsdiabetes en mogelijk bij moeten voeden als baby lage bloedsuiker waarden had.

Met 37 weken begonnen.
Met de hand gekolfd.
3x op een dag. Uiteindelijk had ik na een week 5 spuitjes 10ml gevuld liggen.

Geen idee of het van invloed is geweest op de duur van de borstvoedingsperiode. Ik heb nu 2 jaar en anderhalve week live gevoed, had langer kunnen zijn als dochter niet had moeten stoppen i.v.m. sondevoeding.
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Fiwen

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 24 Apr 2014 12:38

Bericht 10 Sep 2018 09:54

Re: Antenataal kolven (voor de geboorte)

Ik heb het ook gedaan bij de tweede. Ze werd erg groot geschat (was ze ook uiteindelijk) en ivm de kans op bijvoeden wilde ik alvast wat melk op voorraad hebben.
Ik ben gestart met 38 weken, 2x per dag met de hand en had met 41 weken een stuk of 10 spuitjes in de vriezer liggen van 10ml.
Daarnaast was een vriendin van mij 'achterwacht' voor donormelk voor het geval er meer bijvoeding nodig was. Ivm de allergieën van J wilde ik absoluut geen kunstvoeding.

Achteraf helemaal niks nodig gehad. Ze dronk meteen perfect en spuugde dezelfde avond al een flinke golf voeding terug. Geen idee of het kolven geholpen heeft maar de bv was dus meteen op gang na de bevalling en S is ook maar 25 gram afgevallen in de kraanweek.
Grote meid: 25-08-2010
Kleine meid: 15-09-2016

http://www.juulsoof.nl
Instagram & Facebook: @juulensoof
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 10 Sep 2018 17:05

Re: Antenataal kolven (voor de geboorte)

Thanks voor jullie ervaringen. Ik ga het maar gewoon proberen.

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers