Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Advies nodig

<<

Boerenkool

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1299

Geregistreerd: 17 Dec 2014 20:51

Bericht 01 Mrt 2018 12:44

Advies nodig

Sinds januari heb ik geen werk meer. Dit is eigen keuze geweest omdat ik het niet naar m'n zin had bij vorige bedrijf.
Ik werkte bij mijn vorige werk altijd 20 uur. Heb hiervoor nu dus ook een uitkering.

Nu heb ik dinsdag gehoord dat ik ergens anders ben aangenomen. Alleen, hun minimale uren zijn 32 uur per week. Het liefst hadden ze iemand voor 40 uur.
En waar ik eerst dacht; leuk, een nieuwe baan en met de uren redden we het wel, slaat dit nu steeds meer om naar; nee, dit wil ik niet. Het kan wel, maar ik maak liever andere keuzes.

Hierbij speelt ook mee dat de uren vast staan. Werken van 8.30 uur tot 17.30 uur, geen flexibiliteit in uren/pauzes. Dit houdt concreet in dat dochter smorgens en smiddags naar de bso gaat moeten. We hebben 1 dag extra oppas van opa kunnen regelen, maar dat is het. Ik heb steeds meer het gevoel hierbij mijn betrokkenheid met de kinderen te verliezen. Ik zal ze nu 4 dagen in de week 2 uur op een dag zien, met opstaan en met naar bed gaan. En dat vind ik gewoon echt te weinig

Maar.. die uitkering. Die wil ik niet en kan natuurlijk altijd verder zoeken vanuit dit werk.

Daarnaast had ik mijn zinnnen eigenlijk gezet op een opleiding in de zorg. Hiervoor is er op 15 maart een voorlichtingsdag en mocht dit oke gaan en werkgevers hebben interesse in je, dan start in april de opleiding al.

Wat zouden jullie doen?
Wat mij betreft de opties;
- maand afwachten in de hoop dat ik aan die opleiding zorg kan beginnen (geen zekerheid, maar uwv gaf aan dat ik goede kans maak, gezien mijn geschiedenis).
- beginnen met werk en vanuit daar verder zoeken naar passend werk qua uren (wel zekerheid, maar al stress bij het idee alleen en voelt ook niet goed tegenover het bedrijf)
- gewoon beginnen en daar volledig voor gaan. (Dit is overigens de optie die mensen in mijn omgeving me aanraden ivm stabiele zekerheid).
- ????? Sta open voor andere opties
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6184

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 01 Mrt 2018 12:48

Re: Advies nodig

Andere optie: gewoon beginnen, wél kijken of die studie wat wordt, zo niet; door solliciteren vanuit deze functie.
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4575

Geregistreerd: 09 Feb 2014 14:55

Bericht 01 Mrt 2018 12:50

Re: Advies nodig

Joey schreef:Andere optie: gewoon beginnen, wél kijken of die studie wat wordt, zo niet; door solliciteren vanuit deze functie.


Ja dit zou ik ook doen. Je hebt ook altijd een maand opzegtermijn, dus je kunt zonder problemen in de eerste maand stoppen mocht het je niet bevallen of je wordt aangenomen voor die zorgopleiding.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 01 Mrt 2018 12:51

Re: Advies nodig

Even wat vragen:

1) Je mag wel die 32h maken dus? Dus 4 dagen werken van half negen tot half 6? Dat betekent drie dagen thuis bij de kids, drie dagen opvang voor de kids en 1 dag opvang bij opa? Of meer oppas bij opa (omdat je zegt 1 dag extra? Twee dagen opvang en 2 dagen opa)
2) Je bent nog niet begonnen?

Ik zou zelf zeggen probeer het. Je angst is de betrokkenheid bij de kinderen te verliezen. Ik denk niet dat die heel reëel is als je 1) nog steeds drie dagen thuis bent, 2) die overige dagen ze ook nog wel ziet (al is het veel minder dan je gewend bent, het is niet dat je zulke lange dagen maakt dat je ze niet meer ziet) EN 3) het allerbelangrijkste, het tijdelijk is en geen meerjarenplan waarbij je langdurig het idee hebt je kinderen te weinig te zijn. Ik zou dit werk gaan proberen en vanuit daar verder zoeken en wie weet valt het je wel heel erg mee. Wie weet wordt die studie wat. En anders kun je dus vanuit daar verder zoeken en is het een tijdelijk iets en ook geen dramatische situatie waarbij je je kinderen nooit meer ziet.

Maar ik ga er nu dan wel vanuit dat het werk zelf je wel aanspreekt, waar ik een beetje aan twijfel. En ik heb geen kinderen wat natuurlijk heel vaak een argument is om uberhaupt niet mee te mogen praten. :smile:
<<

Anoniem250

Bericht 01 Mrt 2018 12:58

Re: Advies nodig

Ik begrijp het niet zo goed. Je had een baan, maar je bent zelf gestopt. Meestal krijg je dan juist geen uitkering. Maar jij dus wel.

Je hebt een nieuwe baan aangeboden gekregen, maar daar heb je dan toch zelf op gesolliciteerd? Heb je het arbeidsvoorwaardengesprek al gehad en ben je akkoord gegaan? Want dat is het moment om de uren en invulling daarvan te bespreken. Als jullie daar niet uitkomen, word je niet aangenomen en kiezen zij voor een kandidaat die de uren wel kan maken. En behoud je toch je uitkering?

Ik vind het persoonlijk geen optie om een baan aan te nemen, als je van plan bent om binnen nu en een paar maanden weer te stoppen. Ik weet niet wat voor functie het is, maar de eerste maand of twee maanden zal het vooral inwerken zijn en dat is in jouw geval dan voor niks.
<<

Boerenkool

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1299

Geregistreerd: 17 Dec 2014 20:51

Bericht 01 Mrt 2018 13:11

Re: Advies nodig

Bedankt whatever. Het valt idd wel mee met wat ik ze niet zie.

HG; ik had idd een baan die ik zelf ben gestopt. Wij hebben met wederzijds goedkeuren het contract niet verlengd. Als het aan het bedrijf had gelegen was ik gebleven.
Maar ik had het niet naar mijn zin. Dat zagen zij in en daarom in overleg besloten het contract niet te verlengen. Alles is in samenspraak met uwv gegaan overigens.

Ja. Dat arbeidsvoorwaardengesprek is er niet geweest. 1 gesprek gehad waarbij ik loon mocht noemen. Zelfde middag gebeld dat ik mag beginnen. Toen ook pas naar de werktijden gevraagd.
En in de vacature werden er geen uren aangegeven. Pas op sollicitatiegesprek kwam dit naar voren.

Ik vind het buiten dit wel een leuk bedrijf. Als ik geen kinderen had gehad dan was ik hier begonnen en had ik het beste ervan gemaakt.
<<

Anoniem250

Bericht 01 Mrt 2018 13:15

Re: Advies nodig

Ik zou de situatie met het uwv bespreken. Als 32 niet haalbaar voor jou is in verband met de kinderen dan lijkt mij het een reden om verder te zoeken. Je hebt van te voren ook aan het uwv doorgegeven hoeveel uren je kan en wil werken en je krijgt toch ook maar voor 20 uur een uitkering?
<<

Boerenkool

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1299

Geregistreerd: 17 Dec 2014 20:51

Bericht 01 Mrt 2018 13:17

Re: Advies nodig

Ja klopt. Heb vanmorgen het uwv al gebeld. Ik hoef de baan niet te nemen. En als ik het wel doe en er na een paar weken achter kom dan ben ik die uitkering sowieso kwijt.

Maar dit probeer ik buiten beschouwing te houden.
<<

Anoniem250

Bericht 01 Mrt 2018 13:20

Re: Advies nodig

Nou ja dan zou ik de baan dus niet aannemen. Zij hebben er echt niks aan als jij twee maanden komt werken en daarna weer stopt. En als jij zelf al weet dat je 32 uur teveel vindt en jouw privé- en werkbalans dan niet meer in orde is, dan is dit het niet voor je. Ik kom ook heel vaak banen tegen die ik geweldig zou vinden, maar als er meer dan 30 uur voor staat dan doe ik het niet. Hoe leuk ik het ook zou vinden.
<<

Anoniem282

Bericht 01 Mrt 2018 17:52

Re: Advies nodig

Vierde optie: overleg met je vriend(in)/partner, wat hij/zij kan regelen op werk. Mocht daar iets mogelijk zijn (als jullie nog bij elkaar zijn), hoeven de kinderen minder naar de opvang. Maar als je twijfelt omdat je per se zelf bij de kinderen zou willen zijn, dan wordt het een ander verhaal. Dan zou ik gaan voor deze baan en van daaruit verder kijken. Het kan namelijk best zo zijn dat het toch heel goed blijkt te bevallen. En als je dit niet ziet zitten, zou ik verder zoeken en kijken wat zich eerder aandient: opleiding starten in de zorg, of een andere functie met de uren die beter bij jou passen.
<<

Boerenkool

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1299

Geregistreerd: 17 Dec 2014 20:51

Bericht 01 Mrt 2018 18:24

Re: Advies nodig

Uiteraard is die optie al bekeken. Als man 1 dag in de week minder zou kunnen werken dan hadden we dat al gedaan. Maar hij volgt zelf net ook een opleiding via het werk en verdient gewoon veel beter. Qua wegbrengen en halen kan hij ook niks. Hij mag max een half uur schuiven per dag en dat haalt niks uit.

Ik heb inmiddels het besluit genomen morgen het bedrijf te bellen en te vragen of 24-28 uur een mogelijkheid is. Mocht dat niet het geval zijn dan ga ik het voorbij laten gaan.
<<

Anoniem282

Bericht 01 Mrt 2018 18:48

Re: Advies nodig

Ok, omdat je hier niets over zei (dat die optie al bekeken was) begon ik erover. Ik hoop voor je dat 24-28 uur mogelijk is. Dat zou perfect zijn!
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10370

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:55

Bericht 01 Mrt 2018 20:19

Re: Advies nodig

Ik zou hem niet aannemen.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Anoniem253

Bericht 02 Mrt 2018 18:44

Re: Advies nodig

Als het niet goed voelt moet je het niet doen, ik snap heel goed dat je 32 uur veel vindt.

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron