Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Afval scheiden

<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6715

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:34

Bericht 23 Nov 2016 09:02

Afval scheiden

Hoe 'fanatiek' zijn jullie met afval scheiden?

Anderhalve week geleden zijn we naar een andere gemeente verhuisd en de regels zijn hier een stuk strenger dan in Amsterdam (waar we eerst woonden). Daar ging alles in de restafval containers in de grond, behalve oud papier en glas. Daar zijn aparte ondergrondse containers voor. Grofvuil werd gewoon 2x per week langs de weg gezet.

Nu hebben we verschillende kliko's. Een groene voor GFT, een grijze voor rest en een grijze met blauw deksel voor papier. Daarnaast moet je ook verplicht al het plastic en metaal (PMD) apart houden. Wanneer je niet goed (genoeg) scheidt, riskeer je een boete :eyes:

Ik vind het heel goed om te scheiden en besef dat wonen in Amsterdam ons heel lui heeft gemaakt met betrekking tot afval scheiding, maar nu staat onze mooie nieuwe keuken elke dag vol met troep aangezien we nog zoekende zijn naar een goed systeem voor in de keuken. De kliko's staan in de achtertuin, maar zitten direct na het legen afgelopen week al weer vol met troep van de verbouwing/verhuizing. Eens per 2 weken worden ze geleegd. Dit zal in de loop van de komende weken natuurlijk wel oplossen.

Hoe is het afval scheiden in jullie woonplaats geregeld? En als je 4 verschillende dingen moet scheiden, hoe los je dit handig op in je keuken?
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43577

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 23 Nov 2016 10:10

Re: Afval scheiden

Wij zijn er slecht in. Glas scheiden we en de rest eigenlijk niet. We hebben onder de gootsteen wel twee bakjes die we eerst voor gewoon vuil en GFT gebruikten, maar nu is het GFT bakje eigenlijk altijd leeg (of staat er glas in).

Wel hebben we een grote hoeveelheid containers, twee grijze en drie groene (had de vorige eigenaar al). Misschien dat straks met veel luiers de grijsbakken zo vol worden dat we wel meer groen moeten scheiden.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem193

Bericht 23 Nov 2016 10:12

Re: Afval scheiden

Wij moeten ook afval scheiden.

Rest, dat gaat in ondergrondse containers, daarvoor hebben we 1 prullenbak staan, buiten onder onze overkapping. Als de zak vol is brengen we deze meteen weg. Er past maar 1 zo'n prullenbakzak in de container-opening. We brengen 1 zak per 2-3 weken weg schat ik zo. Eigenlijk zijn het alleen nog luiers die daar in gaan.
Papier, in een kliko. Meestal verzamel ik het papier in de loop van de dag op het gasstel, als ik ga koken loop ik naar buiten en gooi het weg.
Plastic, blik en drinkkartonnen, in een kliko. We verzamelen dit in de keuken in een plastic zak van een winkel, van het fruit, een vuilniszakje of wat dan ook. Als die zak vol is gaat het in de kliko.
GFT, in een kliko. We verzamelen dit in de keuken in een bakje wat op het aanrecht staat. In dit bakje zit zo'n bio-zakje, als het zakje vol is, knopen we deze dicht en gaat het naar buiten.

In de praktijk duurt het 2 a 3 dagen voor het plastic afvalzakje vol is en 1 a 2 dagen voor het gft zakje vol is.

Glas, dat moet gescheiden worden en bij de supermarkt in de ondergrondse gegooid worden. We hebben niet veel glas afval en meestal gooien we dit bij het rest-afval in.
<<

Anoniem304

Bericht 23 Nov 2016 10:14

Re: Afval scheiden

Ik scheid alleen tuinafval van restafval.

De rest gaat allemaal in de prullenbak en die zakken weer zo in de rolcontainer.
<<

Anoniem315

Bericht 23 Nov 2016 10:16

Re: Afval scheiden

Ik weet niet anders dan dat we al jaren afval scheiden. Wij hebben nu:

- oud papier (doen we gewoon in een kartonnen doos)
- plastic (container met oranje deksel)
- gft (container met groen deksel)
- rest (container met grijs deksel)
- glas (breng ik naar een glasbak)
<<

Chava

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3589

Geregistreerd: 23 Jun 2016 20:23

Bericht 23 Nov 2016 10:19

Re: Afval scheiden

Ik heb containers voor restafval, gft en PMD

Die van PMD zit eigenlijk iedere keer wel vol als hij weer geleegd wordt (om de twee weken). Ik heb zo'n speciale zak voor plastic afval aan de deur van de trapkast hangen.

De gft container wordt ook om de twee weken geleegd en zet ik eens per maand aan de weg. Ik bewaar het afval in een bakje in de gootsteenkast.

Restafval wordt eens per maand geleegd, maar die heb ik dit jaar nog maar twee keer aan moeten bieden. Wordt ook niet meer, want hij zit nog lang niet vol.

Voor oud papier heb ik dus geen container. Dit wordt, samen met glas, twee keer per maand opgehaald. Ik bewaar mijn oud papier in een krat in de trapkast.
Laatst gewijzigd door Chava op 23 Nov 2016 10:23, in totaal 1 keer gewijzigd.
To travel is to live
Mijn instagram
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6939

Geregistreerd: 11 Dec 2013 11:19

Bericht 23 Nov 2016 10:21

Re: Afval scheiden

Ik weet ook niet beter dan dat we altijd al het afval scheiden. Hier is het zo onderverdeeld:
- Oud papier (1x per 2 weken staat hier een grote papiercontainer waar we het ingooien, maar als we dat vergeten, komen ze het ook 1x per maand ophalen aan huis)
- Plastic (moeten we zelf naar het containerpark brengen, maar we verzamelen ons plastic gewoon in de garage en als er een paar zakken staan, brengen we het weg)
- PMD (we hebben zo'n dubbele houder om vuilniszakken in te doen in onze garage, eentje voor PMD en eentje voor plastic)
- Glas (er staat hier vlakbij een glascontainer, daar breng ik het 1x per 2 weken of 1x per maand heen)
- GFT (groene container, wordt 1x per 2 weken opgehaald)
- Restafval (grijze container, wordt 1x per 2 weken opgehaald).

Ik vind het helemaal geen gedoe en weet ook niet beter. Wij hebben een hele grote garage waar we ons afval "verzamelen" en buiten staan dan nog de 2 containers (voor GFT en restafval)
2012 & 2016
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11346

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 23 Nov 2016 10:23

Re: Afval scheiden

Wij hebben drie prullenbakken in de keuken: papier, plastic en rest. In de trapkast een bak voor glas.

Onze duo container is voor rest en GFT (kleine inhoud) en die wordt om de week geleegd, de andere week wordt plastic geleegd. Weet nog niet of het straks gaat passen met luiers!

Wij scheiden best goed. Anders is de container te vol en ik vind het ook wel goed om bewust er mee bezig te zijn ivm recyclen.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Rayna

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 995

Geregistreerd: 23 Feb 2016 21:09

Bericht 23 Nov 2016 10:43

Re: Afval scheiden

Wij hebben 1 container met 2 gedeeltes voor restafval en PMD. In de keuken heb ik een dubbele prullenbak in een keukenkastje voor restafval en PMD. Deze container wordt om de weeg geleegd.
We hebben een aparte container voor GFT, deze wordt ook om de week geleegd maar zetten wij maar 1 keer per maand aan de straat denk ik. Ik gooi alleen grote hoeveelheden GFT in de container, het meeste gaat gewoon bij het restafval. Ik zou dit nog wel beter kunnen scheiden.
Oud papier doe ik in een doos in de trapkast en komen ze 1 keer maand ophalen.
Glas zet ik in de trapkast en brengen we weg als er teveel staat.
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3278

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 23 Nov 2016 10:45

Re: Afval scheiden

Wij scheiden ook veel afval:

- restafval (we hebben een afvalbak in de keuken staan, de kliko wordt vanaf 1 januari nog maar 1 keer in de 4 weken geleegd)
- gft afval (daar lopen we steeds voor naar buiten naar de kliko om iets weg te gooien, wordt 1 keer per 2 weken geleegd)
- papier (we hebben een kartonnen doosje in de trapkast staan, als die vol is legen we 'm in een grote bak in de schuur. Papier wordt 1 keer per 2 weken opgehaald).
- plastic (we hebben hier een afvalbak voor bij de achterdeur staan, wordt 1 keer per 2 weken opgehaald)
- glas en blik (we hebben een bak in de schuur staan, wordt 1 keer per 2 weken opgehaald).

