Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Aften

04 Jun 2017 18:46

Sinds vorige week heb ik last van aften in mijn mond.
Het begin aan de binnenkant van mijn wang en inmiddels zijn er nog een paar bijgekomen. Ik ben erg moe, waarschijnlijk is dat de oorzaak, maar hoe kom ik van die dingen af? Wat helpt goed?

Re: Aften

04 Jun 2017 18:49

2 maanden geleden zat mijn onderlip en deel tong onder de aften. Hier verzachtte spoelen met kamille thee iets. Verder veel water drinken, heb dagenlang alleen een beetje vanillevla gegeten nadat ik op de aften lidocaine had gesmeerd.
Ben uiteindelijk gaan spoelen met vitamine c bruistabletten. Denk dat ik er zeker 2 weken mee heb gelopen.

Re: Aften

04 Jun 2017 18:54

Ik stipte ze vroeger met een wattenstaafje met jodium aan. Paar keer per dag deed ik dat dan.

Re: Aften

04 Jun 2017 18:56

Als ik ze eenmaal heb zijn ze niet zomaar verdwenen. Maar wat bij mij wel echt verschil heeft gemaakt is poetsen met zendium tandpasta. Ik heb ze nu veel minder vaak en ze zijn gemiddeld ook sneller weg. Wat ik nog wel eens doe als ik er eentje heb is een beetje zendium erop smeren, even 'in laten trekken' en dan uitspugen. Verder lees ik even mee, wie weet lees ik nog een nieuwe tip om er sneller vanaf te komen.

Re: Aften

04 Jun 2017 19:07

Poetsen met zendium tandpasta

Re: Aften

04 Jun 2017 19:13

Wat bij mij goed helpt is sinaasappels eten. Is wel even doorbijten soms, maar vaak wordt het dan gauw minder.
Sterkte.

Re: Aften

04 Jun 2017 19:28

Honing! En dan zo lang mogelijk wachten met doorslikken zodat het zijn werk kan doen. En dan het liefst de meest natuurlijke versie, maar de simpele honing uit de supermarkt verzacht de pijn ook al enorm.

Voor een volgende keer zorgen dat je altijd honing in huis hebt, al is het maar zo'n klein zakje wat je bij de kiosk voor je thee kunt pakken. En dan zodra je het voelt opkomen gelijk honing in je mond doen. Sinds ik dat doe hebben zowel de kinderen als ik er geen last meer van gehad. Ook mijn vriendin die om de haverklap met opgezwollen lippen (en dan ook echt flink opgezwollen) liep was er razend enthousiast over en heeft sindsdien nooit meer een explosie aan aften.

Re: Aften

05 Jun 2017 11:43

Pyralvex werkt bij mij altijd goed bij aften. Das vloeistof die je op de aft moet aanstippen, deze werkt zowel pijnstillend als ontstekingsremmend. Verkopen ze bij de drogist/apotheek.

Re: Aften

05 Jun 2017 18:31

Ik stip mijn aften altijd aan met citroensap. Gewoon zorgen dat je zo'n geel bolletje in de koelkast hebt staan voor het geval dat.
Sap op een wattenstaafje doen, aften er goed mee doordrenken en even kiezen op elkaar, want het bijt behoorlijk, maar vaak ben ik er op deze manier binnen 2/3 dagen vanaf.

Succes ermee.

Re: Aften

07 Jun 2017 11:38

Ik had altijd aften. Toen kreeg ik B12 injecties en nooit meer aften tot vorige week. Was vergeten mijn injectie te nemen.

Re: Aften

13 Jun 2017 16:03

Ik heb ze ook wel eens maar dan bij dat flubbertje onder je ondertanden, snap je het nog? :P Ik stip het dan altijd aan met 70% gedenatureerde alcohol, met een dag of 3/4 is het weg :)

Aft

18 Jun 2017 07:03

Mijn dochter klaagde vanmorgen over pijn in de mond.
Ze heeft een aft. Eten doet veel pijn.
Wat is er te doen aan een aft?
Plaats een reactie