Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Acceptatie (of weigering) offerte hypotheek, hoelang?

<<

Anoniem5

Bericht 04 Nov 2013 16:38

Acceptatie (of weigering) offerte hypotheek, hoelang?

Hoelang heeft het bij jullie geduurd voordat jullie het bericht kregen of je een acceptatie of weigering voor de hypotheek kreeg naar aanleiding van de offerte aanvraag?

Mijn ouders zijn onlangs maanden bezig geweest met een hypotheek, wij zijn nu bezig met de offerte en als het officiele stuk de deur uit is, moeten we volgens de aviseur binnen twee weken antwoord krijgen. Ik ben dus heel benieuwd of alles op tijd is aangezien het streven van overdracht ligt op 13 december. Nu hebben mijn ouders wel een wat complexere aanvraag omdat het hypotheekbedrag vrij besteedbaar is ipv voor het kopen van een huis of bouwdepot, dus wellicht ligt het daar aan.
<<

ChiQ

Bericht 04 Nov 2013 16:44

Re: Acceptatie (of weigering) offerte hypotheek, hoelang?

Bij ons was het 1 juni tekenen en 18 juni finaal akkoord. Dus 17 dagen.

13 december moet haalbaar zijn. Is er een reden waarom ze jullie kunnen afwijzen?
<<

Anoniem173

Bericht 04 Nov 2013 17:12

Re: Acceptatie (of weigering) offerte hypotheek, hoelang?

Is dat finaal akkoord eigenlijk voor of na de bankgarantie? Want wij hebben half januari de overdracht maar moeten half december de bankgarantie al rond hebben..(verkaapte ik kaap je topic ook even voor mijn eigen vraag post :P)
<<

Anoniem5

Bericht 04 Nov 2013 17:56

Re: Acceptatie (of weigering) offerte hypotheek, hoelang?

Nee, denk niet dat er een reden is voor afwijzing. Vorig jaar wel een deurwaarder aan de deur gehad van een telefoonrekening van 2000 euro bijna van toen mijn man nog 19 was. Maar geloof niet dat telefoonrekeningen nog meegenomen mogen worden.

Gaat mij meer om de tijd, maar geloof dat dat dan wel op tijd is.

@ AM, geen idee, geloof dat wij geen bankgarantie hoeven.
<<

Anoniem253

Bericht 04 Nov 2013 18:09

Re: Acceptatie (of weigering) offerte hypotheek, hoelang?

Bij ons duurde het 2 weken.
<<

Fiebie

Kwebbel

Berichten: 379

Geregistreerd: 18 Sep 2013 21:33

Bericht 04 Nov 2013 18:56

Re: Acceptatie (of weigering) offerte hypotheek, hoelang?

Wij kregen dinsdag 15 oktober de offerte binnen, die hebben we toen zaterdag 19 oktober getekend. En afgelopen vrijdag, 1 november kregen we definitieve uitslag. Dus dat is na 13 dagen.

Had zelfs een week kunnen zijn (!!) als onze eigen hypotheek adviseur niet op vakantie was gegaan.
Zijn collega had namelijk niet goed gekeke nin ons dossier en kon onze werkgevers verklaringen nergens vinden, dus die moesten we opnieuw aanvragen :drunken:

Ennuh.. als de bank je een offerte toedoet, heb je in feite alles al in orde..toch? Hoe kan het dat het bij je schoonouders zo lang duurde?

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers

cron