Toen de kinderen kleiner waren deden we de luiers in speciale luierzakken en die brachten we steeds naar de stort.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 15:08

Bericht 23 Nov 2016 10:51

Re: Afval scheiden

Dit scheiden wij:

- oud papier (in een kartonnen doos, wordt door een vereniging opgehaald)
- plastic (in speciale plastic zakken)
- gft (container met groen deksel)
- rest (container met grijs deksel)
- glas (breng ik naar een glasbak)
- batterijen (in (bijna elke) supermarkt is daar een inzamelpunt voor)
<<

Anoniem304

Bericht 23 Nov 2016 11:08

Re: Afval scheiden

Ik vind het ook wel belangrijk, echter hoeft er op het industrieterrein vlakbij ons geen afval gescheiden te worden en dat afval wordt opgehaald in dezelfde rit als ons afval. Waarom zou ik dan vreselijk m`n best doen? Daarbij wordt er bij ons ook niet eens oud papier opgehaald.

Ik probeer wel steeds meer het GFT afval van het restafval te scheiden, maar het kan altijd beter.
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6715

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:34

Bericht 23 Nov 2016 11:39

Re: Afval scheiden

Ik vind het ook belangrijk om het wel te doen (en niet alleen vanwege de boete die je anders kunt krijgen :laughcry: ) maar ik merk dat na 10 jaar in Amsterdam gewoond te hebben, we echt op zoek zijn naar een goed systeem. Waar zetten we een bak voor wat neer etc.

De rest container gaat bij ons makkelijk vol denk ik, met 2 kinderen in de luiers.

Jouw punt snap ik wel Cotton. In jouw geval zou ik hetzelfde doen.
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 09 Feb 2014 14:55

Bericht 23 Nov 2016 11:42

Re: Afval scheiden

Sinds we een baby hebben scheiden we ons afval veel beter omdat anders de luiers niet in de kliko passen.
Glas apart, papier naar papiercontaine bij ons in de wijk, gft in bakje op het aanrecht en dan in gft-kliko en restafval in de kliko.
<<

Siep

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3506

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:43

Bericht 23 Nov 2016 11:44

Re: Afval scheiden

Green_Pepper schreef:Sinds we een baby hebben scheiden we ons afval veel beter omdat anders de luiers niet in de kliko passen.
Glas apart, papier naar papiercontaine bij ons in de wijk, gft in bakje op het aanrecht en dan in gft-kliko en restafval in de kliko.



Herkenbaar! Deden het al wel maar nu veel actiever door de luiers.
Oktober 2016 Juni 2018
Maart 2021⭐
<<

boeddha

Kletskop

Berichten: 609

Geregistreerd: 22 Apr 2015 11:14

Woonplaats: Achterhoek

Bericht 23 Nov 2016 12:44

Re: Afval scheiden

Wij scheiden best veel en niet alleen omdat het moet maar ook omdat het ons dan veel geld scheelt. We hebben een kliko voor plastic, 1 voor gft, 1 voor papier en 1 voor restafval. De gft en restafval worden hier elke 2 weken geleegd maar je betaald hier per lediging dus die willen we zo min mogelijk aan de weg hebben. Ik geloof dat ze hier niet meer dan 3x per jaar aan de weg staan en dat scheelt aanzienlijk. De papier en plastickliko's worden 1x per maand geleegd en die zitten ook altijd vol maar dat kost niks om te laten legen. Glas en kleding en luiers kunnen ingeleverd worden bij een milieuparkje in de buurt.
<<

Mamsie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2184

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:58

Bericht 23 Nov 2016 13:11

Re: Afval scheiden

Wij hebben
een papier container (1x per maand)
een duobak voor restafval en gft (1x per week)

Glas gaat naar de glasbak.
GVS Let me love you a little more before youre not little anymore.
<<

Anoniem221

Bericht 23 Nov 2016 13:13

Re: Afval scheiden

Mijn vader was altijd vrij fanatiek met scheiden. Zo gingen aardappelenschillen en restgroente naar de composthoop achter de tuin en toen we later een groene container hadden ging het daarin. Ook hadden we een container voor glas en oud papier werd standaard in dozen van de supermarkt gedaan en later aan de weg gezet. Doordat ik ermee opgegroeid ben, is het voor mij vrij standaard. We scheiden papier, glas en plastic. We scheiden GFT niet van het overige afval, omdat het simpelweg niet kan. Alles gaat in de ondergrondse container en er zijn geen GFT opties.
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5349

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 23 Nov 2016 14:28

Re: Afval scheiden

Wij hebben 3 containers: voor GFT, restafval en een voor oud papier. Volgend jaar krijgen we daar nog een container voor plastic bij. Dat kunnen we nu al wel apart inzamelen maar dan in vuilniszakken.
Glas gooi in de de glascontainer achter ons huis, is 150 Meter lopen.
Waar wij voorheen woonde was er geen glascontainer in de buurt en gooide ik het vaak bij het restafval.

Wij hebben sinds kort trouwens een compostton in de tuin maar die vergeet ik regelmatig te gebruiken..
10.04.17
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5672

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 23 Nov 2016 14:50

Re: Afval scheiden

-batterijen naar supermarkt
-gft in eigen kliko (1x per 2 weken, en van mei tot ennmet september iedere week)
-rest in eigen kliko (1x per 2 weken, maar wij zetten hem vaak 1x per 4 of 6 weken aan straat)
- papier in eigen kliko (1x per 4 weken)
-glas in glasbak
- blik in speciale container
- kleding in speciale bak
-en plastic apart

Wij hebben om 100 meter lopen een mini-milieustraatje waar de overige containers staan (glas, blik, kleding en plastic), dus dat is makkelijk.

Ik probeer wel altijd alles zo sneL mogelijk op te ruimen.
Plastic en papier/karton verzamel ik eerst in de bijkeuken.
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Lizzy

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 178

Geregistreerd: 04 Sep 2013 22:27

Bericht 23 Nov 2016 14:55

Re: Afval scheiden

Papier in kliko
Groente en fruit in kliko
Restafval in kliko
Glas in glasbak
Kleding in kledingbak
Afbeelding
<<

Geel

Bericht 23 Nov 2016 14:59

Re: Afval scheiden

Ik ben wel fanatiek, maar in ons huis hebben we eigenlijk weinig mogelijkheden om het goed te scheiden. We hebben geen kliko's namelijk, alleen zo'n afvalcontainer in de straat en daar gaat alles in. Glas en papier scheid ik wel. En kleding en batterijen uiteraard. Maar plastic en GFT komt in één bak. Ik heb ook geen tuin, anders zou ik liefst een composthoop maken.
<<

Duchess

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 812

Geregistreerd: 01 Jul 2015 12:41

Woonplaats: Duiven

Bericht 23 Nov 2016 15:14

Re: Afval scheiden

Bij ons wordt alleen papier en plastic/metaal apart opgehaald. Papier en restafval gaat in (twee verschillende) ondergrondse container en plastic wordt eens in de twee weken opgehaald. Hier zeggen ze ook dat als je het niet goed doet dat je een boete kan krijgen. Maar ben zelf eigenlijk helemaal niet zo structueel erin, en heb nog nooit een boete gehad. Mede denk ik ook doordat het moeilijk te controlere is welk afval van wel huis afkomstig is. Ow ja en glas lever ik ook eens in de zoveel tijd in in de glasbak.
<<

Elska

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1489

Geregistreerd: 11 Okt 2015 19:55

Bericht 23 Nov 2016 15:15

Re: Afval scheiden

wij kwamen ook vanuit de stad waar alles in de ondergrondse container ging naar een dorp waar alles apart moet. ik vond het toch vrij snel wennen.

qua boetes zijn ze hier niet zo streng maar afval scheiden wordt wel gestimuleerd. zo worden de container voor restafval maar eens in de 4weken geleegd en de planning is dat deze helemaal verdwijnt. zakken voor PMD worden dan weer wekelijks opgehaald.

we hebben kliko voor restafval, gft en papier. plastic zakken voor PMD. daarnaast hebben we zelf nog een compostbak.
glas gaat mee als we boodschappen doen, samen met de statiegeld flessen.

in de keuken hebben we een grote prullenbak voor PMD, een kleintje voor restafval. een doosje voor papier. op het aanrecht een bakje voor de compostbak. als ik het echt netjes zou willen doen zou ik nog een apart bakje voor gft moeten hebben maar dat is zo weinig, dat gaat nu gewoon in de rest.

Voor de nieuwe keuken wil ik graag zo'n duoafvalbak ipv 2 losse prullenbakken.
Afbeelding
<<

Anoniem193

Bericht 23 Nov 2016 16:13

Re: Afval scheiden

Wij hoeven niet te scheiden, als je wilt mag je gewoon alles in de rest afvalzak gooien. Maar dat is heel duur per zak, de 3 containers worden gratis geleegd.
Volgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron